Facebook Pixel

vitaminai reabilitacijai po meningito

vitaminai reabilitacijai po meningito

Meningitas − tai smegenų dangalų uždegimas. Tai gali pasireikšti kaip savarankiška liga arba būti kitos ligos komplikacijos pasekmė. Įtariant meningitą būdingi simptomai: stiprus galvos skausmas, nepraeinantis po anestezijos, pykinimas, vėmimas, temperatūra iki 40 laipsnių, mieguistumas, traukuliai.

 

Gydymas

 

Jei įtariate, kad Jums gali būti meningitas, nedelsdami kvieskite greitąją pagalbą. Tai rimta liga, kurią reikia nedelsiant hospitalizuoti. Nustatant virusines ir bakterines meningito formas, pacientas patenka į infekcinį skyrių. Jei liga atsirado dėl pūlingo vidurinės ausies uždegimo ar sinusito − ENT skyriuje. Įtarus tuberkuliozinį meningitą, pacientas bus nukreiptas į tuberkuliozės dispanserį.

 

Aukštą temperatūrą mažina nesteroidiniai vaistai nuo uždegimo. Sergant bakterine infekcija, reikalingi plataus spektro antibiotikai. Virusinis meningitas  gydomas antivirusiniais vaistais.

 

Laiku kreiptasi specializuotos pagalbos padeda išvengti ligos peraugimo į itin rimtą būklę ir sumažina komplikacijų riziką.




Reabilitacija

 

Pasibaigus gydymui, pacientą mažiausiai 2 metus turi stebėti neurologas. Kūno atkūrimas reikalauja integruoto požiūrio, kad visi procesai kuo greičiau grįžtų į normalias vėžes:

  • dieta. Būtina iš naujo paleisti virškinamąjį traktą. Reikėtų vengti riebaus, sūraus, aštraus maisto;

  • fizioterapija. Klasikinis masažas ir daugybė skirtingų aparatinių technikų, kurios priskiriamos individualiai;

  • fizioterapijos pratimai . Specialistas padeda žmogui atkurti raumenų ir kaulų sistemą;

  • ergoterapija. Buitinė adaptacija yra ne mažiau svarbus reabilitacijos etapas. Žmonės, patyrę šią ligą, yra priversti keisti savo gyvenimo būdą, kad jaustųsi kuo patogiau;

  • kognityvinė terapija. Dėmesio, atminties ir loginio mąstymo ugdymui.



Vitaminai nuo meningito

 

Taip pat sveikstant ligoniui po ligos būtina vartoti elementus ir vitaminus, galinčius visus organizme vykstančius procesus sugrąžinti į normalias vėžes. Veiksmingiausias B grupės vitaminų: B1, B6, B2.

Jie gerina medžiagų apykaitą audiniuose, tonizuoja nervų ir raumenų sistemas. Jie taip pat padeda organizmui prisitaikyti po gydymo, pagerina daugumą biocheminių procesų organizme.

Organizmo prisotinimas vitaminais ir būtinaisiais elementais leidžia pagreitinti reabilitacijos etapą.

Turinys
  • Gydymas
  • Reabilitacija
  • Vitaminai nuo meningito
Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.