Facebook Pixel

Vaistinės vitaminai ar maisto papildai: ką pasirinkti būsimai mamai?

Vaistinės vitaminai ar maisto papildai: ką pasirinkti būsimai mamai?

Nėštumas yra vienas įdomiausių ir nepamirštamiausių įvykių moters gyvenime. Besilaukiančiai mamai svarbu stebėti savo sveikatą, nepamirštant visų kūdikiui reikalingų vitaminų ir mineralų balanso. Sveika gyvensena, racionali mityba, taip pat vitaminų ir maisto papildų vartojimas yra geriausias sprendimas būsimos mamos ir vaiko sveikatai palaikyti. Ką rinktis: vaistinės vitaminus ar maisto papildus? Išsiaiškinkime!

Vitaminai ir maisto papildai: raskite 10 skirtumų

Ar žinojote, kad vaistinėje parduodami vitaminai laikomi vaistais, nes jie naudojami ligų, kurias sukelia vitaminų trūkumas, profilaktikai arba gydymui. Tačiau, skirtingai nei maisto papilduose, tokiuose preparatuose esantys komponentai dažniausiai gaunami sintetiniu būdu. Ir biologiškai aktyvūs priedai (BAA) yra natūralios medžiagos, gaunamos iš natūralių ingredientų. Jie taip pat vadinami vitaminų papildais, kurie puikiai papildo racioną, skatinant sveikatą ir papildant organizmo maistinėmis medžiagomis.  

Nėščios moterys dažnai susimąstoma: kaip saugiai palaikyti vitaminų ir mineralų pusiausvyrą organizme, kad nepakenktumėte kūdikiui? Norėdami atsakyti į šį klausimą, pažvelkime į įdomų atvejį mokslo bendruomenėje.  XX amžiaus viduryje Nobelio premijos laureatas Linusas Paulingas teigė, kad papildomas vitaminų papildymas gali pagerinti žmogaus gyvenimo kokybę. Mokslininko pareiškimas sukėlė tikrą ažiotažą farmacijos pramonėje ir padidino vitaminų kompleksų pardavimą.

Tačiau laikui bėgant gydytojai negalėjo įrodyti Paulingo prielaidos. Be to, daugybė mokslinių tyrimų parodė, kad sintetinių vitaminų vartojimas didelėmis dozėmis gali sukelti alergiją ir daugelio ligų vystymąsi. Todėl nėščiosioms optimalu savo mitybą praturtinti natūralios kilmės vitaminais ir mineralais.

Natūralūs vitaminai – geriausias sprendimas

Klinikiškai įrodyta, kad nėštumo metu vitaminų poreikis padidėja vidutiniškai 1,5 karto. Juk nėštumas yra sudėtingas biologinis procesas, kurio metu keičiasi būsimos motinos medžiagų apykaita, hormoninės sistemos darbas, kraujo sudėtis. Žinoma, tai nereiškia, kad reikėtų pasikliauti tik multivitaminų kompleksais, ypač vaistiniais. Sveika mityba, vaikščiojimas ir gera nuotaika yra raktas į sveiką nėštumą.

Jei kalbame apie vitaminų trūkumą, tai yra geriau iš pradžių koreguoti mitybą, papildyti maistinių medžiagų trūkumą maisto papildų pagalba. specialūs vitaminai nėščiosioms. Šiuolaikiniai gamintojai nėščiosioms siūlo didžiulį natūralių maistinių medžiagų pasirinkimą, kuriuose nėra dirbtinių konservantų, kvapiųjų medžiagų, dažiklių, taip pat cukraus, krakmolo ir glitimo.

Populiariausi vitaminai ir mineralai   

Daugumai Ukrainos nėščių moterų trūksta trijų ar daugiau vitaminų. Iš esmės tai yra B grupės vitaminų (ypač folio rūgšties) trūkumas. ), vitaminai A, E, C ir D, taip pat geležis, jodas ir kalcis. Kalbant apie maistines medžiagas besilaukiančioms mamoms, visų pirma būtina atkreipti dėmesį į B grupės vitaminus, kurie dalyvauja visuose svarbiuose organizmo medžiagų apykaitos procesuose. Imunitetui stiprinti, plaukams ir nagams stiprinti, o taip pat sveikos odos būklei palaikyti būsimoms mamoms reikia vitaminų C, A ir E.

Taip pat verta paminėti, kad ne vienas vitaminų kompleksas nėščiosioms neapsieina be jodo ir kalcioDėl nepalankios ekologijos ir netinkamos mitybos nėščios moterys dažnai serga skydliaukės ligomis. Juk jodas dalyvauja hormonų sintezėje, nuo kurios priklauso normali visų organų veikla.

Kad ir kaip patraukliai atrodytų spalvingi vaistinės vitaminai, daugelyje jų yra sintetinių komponentų, kurie ne visada yra saugūs būsimos motinos ir kūdikio sveikatai. Kad kompensuotų vitaminų, mineralų ir kitų gyvybiškai svarbių medžiagų trūkumą, nėščiosioms geriau rinktis natūralios kilmės maisto papildus ir vitaminų kompleksus. Ir, žinoma, nepamirškite apie sveiką mitybą ir saikingą fizinį aktyvumą.

Mieli skaitytojai, jei jums patiko mūsų straipsnis, pasidalykite juo su draugais !

em>

 

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.