Facebook Pixel

Kas yra argininas?

Kas yra argininas?

Argininas, viena iš geriausiai žinomų aminorūgščių . Būtent jis aktyviausiai dalyvauja baltymų struktūroje – kurie yra esminiai gyvenime. Viena vertus, jis aprūpina organizmą azotu, kita vertus, pašalina jo perteklių, išlaisvindamas jį nuo atliekų baltymų skilimo produktų.

Mokslininkai įrodė, kad azoto oksidas yra tiesiog būtinas. gyvybiškai svarbi mūsų organizmo veikla, o jo gamyba visiškai priklauso nuo arginino. Nedidelis kūno sutrikimas ir arginino trūkumas turės įtakos bendrai sveikatai. Juk azoto oksidas be išimties dalyvauja visuose medžiagų apykaitos procesuose organizme. Nuo to priklauso hormonų ir fermentų gamyba, raumenų masės vystymasis ir seksualinis aktyvumas, nervų ir imuninės sistemos sveikata, taigi būtent nuo Arginino.

Jis skatina riebalų deginimą ir tuo pačiu metu padidina raumenų masę, todėl jį labai mėgsta sportininkai ir kultūristai.


Argininas pas mus patenka su maistu. Daugiausia jo yra riešutuose ir sėklose, taip pat mėsoje, žuvyje ir jūros gėrybėse, nemažai – grūduose ir ankštinėse daržovėse. Tačiau pakankamą jo kiekį gali gauti tik subalansuota mityba ir sveika gyvenimo būdas.

Jei jūsų amžius yra vyresnis nei 40 metų arba jūsų gyvenimo ritmas toli gražu nėra tobulas, turėtumėte naudoti argininą Maisto papildai.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.