Facebook Pixel

12 klaidingų faktų apie dietas ir parduotuvėse perkamus produktus

12 klaidingų faktų apie dietas ir parduotuvėse perkamus produktus

Netikėkite viskuo, kas parašyta parduotuvėse pirktų produktų etiketėse. Dažnai jie klaidina pirkėją. Pridėkite čia reklamą, kuri primeta tam tikrus požiūrius, kaip TEISINGAI maitintis, ir gausite „aksiomas“; tinkama mityba.

1.       Kalorijos – mūsų priešas.Šiandien populiariausios dietos yra pagrįstos kalorijų skaičiavimu. Tačiau, deja, jie duoda tik trumpalaikį efektą. Kai tik dieta baigiasi, svoris vėl priauga ir net perteklius. Tiesa: kalorijos skiriasi. Jei aklai išbrauksite iš savo raciono visus kaloringus maisto produktus, galite netekti gyvybiškai svarbių maistinių medžiagų ir pakenkti savo sveikatai.
2.       Margarinas yra sveikesnis už sviestą. Margarino pasirodymas mažmeninės prekybos lentynose sutapo su neriebios dietos populiarumo viršūne. Tačiau neskubėkime džiaugtis. Iš pradžių margarinui gaminti buvo naudojami hidrinti (trans) riebalai. Šiandien populiariausi margarino gamintojai naudoja augalinius riebalus, kuriuose greičiausiai yra GMO. Tiesa: Credible Organic Butter yra daug sveikesnis už sintetinį sviestą, kuriame yra daug transriebalų.
3.       Riebalai – sveikatos priešas. „Nevalgyk riebiai ir nepriaugsi svorio“ yra mažai riebalų turinčių dietų devizas, populiarus 80-ųjų pabaigoje ir 90-ųjų pradžioje. Riebalų virsmo procesai žmogaus organizme vis dar tiriami ir šiandien. Mokslininkai išsiaiškina, kurie riebalai ir kokiais kiekiais yra naudingi žmogaus organizmui. Tiesa: riebalai, kaip ir kalorijos, gaunami iš įvairių šaltinių. Raktas į sveiką mitybą – sveikų riebalų pakankamu kiekiu. Jie ne tik pagerins jūsų savijautą, bet ir padės reguliuoti svorį.
4.      Sintetiniai saldikliai mažina svorį . Dietinis koksas – Toks pat skonis, nulis kalorijų. Puiku, o svarbiausia tiesa. Aspartamas – saldiklis (200 kartų saldesnis už cukrų), kuris naudojamas gaminant nekaloringus gazuotus gėrimus, yra toksiškas smegenų neuronams, be to, yra kancerogeninis. Tiesa: taip taupydami kalorijas galite padaryti negrįžtamą žalą jūsų sveikatai.

Sudėtingi angliavandeniai
5.       Angliavandeniai yra blogi. Dr. Atkinso dieta, nuo kurios pradėjo populiarėti mažai angliavandenių dieta, buvo pagrįsta teiginiu, kad sumažinus angliavandenių suvartojimą iki minimumo, žmogaus organizmas patenka į ketogeninę būseną. kurie riebalai deginami. Dieta davė gerų rezultatų, nors ir trumpalaikių. Tiesa: turėtumėte apriboti paprastų angliavandenių vartojimą – gazuoti gėrimai, balta duona, ne kietųjų kviečių makaronai ir kt. Sudėtiniai angliavandeniai (burokėliai, bulvės, morkos, moliūgai, ankštiniai augalai, grikiai, lęšiai, žirniai) turi žemą glikemijos indeksą ir padės ilgiau išlikti geros formos nejaučiant alkio.
6 .       Pienas yra naudingas sveikatai. Atrodo, kad tai tiesa. Bet pagalvok – pasaulyje yra ištisos tautos, kurios visiškai nevartoja pieno produktų, o tuo pačiu jaučiasi puikiai. Taip pat atminkite, kad tai, kas yra parduotuvių lentynose, vargu ar daugeliu atvejų gali būti vadinama pienu. Tiesa: ekologiškas nehomogenizuotas pienas – linolo rūgšties ir kitų omega-3 riebalų rūgščių šaltinis – tikrai naudinga sveikatai. Parduotuvėje pirktas pienas dažniausiai prikimštas somatotropinių hormonų ir antibiotikų.

Kiaušiniai yra sveiki7.       Kiaušiniai kenkia sveikatai. Taip ar ne? Ar turėčiau valgyti tik baltymus? Ažiotažas apie kiaušinių keliamą pavojų prasidėjo devintojo dešimtmečio pradžioje, kai į madą atėjo neriebi dieta. Šiame kontekste kiaušiniai turėjo blogą reputaciją – jie buvo laikomi daug riebalų ir cholesterolio turinčiu maistu. Tiesa: kiaušiniuose yra didelio tankio lipoproteinų – "Gerai" cholesterolio. Kiaušinio trynyje yra lecitino, kuris labai svarbus normaliai nervų sistemos veiklai.
8.       Soja – jūsų sveikas pasirinkimas.Daugelį metų sojos maistas buvo laikomas sveiku, tačiau vis daugiau tyrimų paneigia šią mintį. Tiesa: buvo nustatyta, kad gausus sojos vartojimas gali sukelti krūties vėžį, taip pat skydliaukės ir prostatos sutrikimus.
9.      ;   Grūdai yra sveiki. Pagal JAV FDA mitybos gaires (mitybos piramidę), grūdai yra sveikos mitybos pagrindas ir turėtų sudaryti 1/5 dietos. Tiesa: grūdai tinka ne visiems. Kai kurių rūšių grūdų žmogus gali tiesiog nesuvirškinti ir neduoti jokios naudos, bet pakenkti – prisidėti prie disbiozės išsivystymo.
10.   Dietinis (be riebalų, mažai kalorijų) maistas padeda kovoti su antsvoriu. Tarkime, kad nusprendėte numesti svorio. Einate į parduotuvę ir pasirenkate mažiausiai kalorijų turintį, neriebų maistą. Tokiu atveju esate visiškai tikri, kad einate teisingu keliu. Tačiau po kelių savaičių jūsų svoris nekrenta (o gal net priauga porą šimtų gramų). Kodėl? Tiesa: neriebiuose, „lengvuose“, nekaloringuose produktuose yra dirbtinių saldiklių, skonio stipriklių, kvapiųjų medžiagų, todėl jie nėra naudingi.
11.    ; Kiauliena = balta mėsa. Daugelį metų kiauliena buvo lygi vištienai ir kalakutienai. Buvo tikima, kad kiauliena yra sveikesnė už jautieną. Pramoniniu būdu auginamos kiaulės laikomos ankštuose narvuose ir valgo viską, įskaitant savo išmatas. Kad nesusirgtų ir greičiau augtų, jiems suleidžiami antibiotikai ir somatotropiniai hormonai. Tiesa: iš visų mėsos rūšių kiaulienoje yra daugiausiai patogeninių bakterijų.
12.   Parduotuvėse įsigyti vaisiai ir daržovės jums naudingi. Jei manote, kad parduotuvėje įsigyti vaisiai ir daržovės suteiks jums vitaminų ir padės numesti svorio, klystate. Skirtingai nei ekologiškose daržovėse ir vaisiuose, išaugintuose iš genetiškai nemodifikuotų sėklų švarioje žemėje, stambių gamintojų daržovėse ir vaisiuose gausu pesticidų ir herbicidų. Tiesa: parduotuvėse pirkti vaisiai ir daržovės suteiks jums ne vitaminų, o toksinų, kurie pablogins jūsų sveikatą. 

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.