Facebook Pixel

35 būdai, kaip virti chia sėklas

35 būdai, kaip virti chia sėklas

35 priežastys, kodėl chia sėklų naudojimas yra svarbus žingsnis link sveikatos.
Mažytės ir maistingos chia sėklos yra labai populiarios tarp sveiką gyvenimo būdą besilaikančių ir savo maistą stebinčių žmonių. Šiose mažose sėklose gausu Omega-3 ir yra laikomi gerais pagalbininkais nuo daugelio ligų.

Skirtingai nuo kitų sėklų, kepenims jos neveikia, tačiau padeda gerokai pagerinti jų būklę. Po tankiu grūdų apvalkalu yra daug skaidulų, baltymų, vitaminų ir mineralai, kurių labiausiai reikia imunitetui ir kaulų stiprumui. Be to, chia sėklos yra neskanios, todėl jas lengva naudoti kaip priedą prie įvairių patiekalų.
Tik 2 šaukštuose yra 138 kalorijos, kurios lengvai prisotina organizmą ir suteikia kasdienių skaidulų bei baltymų.

Galime įsivaizduoti 35 būdus, kaip valgyti chia sėklas

1. Chia ir vanduo.
Vienas iš paprasčiausių būdų į savo racioną įtraukti sėklų – į jas įpilti vandens.
Šiam mišiniui pagaminti reikia chia sėklų ir vandens.
Ruošimo būdas: 1/4 puodelio (40 g) chia pamirkykite 4 puodeliuose (1 litre) vandens 20-30 minučių. Norėdami suteikti gėrimui skonio, galite įdėti smulkintų vaisių arba išspausti mėgstamų vaisių – apelsinų, citrinų, žaliųjų citrinų ir greipfrutų.
2. Chia su sultimis.
Kadangi vanduo nėra vienintelis skystis, kuriame galite mirkyti chia sėklas, išbandykite kitą būdą.
Norėdami tai padaryti, į 4 puodelius (1) įpilkite 1/4 puodelio (40 gramų) chia sėklų litro) vaisių sulčių, išmaišykite ir palikite pastovėti apie 30 minučių. Paruoštas gėrimas galės praturtinti organizmą mineralais ir skaidulomis. Ir keletą sulčių. Tiesiog kontroliuokite cukraus kiekį vaisių sultyse.
3. Chia su pudingu.
Čia pudingą galite gaminti pagal tą patį receptą kaip ir su vandeniu. Skiriasi tik vandens kiekis ir sėklų mirkymo laikas. Prie šio patiekalo puikiai tiks sultys arba pienas (galbūt augalinis), taip pat kvapiosios medžiagos, tokios kaip vanilė ir kakava.
Gausite skanų ir maistingą patiekalą, kuris akimirksniu valgomas pusryčiams ir desertui. Jei tikrai nemėgstate nesmulkintų grūdų, pabandykite juos sumalti. Šioje būsenoje patiekalas bus švelnesnis ir minkštesnis. Yra daug maisto ruošimo galimybių. Jums tereikia išsirinkti tai, kas jums labiausiai patinka, ir improvizuoti pagal savo skonį.
4. Chia kokteiliai.
Jei mėgstate maistingesnį kokteilį, nedvejokite ir pridėkite chia sėklų į mėgstamus gėrimus.
Šį produktą naudokite su bet kokiu kokteiliu, prieš dedant į pagrindinį patiekalą, pamirkydami juos, kad jie būtų putlūs.
5. Chia įdaras.
Nors daugelis žmonių mėgsta mirkyti chia sėklas, jas taip pat galima valgyti žalias.
Pabandykite sumalti sėklas ir įdėti į bet kokius dribsnius ar gėrimus.
6. Chia su grūdeliais.
Pabandykite paįvairinti savo įprastus pusryčius keisdami įprastus dribsnius į chia dribsnius.
Norėdami tai padaryti, pamirkykite sėklas per naktį piene (tinka daržovės) ir pagardinkite riešutais, vaisiais, cukruotais vaisiais, razinomis. , arba prieskonius, tokius kaip cinamonas ir imbieras. Jei norite skaniai pavalgyti ryte, galite įdėti grūdelių į bananų, obuolių, slyvų ar bet kurią kitą vanilės tyrę.
7. Chia užkandis.
Jei jūsų gyvenimas per greitas ir aktyvus, chia sėklos yra puikus greitas užkandis, padėsiantis susidoroti su alkiu. Tai nebūtinai turi būti kepimas. Vaisinis triufelis su chia yra tai, ko jums reikia. Čia pridedamos datulės, kakava ir avižiniai dribsniai.
