Facebook Pixel

Alfa lipoinė rūgštis ─ naudingos savybės

Alfa lipoinė rūgštis ─ naudingos savybės

Straipsnio turinys:

Kas yra alfa lipoinė rūgštis? Naudingos universalaus ląstelių gelbėtojo savybės

Pagrindinės alfa lipoinės rūgšties savybės

Alfa lipoinės rūgšties taikymas kosmetologijoje, sporte

Alfa lipoinė rūgštis maisto produktuose

Produktai, kurių sudėtyje yra alfa lipoinės rūgšties ir kaip ją vartoti

Alfa lipoinės rūgšties DUK

Kas yra alfa lipoinė rūgštis? Naudingos universalaus ląstelių gelbėtojo savybės

Alfa lipoinė rūgštis (ALA) yra organinė rūgštis, viena svarbiausių žmogaus organizmo antioksidacinės gynybos sistemos komponentų. Tai būtina organizmui tinkamam visų organų ir audinių funkcionavimui. Ši medžiaga, visų pirma, atlieka svarbų vaidmenį energijos apykaitoje, taip pat reguliuojant kitus žmogaus organizmo metabolinius procesus – angliavandenių, lipidų ir baltymų.

Galime drąsiai teigti, kad tai yra natūralus kiekvienos gyvos ląstelės gelbėtojas. Alfa lipoinė rūgštis turi labai teigiamą poveikį visam organizmui.

Kad suprastumėte, kaip visas naudingas savybes pritaikyti mūsų sveikatai, turite ją geriau pažinti. Išsiaiškinkime, kas yra alfa lipoinė rūgštis? Kokį vaidmenį ji atlieka sudėtinguose mūsų organizmo medžiagų apykaitos procesuose?

Alfa lipoinės rūgšties, kaip antioksidanto, naudingumas gyviems organizmams

Natūralūs antioksidantai

Daug ligos (įskaitant lėtines) išsivysto dėl oksidacinio streso, žalingo laisvųjų agresyvių radikalų poveikio sveikoms organizmo ląstelėms. Šio proceso metu laisvieji radikalai sutrikdo ląstelių molekulinį stabilumą, tiesiogine prasme „pavogdami“ iš jų elektronus, o tai sukelia audinių degeneraciją arba pažeidimus, taip pat prisideda prie viso organizmo senėjimo.

 

Antioksidantai sustabdo šią reakciją, atiduodami savo elektroną agresyviai ląstelei ir taip ją neutralizuoja. Vienas iš galingiausių šiuo metu mokslininkams žinomų antioksidantų yra alfa lipoinė rūgštis.

Alfa lipoinė rūgštis yra organinė medžiaga, randama kiekvienoje žmogaus kūno ląstelėje. Toks universalumas atsirado dėl to, kad jis tirpsta ir riebaluose, ir vandenyje, todėl linkęs prasiskverbti į bet kokius organizmo audinius. Dėl to ši rūgštis pasižymi antioksidacinėmis savybėmis ne tik išorėje, bet ir ląstelių viduje. Tai vienintelis iš visų antioksidantų, prasiskverbiantis į žmogaus smegenų audinį.

Pati lipoinė rūgštis veikia kaip antioksidantas, taip pat padeda organizmui geriau pasisavinti kitus antioksidantus ir vitaminus. Dėl savo unikalių savybių jis gali lengvai susieti ir veikti kartu su vandenyje (vitaminu C) ir riebaluose (vitaminu E) tirpiomis medžiagomis, todėl padeda išvengti jų trūkumo organizme. Be to, kai kurie daugiau antioksidantų priklauso nuo LPA glutationo, kofermento Q10 ir NADH (nikotino rūgšties formos) dalyvavimo.

Pagrindinės alfa savybės lipoinė rūgštis

Sužinojome, kad alfa lipoinė rūgštis yra labai svarbi mūsų organizmo medžiagų apykaitos procesuose ir biocheminėse reakcijose. Jis atlieka vieną iš pagrindinių vaidmenų paverčiant gliukozę (normalizuojasi cukraus kiekis kraujyje) į energiją. Todėl nenuostabu, kad jis, turėdamas pačių įvairiausių savybių, yra naudingas kone kiekvienam organui. Pažvelkime tik į nedidelę šių savybių dalį.

