Facebook Pixel

htp - kas tai yra ir kaip jį vartoti?

htp - kas tai yra ir kaip jį vartoti?

Šiandien kalbėsime apie papildą, pvz., 5 hidroksitripatofaną arba 5-htp arba oksitriptaną. Tai naujas mūsų klausos pavadinimas, bet jau tapo populiarus tarp tam tikro skaičiaus mūsų klientų.
Kas yra 5-htp – Tai grifonijos (Griffonia simplicifolia) ekstraktas – sumedėjęs vijoklinis krūmas, kilęs iš Vakarų ir Centrinės Afrikos. Tai yra visiškai natūralus augalinis preparatas, kuriame nėra jokių kenksmingų priedų.
Klinikiniai 5-htp tyrimai, atlikti įvairiomis sąlygomis, parodė teigiamą gydymo poveikį. tada, kai yra serotonino trūkumas, depresija ir nerimas. Jis taip pat gali būti veiksmingas esant apetito trūkumui.


Dozės 5-hp.
Depresijai gydyti, norint išvengti galimo pykinimo, reikia vartoti 200–300 mg 5-htp per dieną, padalijus į 3–4 dozes.
Kontraindikacijos.Kontraindikacijos.Kontraindikacijos. span>
Nevartokite kartu su vaistais, kuriuose naudojami selektyvūs serotonino reabsorbcijos inhibitoriai arba monoaminooksidazės inhibitoriai.

Vartojimas 5 -htp nėštumo ir žindymo laikotarpiu.
Ten nėra informacijos apie vaisto saugumą nėštumo ir žindymo laikotarpiu, todėl šiais laikotarpiais jo vartoti negalima.


Sąveika su kitais vaistais.
5-htp padidina citalopramo ir klomipramino poveikį, o karbilolis padidina 5-htp biologinį prieinamumą.


Nepageidaujamos organizmo reakcijos.
Vartojant dideles hidroksitriptofano dozes (200-300 mg per parą), vėmimas yra dažniausias reiškinys, tačiau norint to išvengti, šią dozę būtina padalyti į 3-4 dozės. Taip pat gali pasireikšti viduriavimas, pilvo skausmas, nedidelis galvos skausmas, mieguistumas.
Tačiau šio šalutinio poveikio galima išvengti vartojant mažesnes – 100 – 200 mg. Nebandykite pagerinti savo būklės iš karto, darykite viską palaipsniui ir viskas jums pasiseks. Sveikatos jums!

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.