8. Skrudinta chia
Skanu ir sveika pridėti chia sėklų į pikantiškus patiekalus, pavyzdžiui, kepti. Tiesiog įberkite šaukštą (15 gramų) sėklų ir išmaišykite.
9. Chia salotose
Sėklas galima pabarstyti ant bet kokių salotų skonio ir energijos. Tiesiog išmeskite jas į mėgstamas daržovių salotas.
10. Chia salotų padažas.
Pridėkite chia į savo salotų padažą.
Parduotuvės salotų padažai dažnai prideda cukraus. Sugalvokite savo receptą, kuris bus sveika alternatyva įprastiems užkandžiams.
11. Duonoje kepta čija.
Chia sėklos puikiai papildys bet kokį pyragą, įskaitant kvapnią duoną. Pavyzdžiui, chia galite išbandyti naminėje grikių duonoje, ji taps tik naudingesnė ir maistingesnė.
12. Traškūs trupiniai prie mėsos ar žuvies.
Kitas įdomus būdas – naudoti chia sėklas kaip mėsos ar žuvies apkepą. Dėl traškios sėklų plutos mėsa pasirodys sultinga ir kvapni.
Grūdus sutrinkite į miltelius. Sumaišykite su džiūvėsėliais. Pridėkite prie apkepo, priklausomai nuo jūsų pageidavimų.
13. Įdaras pyraguose.
Paprastai pyraguose yra daug cukraus ir riebalų. Tačiau chia sėklos gali padėti pagerinti jų maistinį profilį.
Sėklų pridėjimas prie pyragų priedų ne tik pagerins skonį, bet ir pridės skaidulų, baltymų ir omega-3.
14. Grūdų mišinys.
Jei jums nepatinka šiek tiek lipni chia sėklų tekstūra, galite jas maišyti su kitais grūdais. Ir nieko išradinėti nereikia, tiesiog sumaišykite 1 valg. šaukštas (15 g) sėklų su 180 g ryžių arba kinojos.
15. Pusryčių batonėliai.
Parduotuvių batonėliuose dažnai yra daug cukraus. Ir iš tikrųjų jie turi tiek pat cukraus, kiek saldainių. Dabar jūs turite galimybę patys pasigaminti užkandį su mažiau cukraus.
16. Pridėkite prie blynų.
Jei mėgstate eksperimentuoti, tuomet jums tikrai patiks šie neįprasti užkandžiai, kurie puikiai tiks pusryčiams. Pabandykite pridėti chia į blynų priedus.
17. Uogienėse.
Chia sėklos gali sugerti iki 10 kartų daugiau nei sveria skystį, todėl jos yra puikus pektinų pakaitalas uogienėms ir konservams.
Pektino skonis yra gana kartaus, todėl pektiną pakeitus chia sėklomis, pektino nebeliks uogienėse. norint, kad skonis būtų kiek saldesnis, reikia daug cukraus.
Be to, chia uogienę pasigaminti daug lengviau nei tradiciniu būdu. Pabandykite šiuos nuostabius grūdus dėti į vaisius – nepridėdami rafinuoto cukraus.
18. Sausainių priedas.
Jei mėgstate sausainius, chia sėklos jūsų mėgstamam receptui gali suteikti pikantiško skonio. Geriausias variantas būtų avižiniai dribsniai ir šokoladiniai sausainiai.
19. Chia baltyminiuose batonėliuose.
Daugelyje energetinių batonėlių yra daug cukraus ir jų skonis labiau panašus į skanėstą nei sveiką maistą. Naminiai chia baltymų batonėliai yra sveika alternatyva fasuotiems.
20. Sriubos ir padažai.
Chia sėklos gali būti puikus miltų pakaitalas padaže arba keptuvėje.
Tiesiog sumalkite sėklas, kad susidarytų gelio pavidalo mišinys, ir suberkite į valgį.
21. Kiaušinių pakaitalas.
Jei nevalgote kiaušinių, fantastiškos chia sėklos gali būti vertas pakaitalo. Kaip 1 kiaušinio pakaitalą mums reikia 1 valg. šaukšto (15 gramų) išmirkytų chia sėklų su 3 valg. šaukštai (45 ml) vandens.
22. Pridėkite prie padažų.
Chia sėklos yra universalios ir yra sudedamoji dalis, kurią lengva maišyti su bet kokiu padažu.
Galite dėti jų į naminių padažų receptus arba pridėti mėgstamo produkto iš parduotuvės.