Pagrindinės alfa lipoinės rūgšties savybės

Ji gerai palaiko skydliaukės funkcijas, saugo organizmą nuo radiacijos. Alfa lipoinė rūgštis naudinga kepenims, nes saugo jas nuo nuodų kaupimosi, įvairių apsinuodijimų, pagreitina toksinų ir sunkiųjų metalų pasišalinimą iš organizmo.

Ši rūgštis atlieka dar vieną gerą funkciją – kiekį. jai veikiant sumažėja cukraus kiekis kraujyje, todėl diabeto profilaktikai ir gydymui efektyvu vartoti vaistus, kurių sudėtyje yra ALA.

Medicinoje vaistai su alfa lipoine rūgštimi vis dažniau naudojami profilaktikai ir gydymas:

  • alkoholizmas, taip pat jo sukeltos organizmo intoksikacijos;
  • aterosklerozė;
  • Alzheimerio liga;
  • apsinuodijimas cheminėmis ir organinėmis medžiagomis, nuodais;
  • cukrinis diabetas;
  • kepenų patologijos (hepatitas, cirozė, riebalinė audinių degeneracija);
  • glaukoma, katarakta; ;
  • išsėtinė sklerozė;
  • nervų sistemos sutrikimai, nervų pažeidimai;
  • onkologijos gydymo komplekse (siekiant palengvinti ligos eigą );
  • atminties sutrikimai ir dėmesio.

 

Taip pat dabar lipoinė rūgštis skiriama kaip papildomas vaistas prie pagrindinių vaistų, siekiant neutralizuoti atsiradusį šalutinį poveikį organizmui. po gydymo.

p>

Taip pat gerai veikia nervų sistemą, mažina emocinę ir psichologinę įtampą.

Geri ir gana veiksmingi alfa lipoinės rūgšties vartojimo rezultatai šioms sritims:

  1. Imunitetui stiprinti;
  2. Įvairių infekcijų ir peršalimo ligų profilaktikai;
  3. Svorio metimui (kartu su kasdiene rutina ir tinkama mityba).

Vartojant vaistus, kuriuose yra šios rūgšties, ji lengvai pasisavinama žarnyne. Didžiausios jo sankaupos susidaro kepenų, inkstų ir širdies ląstelėse. ALA skilimo produktai yra netoksiški ir greitai pasišalina iš organizmo.

Alfa lipoinės rūgšties naudojimas kosmetologijoje, sporte

Dėl puikių savybių alfa lipoinė rūgštis sėkmingai naudojama kosmetologijoje. Su amžiumi mūsų šios medžiagos atsargos mažėja, nes mažėja natūraliai gaminamos lipoinės rūgšties kiekis. Dėl šios priežasties bėgant metams odos būklė kinta ir ji pradeda senti.

Kosmetika su alfa lipo rūgštimi

Alfa lipoinė rūgštis veido kosmetikoje turi šias naudingas savybes veido odai:

  • gerina ir reguliuoja medžiagų apykaitą ląstelėse;
  • veikia kaip antioksidantas;
  • naikina raukšles ir išlygina odos reljefą;
  • reguliuoja riebalinių liaukų darbą, o tai padeda susidoroti su problemine veido oda;
  • sulygina veido atspalvį dėl to, kad kovoja su pigmentinėmis dėmėmis, paraudimais ir šalina veido uždegimus;
  • pašalina ratilus po akimis .

Lipo rūgštis, kaip veido kosmetikos dalis, veikia labai efektyviai, o kartu ir švelniai. Todėl jis gali būti naudojamas kasdien ir ilgą laiką. Taip pat tokią kosmetiką rekomenduojama dažnai naudoti vasarą, kai sustiprėja neigiamas ultravioletinių spindulių poveikis mūsų veido odai. ALA padeda apsaugoti odą nuo to.

