Facebook Pixel

sveiki pusryčiai tiems, kurie nemėgsta avižinių dribsnių

sveiki pusryčiai tiems, kurie nemėgsta avižinių dribsnių

Kasdieninė rutina ir tinkama mityba prasideda nuo sveikų ir maistingų pusryčių. Manoma, kad pusryčiai turi būti pagrindinis dienos valgis. Ypač tiems, kurie žino, kas yra autofagija ir praktikuoja protarpinį badavimą be vakarienės vakare, sotus rytinis maistas yra būtinas. Ir tam daugelis renkasi pusryčius iš avižinių dribsnių. Avižiniai dribsniai su pienu, avižiniai dribsniai su vaisiais, avižiniai sausainiai – sveiki pusryčiai, tai žino visi. Bet ar tinka visiems – nuomonių šiuo klausimu yra įvairių. 

Avižiniai dribsniai bet kokia forma yra sudėtiniai angliavandeniai, po kurių rodomas fizinis aktyvumas, o ne darbas prie biuro stalo. Jei po pusryčių neinate į sporto salę arba nueisite bent 3 km į darbą, vargu ar pavyks išlaikyti normalų svorį arba numesti svorio. 

O jei esate pakankamai aktyvus ryte, bet tiesiog nemėgstate avižinių dribsnių? Daugelis tų, kurie nuoširdžiai bandė priprasti prie šios košės, pastebi nuolatinį sunkumo jausmą skrandyje arba dujų kaupimąsi žarnyne. O kažkas vaikystėje buvo tiesiog permaitintas avižiniais dribsniais, o darželyje tai atrodė ypač bjauru. Vienaip ar kitaip, geriausia išeitis – ne kankinti save, o rinktis kitus sveikus ir maistingus pusryčius.

Granola su žaluma. grikiai

Greitai, sveiki, skanūs ir traškūs pusryčiai – tai, ko reikia šiuolaikiniam užimtam žmogui. Išanalizuokime šį patiekalą pagal jo komponentus:

  1. Pagrindas yra žalieji grikiai. Jis ne tik sotina, bet ir turi antioksidantų, skaidulų, daug vitaminų ir mineralų. Skirtingai nuo tradicinės rudos spalvos, ji sugeba išlaikyti daugiau maistinių savybių ir yra neutralesnio skonio, o tai savo ruožtu nenugali kitų granolos ingredientų, pavyzdžiui, riešutų, skonio.

  2.  Riešutai. Migdolai, miškai, anakardžiai, graikiniai riešutai ir bet kas, ko norite. Juose yra riebalų ir baltymų, todėl patiekalas yra sotus. Taip pat galite jas pakeisti sėklomis arba maišyti lygiomis arba ne visai lygiomis dalimis – skonio reikalas.

  3. Tai, kas suteikia saldumo. Paprastai dedama medaus, bet bijantys jį kaitinti gali pakeisti datulių pasta, klevų sirupu ar agavų sirupu. 

  4. Prieskoniai. Populiariausi dažniausiai yra cinamono ir vanilės ekstraktas, bet galima ir šiek tiek imbiero, kardamono, muskato riešuto, citrinos žievelės.

  5. kokoso drožlės. Tai visai neprivalomas ingredientas, bet gali būti šio patiekalo akcentas. Įdėjus žalių grikių granola stebuklingai virsta žaliąja kokoso granola. Taip su vienu ingredientu pusryčiams galite pridėti dangiškų malonumų.

Kuo užpilti granolą? Karvės arba augalinis pienas, jogurtas. Granola receptų yra labai daug ir esame tikri, kad kiekvienas ras kažką sau. Nerekomenduojame pirkti paruošto, bet jei vis tiek nuspręsite, atidžiai išstudijuokite jo sudėtį. Tokius pusryčius galima paruošti iš anksto ir jie gali labai padėti, kai neveikė žadintuvas, o ryte nesportuojate arba tiesiog norite ilgiau pamiegoti.

Avokadų ir lašišos skrebučiai

Šiuos pusryčius mėgsta milijonai ir į savo valgiaraštį jau įtraukė tie, kurie gerbia įstaigas, ypač kurios specializuojasi pusryčių gamyboje. Štai ką ji apima:

  1. Duona. Galite rinktis bet kokį: pilno grūdo, "gyvų", bemielių ir kt. Svarbiausia, kad būtų geros kokybės. Geroje duonoje yra B grupės vitaminų ir skaidulų, kurios užtikrina puikią virškinimo sistemos veiklą. Tačiau rekomenduojame vengti ryškaus skonio duonos (su prieskoniais, sėklomis ir kitais priedais). 

  2. Avokadas. Be subtilaus skonio ir aromato, šis vaisius turi nuostabią sudėtį, kurioje dera polinesočiųjų riebalų, vitaminų, mineralų, antioksidantų ir maistinių skaidulų. 

  3. Raudonoji žuvis. Galite ne raudoną, o, pavyzdžiui, ančiuvius ar tuną. Viskas, kas tinka su avokadu, bus alternatyva. Žuvis yra baltymų šaltinis, kuris suteiks sotumo jausmą ir neapkraus virškinimo sistemos.

Galite į šį patiekalą įpilkite virto kiaušinio, grietinėlės sūrio, žalumynų. Paruošimas užtrunka ilgiau nei ankstesnis, bet yra labiau patenkintas. 

Košė su vyšniomis ir graikiniais riešutais

Jei pusryčiams mėgstate košę, bet ne avižinę košę, manome, kad šis variantas jums patiks. Tokius pusryčius galima pavadinti klasika, o ingredientai beveik visada yra namuose. Šis patiekalas – erdvė fantazijai. Skanu, greita, sveika, bet tereikia:

  1. Jūsų mėgstamiausi dribsniai, tokie kaip bulguras. Kiekvienas grūdas turi savo maistinę naudą,  o juos sieja sudėtiniai angliavandeniai, kurie ryte suteiks energijos.