23. Kepame keksiukuose.
Orūs keksiukai – mėgstamiausias patiekalas geriant arbatą namuose, juos malonu valgyti pusryčiams ar desertui. Į keksiukus įberkite chia sėklų ir jos skaniai papildys tiek pikantišką, tiek saldų šio pyrago variantą.
24. Prie avižinių dribsnių.
Chia dėti į avižinius dribsnius yra labai paprastas ir patogus pasirinkimas pusryčiams. Jis nereikalauja daug pastangų ir puikiai tinka bet kokio tipo garnyrui.
Tiesiog pasigaminkite avižinius dribsnius ir išmaišykite su 1 valg. šaukštas (15 g) avižinių dribsnių.
25. Prie jogurto.
Chia sėklos puikiai papildo jogurtą. Jei jums patinka jų tekstūra, pridėkite nesmulkintų grūdų. Galima dėti ir susmulkintą.
26. Krekeriuose.
Sėklų įdėjimas į krekerius nėra nauja idėja. Tiesą sakant, daugelio rūšių sausainiuose yra sėklų dėl jų traškumo ir skonio.
Chia dėjimas į krekerius yra geras būdas įtraukti jas į savo mitybą.
27. Mėsos kukulių tirštiklis.
Jei kotlečiams surišti ir tirštinti naudojate kiaušinius arba džiūvėsėlius, galite pabandyti pakeisti chia sėklomis.
Norėdami įprasto kotletų recepto, įdėkite 2 valg. šaukštai (30 gramų) sėklų ir 455 gramai mėsos ar žuvies.
28. Energetinis želė.
Sportininkai ir sportuojantys žmonės, ieškantys alternatyvos komerciškai gaminamiems energetiniams gėrimams, gali pasidomėti chia grūdeliais.
29. Dedama į arbatą
Čia sėklas lengviausia įtraukti į savo racioną ir kitus mėgstamus gėrimus.
Į arbatą įpilkite 1 arbatinį šaukštelį (5 gramus) ir palikite šiek tiek pastovėti. Iš pradžių grūdai plūduriuos viršuje, bet ilgainiui turėtų nuskęsti.
30. Virkite tortilijas.
Šviežias ir tortilijas skanu valgyti su įvairiais įdarais ir tai yra skanus būdas pasinaudoti chia privalumais.
31. Priedas prie ledų.
Chia sėklos puikiai tinka ledams. Geriausia juos maišyti arba iš jų pasigaminti pudingą. Norėdami išskirtinio skonio, galite pridėti kitų ingredientų, prieš tai užšaldę juos šaldytuve.
32. Picos pagrindas
Chia gali būti naudojamas picos tešlai ir plutei gaminti. Tiesiog pasigaminkite tešlą su chia ir suberkite sėklas į faršą.
33. Gaminkite falafelį
Chia falafelis gali būti ypač naudingas veganams ir vegetarams. Juos galite derinti su žolelėmis ir įvairiomis daržovėmis, kad patiekalui būtų suteiktas skonio ir aromato. Chia sėklos puikiai dera su įvairiomis daržovėmis ir vaisiais.
34. Naminis muslis.
Musli gaminimas paprastas naudojant bet kokį sėklų, riešutų ir avižinių dribsnių mišinį. Arba kaip nori.
35. Naminis limonadas.
Kitas smagus būdas naudoti chia naminiame limonade.
1,5 šaukšto (20 g) sėklų 30 minučių pamirkykite 2 puodeliuose (480 ml) šalto vandens. Tada įpilkite 1 citrinos sulčių ir pagal skonį saldiklio.
Taip pat galite eksperimentuoti pridėdami įvairių kvapnių vaisių ar uogų, pavyzdžiui, agurkų ir arbūzų.
Išvada
Chia sėklos yra universalus ir skanus produktas.< br>Šių smulkių grūdelių dedama į kepinius, salotas, tešlą ir daugelį kitų maisto produktų bei receptų, kaip prisotinti organizmą baltymais, antioksidantais ir skaidulomis.
Jei susidomėjote šiuo produktu ir norite jį išbandyti, įtraukite šias sėklas savo dietoje arba išbandykite vieną iš anksčiau pateiktų parinkčių. Užsisakyti ir nusipirkti chia sėklas taip pat paprasta, kaip kriaušes gliaudyti. Kreipkitės į mūsų konsultantus ir jie padės išsirinkti jums patinkantį produktą!

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.