Facebook Pixel

Anemija, vitamino B12 ir folio rūgšties trūkumas

Anemija, vitamino B12 ir folio rūgšties trūkumas

Kraujyje yra trijų skirtingų tipų ląstelės. Baltieji kraujo kūneliai apsaugo organizmą nuo infekcijų, raudonieji kraujo kūneliai perneša deguonį naudodami medžiagas, vadinamas hemoglobinu, o trombocitai yra atsakingi už kraujo krešėjimą.
Kūnas kasdien gamina milijonus naujų raudonųjų kraujo kūnelių, kad pakeistų senas irstančias ląsteles. Maisto medžiagos, randamos tokiuose maisto produktuose kaip geležis ir vitaminai, pvz., vitaminas B12 ir folio rūgštis padeda užtikrinti nuolatinį organizmo gebėjimą gaminti šias ląsteles.
Anemija yra būklė, kuri atsiranda, kai kraujyje sumažėja raudonųjų kraujo kūnelių arba hemoglobino koncentracija.
Yra keletas anemijos tipų, ir kiekviena iš jų turi savo priežastį.
Sukeliama pirmoji anemija. dėl geležies trūkumo, o kiti du — vitamino B12 arba folio rūgšties trūkumas.
Vitamino B12 ir folio rūgšties trūkumas dažniausiai pasireiškia vyresniems nei 75 metų žmonėms.

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.