  2. Šviežios vyšnios arba sušaldyti. Galite naudoti bet kokias uogas, net goji, bet jei pasirinkimas yra užšaldytas, sustokite ties šoko užšaldymu. Ši technologija leidžia išsaugoti uogų naudą. 

  3. Graikiniai riešutai. Nuvalykite, sumalkite, pridėkite. Tą patį darome su kitais riešutais, jei norite pakeisti graikinius riešutus.

Kiaušienė su parmezanu, daržovėmis ir žolelėmis

Tiesą sakant, nesvarbu, ar tai kratinys, ar omletas, bet mums atrodo, kad pirmasis žodis yra suvokiamas kažkaip egzotiškiau. Na, tikrai? Šis patiekalas daugiausia apima:

  1. kiaušinius. Universalus kareivis, kai kalbama apie pusryčius. Paprastai jie yra lengvai virškinami, turtingos maistinės sudėties, lengvai ir greitai paruošiami.

  2. Žalieji. Vitaminų bomba, skonių karalienė, daugelio patiekalų apdaila. Jį, kaip ir daržoves, rekomenduojame vartoti kasdien. Petražolės, krapai, bazilikas, kalendra, špinatai, rukola ir sąrašas tęsiasi. 

  3. Daržovės. Paprikos, pomidorai, cukinijos, brokoliai ir kt. Prie jų naudos ilgai nesigilinsime. 

  4. Parmezanas praturtins organizmą su kalciu, o receptoriai su malonumu . 

Šiam patiekalui galite naudoti tiek šviežias, tiek šaldytas daržoves. Sūrį galima pakeisti ožkos sūriu, o kad būtų dar sotesnis, pridėkite alyvuogių arba juodųjų alyvuogių.

Chia pudingas su augaliniu pienu

Lengva, net tu gali vadinti pavasariu-vasara. Šiuos pusryčius galima ruošti vakare ir kiekvieną kartą papildyti skirtingai. Jo pagrindas:

  1. Chia sėklos. Tai supermaistas, kuris sukėlė triukšmą. Jis garsėja kaip Omega 3, amino rūgščių ir mikroelementų šaltinis.

  2. Augalinis pienas. Migdolų, kokosų ar kitų riešutų. Pasirinkimas rinkoje yra didelis. Atkreipkite dėmesį į kompoziciją. Atminkite: daugiau riešutų, mažiau cukraus ir dar geriau be cukraus. 

  3. Uogos arba vaisiai tyrės. Tai yra pagrindinis komponentas, su kuriuo galite žaisti, nes jis daugiausia atsakingas už skonį. Saldžiarūgštis, puikiai tiks prie subtilios paties pudingo tekstūros. Juodosios uogos atneš ypatingos naudos imuninei sistemai. 

Šie pusryčiai tiks, kai norisi ko nors lengvo ir Saunus. Jis taip pat gali būti naudojamas kaip sveikas desertas.

Kvinoja su minkštai virtu kiaušiniu ir avokadu 

Galite valgyti quinoa arba grikius. Prašau, avokadai prinokę, o kiaušiniai švieži. Manome, kad po tokių pusryčių jums bus sunku grįžti prie avižinių dribsnių. Iš patiekalo pavadinimo galite spėti, kad jums nereikės labai daug ingredientų, būtent:

  1. Paruoštos virtos kruopos. Kvinoje, kaip ir grikiuose, gausu baltymų ir skaidulų. Štai ką reikia ilgam pamiršti apie alkį. 

  2. Kiaušinis. Jau minėjome jo naudą, tad dabar pakalbėkime apie skonį. Kuo skystesnis trynys, tuo patiekalas bus skanesnis. Stebėkite gaminimo laiką.

  3. Avokadas. Na, ką daryti, jei jis ką tik buvo sukurtas toks naudingas ir puikiai tinka pusryčiams. 

Pridėti alyvuogių aliejaus, žolelių, gabalėlio sūrio. Iš tokių pusryčių gausite maksimalią naudą ir malonumą. Patvirtinta. 

Smoothie Bowl 

Ne visiems ir ne visada. Bet labai skanu. Ši parinktis aktuali uogų sezono metu ir kai lauke taip karšta, kad net nesinori sočių pusryčių. Receptų yra daug ir pagrindiniai komponentai yra: 

  1. Uogos. Naudingos visos uogos, rinkitės pagal skonį, bet kaip mažą užuominą – serbentai, avietės, mėlynės.

  2. Bananas. Ar žinote, kiek jame yra kalio? Na, jo reikia ir dėl tos šilkinės kokteilinės tekstūros.

  3. Chia arba linų sėklos. Kad būtų patenkintas Omega 3 poreikis.

  4. Riešutai. Pageidautina mirkyti, švieži ir skanūs.  

Šiuos pusryčius įvertins tie, kurie laikosi augalo dietos pagrindu ir netgi galite leisti tokį skanėstą pasninko metu. 

Tai taip lengva ir paprasta pusryčiams išsiversti be avižinių dribsnių. Pasirinktinai galite galima pridėti dietinių priedų – daigintų grūdų, goji uogų, spirulinos, baltymų, kolageno, augalinių aliejų, prieskonių.

 

Turinys
  • Granola su žaluma. grikiai
  • Avokadų ir lašišos skrebučiai
  • Košė su vyšniomis ir graikiniais riešutais
  • Kiaušienė su parmezanu, daržovėmis ir žolelėmis
  • Chia pudingas su augaliniu pienu
  • Kvinoja su minkštai virtu kiaušiniu ir avokadu
  • Smoothie Bowl
Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.