Facebook Pixel

būdai gauti vitamino D be saulės spindulių

būdai gauti vitamino D be saulės spindulių

9 būdai gauti vitamino D be saulės spindulių

Vasarą gauti vitamino D paros dozė, mums užtenka saulėje pabūti 10-15 minučių. Tačiau nuo spalio iki kovo saulė mūsų platumose šviečia tokiu kampu, kad saulės spinduliai per daug išsklaidomi, o žmogaus organizmas nepajėgia jai pagaminti pakankamai Vitaminas D. Geros naujienos yra tai, kad vitamino D galima gauti ir su maistu. Taigi, 10 maisto produktų, kuriuose yra vitamino D (400–600 TV paros dozė).

Pievagrybiai

100 g pievagrybių yra vitamino D paros dozė. Taip pat prieš verdant grybus rekomenduojama juos palaikyti saulėje. Tada vitaminas D bus geriau pasisavinamas.

Lašiša

Lašiša – vitamino D kiekio čempionas. 1 uncijoje (28,3 g) šviežios lašišos mėsos yra 100 TV vitamino D. 6 uncijoje konservuotos lašišos (169,8 g) – 323 % vitamino D dienos normos.

Austrės

6 austrės – ir pusė dienos poreikio vitamino D jei .

Otusas

3 uncijos (84,9 g) yra 254 proc. Kasdienis vitamino D kiekis.

Krevetės

6 uncijos sudaro 64 % dienos normos vitamino D. Ir, kaip visi žino, yra be galo daug būdų, kaip paruošti šį skanėstą.

Menkė

6 uncijose menkių yra 18 % vitamino D paros normos. Menkės skonis yra pakankamai švelnus, tinkantis daugeliui maisto produktų.

Kiaušiniai

1 kiaušinyje (baltame ir trynyje) yra 4 % vitamino D paros dozės.

Sūris

1 uncija šveicariško sūrio patenkina 3 % dienos poreikio, parmezanas – 2%, čederis – 1 %.

Pastiprinti maisto produktai

Spotuotas pienas, sojų pienas ir tofu taip pat yra papildomi vitamino D šaltiniai. Jei dėl kokių nors priežasčių nevalgote žuvies, šie produktai padės papildyti vitamino D atsargas. 

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.