Facebook Pixel

10 įrodytų magnio privalumų sveikatai

10 įrodytų magnio privalumų sveikatai

10 magnio privalumų sveikatai

1.Magnis yra mineralas, randamas visur aplink mus, žemėje, jūroje, augaluose, gyvūnų ir žmonių kūnuose. Apie 60% magnio yra kauluose, o likusi dalis yra raumenyse, minkštuose audiniuose ir skysčiuose, įskaitant kraują. Mineralas dalyvauja šimtuose biocheminių reakcijų ir yra būtinas baltymų pasisavinimui ir gliukozės metabolizmui.

In Tiesą sakant, kiekviena mūsų kūno ląstelė turėtų gauti pakankamai šio makroelemento, reikalingo organų ir sistemų vystymuisi bei kaulų mineralizacijai.

magnio vaidmuo yra veikti kaip kofaktorius arba „pagalbinė molekulė“ biocheminiuose procesuose, kuriuos nuolat atlieka fermentai.

Be to, jis dalyvauja daugiau nei 600 reakcijų, įskaitant pagalbą maistą paversti energija ir baltymų atkūrimą iš aminorūgščių, DNR ir RNR ląstelių kūrimą ir taisymą.

Specialistai pabrėžė, kad magnis palaiko raumenų susitraukimą ir atsipalaidavimą, reguliuoja neurotransmiterius, galinčius siųsti žinutes į smegenis ir nervų sistemą.

Deja, tyrimai rodo, kad apie 50 % žmonių civilizuotose šalyse negauna jiems reikalingo mineralo.

 2. Magnis padidina našumą sportuojant

Mineralas, kuris atlieka svarbų vaidmenį fizinėje veikloje ir mankštinantis. Ir priklausomai nuo veiklos, organizmui gali prireikti daugiau šio makroelemento nei poilsio metu.

Magnis skatina cukraus prasiskverbimo į kraują ir raumenis, be to, pašalinama pieno rūgštis, kuri fizinio krūvio metu kaupiasi raumenų audiniuose ir gali sukelti skausmą. Tyrimai parodė, kad magnio papildai gali padidinti darbingumą ir pagerinti sportininkų rezultatus, taip pat normalizuoti vyresnio amžiaus žmonių ir sergančiųjų lėtinėmis ligomis sveikatą.

Be to, sportininkai, kurie mėnesį į dietą įtraukė magnio, žymiai padidino savo rezultatus ir pasiekė tam tikros sėkmės sporte. Per šį laikotarpį organizme sumažėjo insulino ir streso hormono kiekis. Tačiau rodikliai gali keistis.

3. Magnis nuo depresijos

Magnis apsaugo smegenis nuo streso ir atlieka svarbų vaidmenį jų veikloje. Jis ramina nervų sistemą ir kontroliuoja slopinimo procesus smegenyse. Žemas jo lygis siejamas su psichozės, depresijos ir nuotaikos sutrikimų atsiradimu.

Daugelis ekspertų mano, kad labai mažas magnio procentas maiste gali būti viena iš depresijos ir psichinių ligų priežasčių. Atlikę daugybę eksperimentų, mokslininkai padarė išvadą, kad pagyvenę pacientai, kenčiantys nuo depresijos, pagerino savo veiklą po 450 mg magnio kasdien. Tyrimai šioje srityje tęsiami.

 4. Magnis pagerina 2 tipo cukriniu diabetu sergančių žmonių būklę 2 tipo cukriniu diabetu sergančių žmonių kraujyje magnio kiekis yra mažas. O tai susilpnina insulino gebėjimą kontroliuoti cukraus kiekį kraujyje. Be to, įrodyta, kad mažai magnio suvartojantys žmonės turi didesnę riziką susirgti diabetu. Kitas tyrimas parodė, kad 2 tipo cukriniu diabetu sergančių žmonių, kasdien vartojusių dideles magnio dozes, žymiai pagerėjo gliukozės ir hemoglobino A1 kiekis kraujyje, palyginti su kontroline grupe. Tačiau šie rodikliai kinta priklausomai nuo jo patekimo į organizmą.