Alfa lipoinė rūgštis dažniausiai randama šiose veido kosmetikos priemonėse:

  • anti-senėjimo kremuose ir veido kaukėse
  • kosmetikos gaminiai nuo spuogų ir veido odos uždegimų
  • kremai aplink gležną odą aplink akis
  • apsaugos nuo saulės priemonės
  • kaukės ir losjonai po deginimosi
  • serumai nuo raukšlių ir kt.

Kosmetologijoje lipoinė rūgštis dar tik pradeda užimti aukštas pozicijas kosmetikoje. Jo gebėjimas išsaugoti ląstelių jaunatviškumą ir atitinkamai mūsų odą jau įrodytas. Tačiau šis gebėjimas nebuvo iki galo ištirtas. Galbūt ateityje alfa lipoinės rūgšties dėka jie galės suprasti, kaip sustabdyti senėjimą.

Alfa lipoinės rūgšties naudojimas išoriškai – veido kosmetikoje yra efektyvus. Tačiau tokia kosmetika atneš geriausių rezultatų kartu su vitaminų kompleksų ar papildų vartojimu. Tai padės jūsų veido odai ilgiau išlikti jaunai ir sveikai. Ir, žinoma, visada perskaitykite bet kokių vaistų ir kosmetikos instrukcijas.

Alfa lipoinė rūgštis sportininkams

Alfa lipoinės rūgšties naudojimas sportininkams yra labai naudingas ir dabar pradeda užimti lyderio pozicijas.

Šios medžiagos savybės leidžia pagreitinti lipidų perdirbimą organizme, o tai padeda sumažinti riebalų atsargų perteklių. Sumažina sunkiųjų radikalų gamybą, kurie išsiskiria intensyvaus fizinio krūvio metu. Dėl šios priežasties organizmui lengviau augti ir visapusiškai ilsėtis.

 

Dėl antioksidacinių savybių alfa lipoinė rūgštis padeda baltymams nesuirti. Jis geriau pašalina pieno rūgštį, kuri išsiskiria organizme intensyvių treniruočių ir fizinio darbo metu. Tai leidžia geriau išlaikyti raumenų masę.

Alfa lipoinė rūgštis padeda mūsų organizmui didinti fizinį aktyvumą, atrodo, kad jis turi daugiau jėgos, išlaikant aukštą našumą. Tai labai svarbu profesionaliems sportininkams ir sportuojantiems žmonėms.

Alfa lipoinė rūgštis maiste

Maisto produktai, turintys daug alfa lipoinės rūgšties

Alfa lipoinė rūgštis žmogaus organizme sintetinama žarnyno mikrofloros pagalba, ją gamina ir vidinės organizmo ląstelės. Nuo pat pradžių ir visą gyvenimą organizmas jo gamina tiksliai tiek, kiek jam reikia gyvybei minimumo. Tačiau su amžiumi jo koncentracija mūsų kraujyje vis tiek mažėja. Dalinai galime patenkinti organizmo poreikį lipoine rūgštimi natūraliai, jos randama maiste.

Pagrindiniai alfa lipoinės rūgšties šaltiniai maiste:

  1. Gyvūniniai produktai -
    • Jautiena
    • Inkstai
    • Širdis
    • Kepenys
  2. Pupelės –
    • lęšiai
    • žirniai
    • pupos
  3. Žalias augalinės kilmės maistas –
    • špinatai
    • kopūstai
    • brokoliai
    • žirniai
    • Briuselio kopūstai
    • visos žalios daržovės

 

Alfa lipoinė rūgštis nedideliais kiekiais randama:

grūduose (ypač grikiai) ), bananai, kiaušiniai, grybai, mielės, riešutai, ryžiai ir pieno produktai.

