Facebook Pixel

maistinės medžiagos, kurios padės moteriai pastoti

maistinės medžiagos, kurios padės moteriai pastoti

Pažvelkime į penkis svarbiausius vitaminus, mineralus ir maistines medžiagas, kurios padės moteriai pagerinti sveikatą ir pastoti. 

Čia pateikiamas maistinių medžiagų sąrašas moterims, kurios negauna pakankamai maistinių medžiagų iš savo dietos arba net nežino, kad jų reikia papildyti papildais ar vitaminų kompleksais.

Cinkas

Pensilvanijos valstijos universitete atlikti tyrimai parodė, kad cinko trūkumas gali neigiamai paveikti lytinių organų vystymąsi. Pagrindinis autorius ir fiziologijos doktorantas Pensilvanijos valstijoje Jamesas Hesteris teigia, kad cinkas yra „pagrindinis reguliatorius“. kiaušialąstes ir neabejotinai turi įtakos jo vystymuisi. Mineralas vaidina kiaušialąsčių dalijimąsi, apvaisinimą, DNR reguliavimą ir embriono vystymąsi. „Mūsų naujausi eksperimentai parodė, kad cinko poreikis gali būti net anksčiau, nei manėme“, – sakė Hester. „Moterys, norinčios pastoti, tikrai turėtų pagalvoti apie cinką ne tik savo mityboje, bet ir partnerio bei būsimo kūdikio mityboje. Cinkas yra tik viena šios svarbios užduoties dalis.

Tačiau jei moteris valgo sveiką mitybą ir vartoja maisto papildus, mažai tikėtina, kad jai gali trūkti cinko.

„Mikroelementų lygis turėtų būti aptartas su OB / GYN, ypač jei moteris turi kitų rizikos veiksnių, tokių kaip virškinimo trakto sutrikimai, tam tikra mityba ir neįprastas gyvenimo būdas“, - sakė ji. Rekomenduojama mineralo paros norma paprastai yra 8 mg per parą suaugusiesiems ir 12 mg per parą nėštumo ir žindymo laikotarpiu. Hester pažymėjo, kad tos moterys, kurios nori pastoti, turėtų būti atsargios vartodamos dideles cinko dozes, nes didelis mineralo kiekis organizme trukdo pasisavinti varį ir sutrikdo medžiagų apykaitos procesus organizme. 

Cholinas arba vitaminas B4

Cholinas yra vitaminas, kurio 90% žmonių negauna pakankamai. „Vitaminas yra būtinas sveikatai visais gyvenimo etapais, bet ypač svarbus smegenims tiek ankstyvose formavimosi stadijose, tiek vėlesnėse, kad būtų išvengta pažinimo nuosmukio“, – sako Elizabeth Shaw, įžymybių mitybos specialistė iš Kalifornijos. /span>

Cholino nedideliais kiekiais randama tokiuose maisto produktuose kaip kiaušinio trynys, soja ir kepenys.

Laidoje žmonėms, norintiems gauti daugiau šio vitamino su maistu, rekomenduojama valgyti daugiau mėsos, kiaušinių ir žalių daržovių. Kadangi ne visuose prenataliniuose vitaminuose gali būti cholino, Amerikos medicinos asociacija rekomenduoja gamintojams į visus prenatalinius vitaminus pridėti reikiamą šio vitamino kiekį. Rekomenduojama vitamino B4 paros dozė – 550 mg per dieną.

Omega-3

Dokozaheksaeno rūgštis (DHR) yra gyvybiškai svarbi vaisiaus smegenų ir regėjimo vystymuisi. 2016 m. „European Journal of Obstetrics and Gynecology and Reproductive Biology“ atliktas tyrimas patvirtino, kad omega-3 papildai sumažino priešlaikinio gimdymo tikimybę 58 proc., o priešlaikinį gimdymą – 17 proc. 

Į New England Journal of Medicine” Pranešama, kad motinos omega-3 vartojimas trečiąjį trimestrą sumažina astmos ir kvėpavimo takų infekcijų riziką naujagimiams maždaug trečdaliu. Pasak Shaw, nėščioms ir žindančioms moterims optimalus eikozapentaeno rūgšties (EPA) suvartojimas yra 700 mg per dieną, o DHR – mažiausiai 300 mg.

Probiotikai

Probiotikai ir prebiotikai yra būtini tiek papildų pavidalu, tiek normaliam virškinimui palaikyti. Šiuo metu nėra nustatytos dozės, tačiau Shaw rekomenduoja palaipsniui didinti šių naudingų bakterijų suvartojimą. „Nenuostabu, kad sveika žarnyno flora taip pat gali patekti į naujagimių pasaulį“, – sakė Shaw.

Geležis

Šis mineralas yra gyvybiškai svarbus deguonies prisotintų raudonųjų kraujo kūnelių susidarymui.

Geležis turi įtakos energijos lygiui, jau nekalbant apie vaisingumą.

Moterys, norinčios pastoti, turėtų pasitikrinti geležies kiekį, kad nustatytų, ar joms reikia padidinti geležies suvartojimą.

Moksliškai įrodyta, kad suaugusios moterys turėtų gauti 18mg per dieną ir 27mg per dieną nėštumo metu (9mg maitinant krūtimi). Pasitarkite su gydytoju prieš pradėdami vartoti papildomus papildus, kad susilauktumėte sveiko vaiko.

Parengė Kristen Fisher 2018 m. gegužės 7 d.

 

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.