 5. Magnis mažina kraujospūdį

Magnis atpalaiduoja lygiuosius kraujagyslių raumenis ir mažina kraujospūdį. Mineralas gali būti naudingas turintiems aukštą kraujospūdį, tačiau nekenkia tiems, kurių jo lygis yra normalus. Nepakankamas magnio suvartojimas organizme gali paūminti lėtines ligas, paspartinti senėjimo procesus, padidinti riebalų nusėdimą ir sukelti audinių bei organų uždegimus. Tyrimai parodė, kad vaikai, kurių kraujyje yra mažiausia magnio koncentracija, dažniau sirgo uždegimais, taip pat buvo didelis gliukozės, insulino ir trigliceridų kiekis kraujyje. Be vaikų, rizikos grupėje buvo vyresnio amžiaus ir antsvorio turintys žmonės.

magnio kiekis: riebi žuvis o juodasis šokoladas gali žymiai sumažinti uždegimą.

 7. Magnis apsaugo nuo migrenos ir galvos skausmo

Galvos skausmai ir migrena sukelia įtampą ir susiaurėjimo jausmą. Dažnai migrenos priepuolių metu gali pasireikšti pykinimas, vėmimas, jautrumas šviesai ir triukšmui. Vienus gali ištikti epizodiniai priepuoliai, o kitiems – skausmas, apimantis visą galvą ir graužiantis iš vidaus.

Daugelis tyrimų patvirtino, kad žmonėms, kenčiantiems nuo galvos skausmo, magnio trūkumas dažniau nei kitiems. Mokslininkai mano, kad magnio papildai gali padėti gydant migreną. Be to, maistas, kuriame gausu magnio, mažina migrenos simptomus.

 8. Magnis mažina atsparumą insulinui , kuriam būdingas susilpnėjęs raumenų ir kepenų ląstelių gebėjimas tinkamai absorbuoti cukrų iš kraujo.

Magnis vaidina lemiamą vaidmenį šiame procese, todėl daugeliui žmonių, sergančių metaboliniu sindromu, gali trūkti.

Be to, dėl didelio hormono insulino kiekio su šlapimu netenkama magnio, o tai dar labiau sumažina mineralų kiekį organizme. Magnio suvartojimą gali padėti papildyti jo suvartojimas tablečių ir tablečių pavidalu. kapsulės. „Biotus“ internetinės parduotuvės vadybininkai gali padėti išsirinkti magnį atsparumui insulinui gydyti žmonėms, sergantiems metaboliniu sindromu ir 2 tipo cukriniu diabetu.

 9. Magnis yra geras PMS simptomų pagalbininkas amžius.

Dažnai sindromą lydi tokie simptomai kaip vanduo. susilaikymas, pilvo spazmai, šaltkrėtis, karščiavimas, dažnas šlapinimasis, nuovargis, dirglumas ir kt. Priešmenstruacinė įtampa ypač išryškėja prieš menstruacijas ir yra tikra daugelio moterų problema. Magnis yra geras pagalbininkas šiuo klausimu, nes gerina nuotaiką, mažina vandens susilaikymą ir kitus su PMS susijusius simptomus.

 10. Magnis yra saugus ir prieinamas

Magnis yra būtinas gerai sveikatai. Rekomenduojama paros dozė yra 400–420 mg per parą vyrams ir 310–320 mg per parą moterims.

Jo galite gauti ir iš maisto, ir su papildais.

Maisto produktai, kurie yra puikus magnio šaltinis : moliūgų sėklos, špinatai,

šveicariškas mangoldas (lapinės salotos), tamsus šokoladas, juodosios pupelės, quinoa , otus, migdolai, anakardžiai, skumbrė, avokadas, lašiša.prieš vartojant magnio papildus. Nors jie paprastai yra gerai toleruojami, jie gali būti kontraindikuotini žmonėms, kurie vartoja tam tikrus diuretikus, širdies vaistus ar antibiotikus. Magnis gerai pasisavinamas bet kokia jo forma: citratas, glicinatas, orotatas ir karbonatas.

Jei nori išbandyti magnio papildą, Biotus svetainėje galite rasti didžiulį kokybiškų produktų pasirinkimą.arba vartokite natūralius papildus.Ir atminkite, jei jaučiate magnio trūkumą, tuomet jūsų organizmas negalės normaliai funkcionuoti.

 

 

< span style='font-family: arial, helvetica, sans-serif;'> 

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.