Toliau esančioje lentelėje pateikiama daugiau informacijos apie alfa lipoinės rūgšties koncentraciją kai kuriuose maisto produktuose:

Maistas

(100g)

Alfa lipoinės rūgšties kiekis

(mg)

Jautiena (mėsa)

1, 50

Jautienos inkstai

15

Jautienos kepenėlės

9

Kiauliena (mėsa)

0,75

Kiaulienos inkstai

9

Kiaulių kepenėlės

6

Jautienos širdelė

5

Kiaulienos širdelė

3,5

Špinatai

2,5

Pienas

1, 6

Ryžiai

1,2

Kopūstai

0,9

Grietinė

1,2

Kremas

1,2

p>

Rinkdamiesi dietą, kurioje gausu alfa lipoinės rūgšties, pirmiausia žiūrėkite įjungti sudėtinių angliavandenių kiekį.

Tačiau net jei atsižvelgtume į natūraliai mūsų gaminamos alfa lipoinės rūgšties kiekį ir į tą, kurią gauname su maistu, šio kiekio ne visada pakanka. sveikai ir harmoningai organizmo veiklai. Todėl Ukrainoje yra didelis pasirinkimas vaistų (papildų) su alfa lipoine rūgštimi kiekvienam skoniui ir įvairių atsiliepimų.

Preparatai, kurių sudėtyje yra alfa lipoinės rūgšties. lipoinė rūgštis ir kaip vartoti

Alfa lipoinės rūgšties preparatai – juose yra šio antioksidanto veiklioji medžiaga, veikianti organizmą, ji sąveikauja su kitais mūsų viduje esančiais biologiškai aktyviais elementais. Todėl vartojant lipoinę rūgštį, gali pasikeisti kitų vaistų farmakologinės savybės, sustiprėti arba susilpnėti jų poveikis, į ką būtina atsižvelgti prieš vartojant šį priedą. Visada svarbu atidžiai išstudijuoti bet kurio vaisto vartojimo instrukciją.

Negalite pamiršti pasitarti su gydytoju ir kartu su juo pirmiausia aptarti jums reikalingų vaistų su alfa lipo rūgštimi dozavimą – kaip teisingai vartoti šį priedą, kad pasiektumėte norimą gydomąjį poveikį.

Šiuo metu vitaminų rinkoje alfa lipoinės rūgšties pasirinkimas preparatuose yra labai įvairus, jų įsigyti labai paprasta. Ukrainoje. Internete galite pasirinkti jums tinkantį vaistą, susipažinti su daugelio vartotojų atsiliepimais, perskaityti jus dominančio vaisto instrukcijas. Taigi įsigysite geriausią, pagal norimo rezultato, kainos ir kokybės santykį, ALA turintį vaistą.

Visi esami vaistai dažniausiai skiriasi veikliosios medžiagos alfa lipoinės rūgšties dozavimu viename. tabletė - nuo 25 mg iki 600 mg. Taip yra dėl to, kad skirtingiems vartojimo tikslams reikia vartoti skirtingas alfa lipoinės rūgšties dozes. Vaisto kaina dažniausiai priklauso nuo šios dozės.

Norint gauti apčiuopiamą tokių vaistų vartojimo poveikį ir bendrą savijautą, optimali dozė paprastai gali būti:

▸ profilaktikai. tikslams – apie 100-400 mg

▸terapiniam gali būti 400-600 mg arba 600-1200 mg.

Veikliosios medžiagos kiekį per dieną geriau aptarti su gydytoja, nes dar nebuvo bendri dienpinigiai zmogui Tikrai, reikia pasirinkti individualiai. Tai priklauso nuo sveikatos būklės, fizinio aktyvumo, psichoemocinės būsenos, psichinės įtampos ir kūno svorio.

Alfa lipoinės rūgšties preparatų kainų politika labai įvairi. Kuo daugiau veikliosios medžiagos vienoje tabletėje, tuo brangesnis bus vaistas. Tačiau norint sutaupyti pinigų, pirkti pigų vaistą, kurio dozė yra 25 mg vienoje kapsulėje, nėra pelninga.

Pavyzdžiui, jums parinkta 600 mg paros dozė. Priėmimo kursas yra mažiausiai vienas mėnuo. Tada 60 pigesnių vaisto kapsulių baigsis greičiau ir vieno indelio užteks maždaug 6 dienoms. O tai jau nepatogu ir nelabai pelninga.

