Facebook Pixel

valgymo peršalus taisyklės

valgymo peršalus taisyklės

Norint greičiau įveikti infekciją, verta pasitelkti visas turimas priemones: vaistus nuo gripo, vitaminus ir tinkamą mitybą. Virusinės ligos nėra nekenksmingos: jei jų laiku neužkertama kelio, tai gali sukelti komplikacijų ir pakenkti jūsų sveikatai.

 

Gerkite savo vitaminus

 

Prevencijai, taip pat ligos metu, reikia prisotinti organizmą vitaminais — tai padės sustiprinti imuninę sistemą ir padidinti organizmo apsaugą. Ypač verta atkreipti dėmesį į tokius vitaminus kaip: C, A, E, B3, B6 ir D. Kadangi daugumos šiais vitaminais prisotintų produktų žiemą nėra, geriau pirkti vitaminų-mineralų kompleksus. Jie padės palaikyti tinkamą vitaminų kiekį jūsų organizme.

 

Į savo racioną įtraukite antimikrobinį maistą

 

Česnakai yra geras antimikrobinis agentas. Mažomis dozėmis jis naudingas imuninei sistemai, nes jame yra baktericidinį poveikį turinčio alicino.

 

Praleiskite keptą, aštrų ir sūrų maistą

 

Sergant racione apribokite keptą, aštrų ir sūrų maistą, nes tai apsunkina ir taip uždegusią kvėpavimo takų gleivinę ir padidina jos paburkimą. Neperkraukite skrandžio sunkiu maistu, šiuo laikotarpiu jam reikia lengvai virškinamo maisto, geriausia – mažomis porcijomis.

 

Nepamirškite gerti daug skysčių

 

Vienas iš efektyviausių būdų greitai atsikratyti peršalimo yra teisingas gėrimo režimas. Sergant per dieną verta išgerti ne mažiau kaip 2,5 litro skysčių. Taip sudrėkinsite kvėpavimo takų gleivinę ir sumažinsite toksinų koncentraciją organizme. Taip pat reikia atsižvelgti į skysčio temperatūrą. Jei skauda gerklę, tuomet gėrimas turi būti šiltas, kad nepažeistų sudirgusios gerklės gleivinės. Jei sloga ar šaltkrėtis — karštas gėrimas būtų puikus pasirinkimas.

 

Jei naudosite šiuos kelis paprastus dalykus peršalimo patarimai, jūsų organizmas geriau atsispirs virusams ir greičiau pasveiksite.








Turinys
  • Gerkite savo vitaminus
  • Į savo racioną įtraukite antimikrobinį maistą
  • Praleiskite keptą, aštrų ir sūrų maistą
  • Nepamirškite gerti daug skysčių
Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.