Facebook Pixel

maisto produktai, kurių reikia vengti

maisto produktai, kurių reikia vengti

Maistas, kurio reikia vengti.

  1. Mikrobangų spragėsiai. Jei mėgstate žiūrėti filmą vakare susirangę susisukus į fotelį ir traškant ant ką tik pagamintų spragėsių reikėtų pagalvoti, kokiame aliejuje ir kokiu būdu geriau virti šiuos spragėsius. Sveikiausias pasirinkimas – tai ghi (buivolių pieno sviestas) arba kokosų aliejus ir geriau jį virti ne mikrobangų krosnelėje, o keptuvėje, uždengtoje dangčiu. Spragėsių maišelių vidinį paviršių sudaro medžiagos, kurios suyra veikiant mikrobangų krosnelės indukcijai ir kaip šalutinis produktas sudaro perfluoroktano rūgštį, kuri yra stiprus kancerogenas.
  2. Basturma (jautiena) reklamuojama kaip puikus baltymų šaltinis; geras pasirinkimas užkandžiui, jei rūpinatės savo sveikata. Tačiau ne viskas taip paprasta: pramoniniu būdu pagamintoje basturmoje yra nitritų – azoto rūgšties druskos, daug didesniais kiekiais nei kiti produktai. Nitritai yra kancerogeniški, tačiau plačiai naudojami basturmos gamyboje, nes suteikia mėsai gražią sodrią spalvą ir puikiai tarnauja kaip konservantas. Jei norite pasimėgauti nekancerogeniškais jautienos džiūvėsiais, geriau nepatingėkite ir patys išsikepkite orkaitėje.
  3. Konservai. Daugelį metų vyksta diskusijos apie tai, kiek bisfenolis A (plastikinis stabilizatorius), naudojamas indų gamyboje, veikia juose esantį produktą. Bisfenolio A toksiškumas įrodytas tyrimais, tačiau ne visi gamintojai pripažįsta jo poveikį maisto produktams ir toliau jį naudoja. Vartotojų produkcija – pirkite konservus, kuriuose aiškiai nurodyta, kad pakuotėje nėra BPA.
  4. GMO maisto produktai.Apie šią problemą kalbėta daug. Vienas dalykas aiškus – GMO yra blogi. Gamintojai, ypač didelės įmonės, dažnai sukčiauja ir ant pakuotės nenurodo, kad produkte yra GMO. Todėl pirkite tik produktus, ant kurių pakuotės aiškiai nurodyta, kad juose nėra GMO.
  5. Kola. Daugelis žmonių mėgsta šį gėrimą, bet kitą kartą Prieš gerdami, pagalvokite apie tai. Išskirtinė ruda kolos spalva išgaunama pridedant dažų, kuriuose yra kancerogeninių junginių. Be to, kolos gamintojai kaip skonio priedą naudoja daug fruktozės turintį kukurūzų sirupą, kuris pagreitina vėžio vystymąsi.
  6. Dietiniai produktai (mažai riebalų, mažai kalorijų)
  7. stiprus>. Bėda ta, kad šie maisto produktai ne tik nepadės numesti svorio, bet ir gali padidinti vėžio riziką, nes juose yra kancerogeninių cukraus pakaitalų, tokių kaip aspartamas. Kita vertus, antsvoris taip pat gali prisidėti prie vėžio išsivystymo. Tokiu atveju jūs susiduriate su sunkiu pasirinkimu, tačiau išeitis vis dar yra. Jei esate pasiryžęs numesti svorio ir pagerinti savo sveikatą, valgykite tik 100% ekologišką maistą ir sportuokite. Jūs galite tai padaryti!
  8. Traškūs užkandžiai (traškučiai, skrebučiai ir kt..d.). Šio gėrio užtenka bet kurioje parduotuvėje. Visa tai skanu, bet, deja, nenaudinga. Kepant aukštoje temperatūroje ir taip pasiekiamas „traškumas“, susidaro kancerogeninės medžiagos – akrilamidas ir glicidamidas.

 

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.