Facebook Pixel

13 maisto produktų, kurie mažina cholesterolio kiekį

13 maisto produktų, kurie mažina cholesterolio kiekį

Galite apsisaugoti nuo problemų su širdies ir kraujagyslių sistema ir sumažinti cholesterolio kiekį valgydami maistą, kuris pašalina cholesterolį iš organizmo.

Lapas

Kopūstuose, kaip ir špinatuose, gausu liuteino. Liuteinas labai gerai mažina mažo tankio lipoproteinų cholesterolį ir užkerta kelią tolesniam jo susidarymui. Be to, kopūstų lapai – geras skaidulų šaltinis. Kopūstų lapų kokteilis – puiki kovos už sveikatą pradžia.

Avižiniai dribsniai

Amerikos širdies asociacija rekomenduoja valgyti avižinius dribsnius, kad sumažėtų cholesterolio kiekis. Avižinių dribsnių skaidulos, kaip kempinė, sugeria cholesterolio perteklių ir pašalina juos iš organizmo. 1 dubenėlyje paruoštų avižinių dribsnių yra 4 g skaidulų.

Obuoliai

Obuoliai, visi žino, kad tai labai naudinga. Juose yra polifenolių, skaidulų, gausu geležies. Polifenoliai atlieka antioksidantų funkciją organizme, o pektinų turinčios obuolių skaidulos ypač gerai šalina cholesterolį. 1 obuolys per dieną – ir gausite 4,4 g skaidulų.

Česnakai

Česnako paslaptis – alicinas – medžiaga, kuri susidaro mechaniniu būdu naikinant jo ląsteles. Česnakai dėl savo unikalaus kvapo priklauso alicinui. Jis sąveikauja su raudonaisiais kraujo kūneliais ir pašalina cholesterolį iš organizmo.

Juodasis šokoladas

Šokolade yra procianidinų (bioflavonoidų porūšis), kurie yra galingi antioksidantai ir efektyviai šalina cholesterolį. Žinoma, turėtumėte būti saikingi ir nepiktnaudžiauti šiuo skanėstu.

Špinatai

Špinatai yra tiems produktams, kurie duoda tik naudos. 100 g špinatų yra: 11 g liuteino, 558 mg kalio, kasdieninio vitamino A (5000 TV), 46 % kasdieninio vitamino C, 19 % magnio, 15 % geležies ir, žinoma, skaidulų.

Avokadas

Avokaduose esanti oleino rūgštis padidina didelio tankio lipoproteinų cholesterolio kiekį – naudingojo cholesterolio, o kartu mažina bendrą cholesterolio kiekį organizme. Be to, avokadas – turtingas kalio ir skaidulų šaltinis.

Žalioji arbata

О žalioji arbata dažnai vadinama antioksidantų šaltiniu ir vėžio prevencijos priemone. Be to, šis gėrimas efektyviai mažina cholesterolio kiekį – dėka bioflavonoidų, būtent katechinų. 200 ml žaliosios arbatos yra 266 mg bioflavonoidų.

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.