Vienas indelis alfa lipoinės rūgšties, kurio dozė yra 600 mg/kaps. užtenka 60 dienų. O per dieną reikia išgerti tik 1 kapsulę – patogu ir lengviau nepamiršti kada nors jas išgerti laiku.

Dėl naudojimo paprastumo ir gaunamo teigiamo poveikio pacientai labai gerai ir gydytojai atsiliepia apie JAV gaminamus alfa lipoinės rūgšties preparatus. Būtent šioje šalyje yra gaminama daug tokių vaistų, kurių sudėtis yra įvairios.

Sprendžiant iš daugybės teigiamų atsiliepimų, vieni žinomiausių ir veiksmingiausių alfa lipoinės rūgšties vaistų yra šios šalies vaistai. Amerikos gamintojas Solgar (Solgar).

Amerikos gamintojai siūlo įvairų vaistų pasirinkimą kiekvienam skoniui.

  1. Pagal instrukcijas, vaistų, kurių sudėtyje yra alfa lipoinės rūgšties, sudėtis, be pačios rūgšties, taip pat yra papildomų pagalbinių medžiagų:
    1. magnio stearatas
    2. augalinė celiuliozė
    3. mikrokristalinė celiuliozė

Tokių preparatų, kurių sudėtyje yra tik alfa lipoinės rūgšties, atstovai yra šie:

Gamintojo Solgar preparatai su skirtingais veikliosios medžiagos kiekiais -

ALFOS LIPO RŪGŠTIS, SOLGARAS, 200 mg, 50 KAPSULIŲ
ALFOS LIPO RŪGŠTIS, SOLGARAS, 200 MG, 50 KAPSULIŲ
ALFOS LIPO RŪGŠTIS, ALFA LIPO RŪGŠTIS, SOLGARAS, 600 MG, 50 TABLEČIŲALFA LIPO RŪGŠTIS, SOLGARAS, 600 MG, 50 TABLEČIŲ

Alfa lipoinės rūgšties preparatai su skirtingais veikliosios medžiagos kiekiais kitų gamintojų -

ALFOS LIPO RŪGŠTIS, BLUEBONNET NUTRITION, 100 mg, 60 KAPSULIŲALFOS LIPO RŪGŠTIS, BLUEBONNET NUTRITION, 100 mg, 60 KAPSULIŲ
ALFA- LIPO RŪGŠTIS, ALFA LIPO RŪGŠTIS, GRYNOS INKAPSULIACIJOS, 100 MG, 60 KAPSULIŲALFA LIPO RŪGŠTIS, GRYNOS INKAPSULIACIJOS, 100 MG, 60 KAPSULIŲ

Preparatai, kurių sudėtyje yra alfa lipoinė rūgštis ir kitas aktyvus mikroelementas arba vitaminas:

KOENZIMAS Q10 IR ALFA LIPO RŪGŠTIS, NUTRI - NANO COQ-10 ALFA LIPO RŪGŠTIS, SOLGARAS, 60 KAPSULIŲKOENZIMAS Q10 IR ALPHA LIPO NUTRI-NANO COQ-10 ALFA LIPO RŪGŠTIS, SOLGARAS, 60 KAPSULIŲ
ALFA-LIPO RŪGŠTIS IR CINAMONAS, CINAMONO ALFA-LIPO RŪGŠTIS, SOLGARAS, 60 TABLEČIŲ

Kiti gamintojai:

ALFA-LIPOALFA LIPO RŪGŠTIS + BENFOTIAMINAS, BENFOTIAMINAS + ALFA LIPO RŪGŠTIS, GERIAUSI GYDYTOJO, 150/300 mg, 60 kapsulių

Vaistai, kurių sudėtyje yra alfa lipoinės rūgšties kaip vitaminų komplekso dalis:

ILGamžiškumo MAISTINĖS MEDŽIAGOS, GRYNOS INKAPSULIACIJOS, 240 KAPSULIŲILGamžiškumo MAISTO MEDŽIAGOS, GRYNOS INKAPSULIACIJOS, 240 KAPSULIŲ
ODOS SVEIKATA SU DMAE + ALFA LIPO RŪGŠTIS, ODOS AMŽINAS, NATŪRALIAI ŠALTINIS, 120 TABLEČIŲ ODOS SVEIKATA SU DMAE + ALFA LIPO RŪGŠTIES, ODOS AMŽINA, ŠALTINIS NATŪRALIAI, 120 t/b>

Negalime pamiršti apie skirtingų vaistų suderinamumą ar nesuderinamumą, pavyzdžiui, jei planuojate kartu vartoti alfa lipoinės rūgšties papildus ir bet kurį kitą vaistą, būkite būtinai aptarkite tai su gydytoju.

Preparatai, kurių pagrindinė veiklioji medžiaga yra alfa lipoinė rūgštis, negali būti Geriu nuolat, dėl to gali sutrikti medžiagų apykaita ar net sustoti

Apskritai žmonės, kurie vartojo alfa lipoinės rūgšties preparatus, palieka gerų atsiliepimų. Kiekvienas gerina savo sveikatą ir bendrą savijautą. Žmonės tampa aktyvesni ir sveikesni, organizmas apsivalo nuo daugelio kenksmingų medžiagų. Dažnai lipoinės rūgšties preparatai padeda atsikratyti antsvorio, žinoma, derinant su sveika mityba ir treniruotėmis.

Dabar alfa lipoinės rūgšties preparatus galima įsigyti Kijeve ar Ukrainoje labai greitai, paprastai ir pas. geriausia kaina.Apsvarstėme, pavyzdžiui, tik kai kuriuos vaistus, jų yra platus asortimentas ir kiekvienas turi savo naudojimo instrukciją.

Išsamesnės informacijos apie visą jus dominančią informaciją arba informacijos apie konkretų vaistą, galite susisiekti su vadybininku Biotus svetainėje .

DUK – dažnai užduodami klausimai:

Какие существуют противопоказания к применению альфа липоевой кислоты?

- Не рекомендуется принимать с железосодержащими препаратами, потому что альфа липоевая кислота имеет свойство связывать железо в организме.Также, нужно принимать АЛК не одновременно, а с разрывом в 2-3 часа с кальцием, цинком, магнием и витамином В12.

- Не назначается детям до 6 лет.

- Не рекомендуется людям с хроническими болезнями пищеварительного тракта в стадии обострения (гастрита, язвы).

- Нельзя принимать людям с непереносимостью отдельных компонентов препарата.

Можно ли принимать препараты альфа липоевой кислоты при беременности и в период кормления грудью?

Лучше обязательно проконсультироваться с врачом по этому вопросу, чтобы не было нежелательных побочных действий. Благодаря исследованиям доказали, что альфа липоевая кислота не оказывает негативного влияния организму матери, но безопасность для будущего ребенка пока до конца не изучена.

Можно ли принимать альфа липоевую кислоту с алкоголем?

Нет, нельзя принимать альфа липоевую кислоту с алкоголем. АЛК хуже усваивается, так как будет бороться с алкоголем и выводиться с продуктами переработки. Также, лучше в период лечения не принимать настойки, содержащие спирт.

Правда ли, что альфа липоевая кислота снижает аппетит?

Да, альфа липоевая кислота нормализует уровень сахара в крови, что способствует снижению аппетита. Плюс нормализуется обмен углеводов, за счет чего легче происходит процесс похудения.

Turinys
  • Straipsnio turinys:
  • Kas yra alfa lipoinė rūgštis? Naudingos universalaus ląstelių gelbėtojo savybės
  • Alfa lipoinės rūgšties, kaip antioksidanto, naudingumas gyviems organizmams
  • Pagrindinės alfa savybės lipoinė rūgštis
  • Alfa lipoinės rūgšties naudojimas kosmetologijoje, sporte
  • Alfa lipoinė rūgštis maiste
  • Preparatai, kurių sudėtyje yra alfa lipoinės rūgšties. lipoinė rūgštis ir kaip vartoti
  • Pirkite alfa lipo rūgštį
Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.