Facebook Pixel

Avitaminozė vaikams pavasarį: priežastys, simptomai, diagnostika

Avitaminozė vaikams pavasarį: priežastys, simptomai, diagnostika

Pavasarinis beriberis  suaugusiųjų ir vaikų tarpe šiandien yra gana laukiamas reiškinys daugeliui žmonių, nepaisant to, kad šviežių vaisių ir daržovių  vartojimas yra gana įprastas.

Paprastai vitaminų trūkumas pavasarį yra logiška šių veiksnių pasekmė:

Peršalimo ir virusinės ligos, kuriomis sirgote rudens-žiemos laikotarpiu.

Vitaminų ir mineralų atsargų išeikvojimas po ilgų žiemos mėnesių, kai imuninė sistema veikia  intensyviau.

Daržovės. o vaisiuose, kuriuos valgome žiemą, nėra daug vitaminų, nes jie sunaikinami ilgai laikant.

Padėtį blogina ir tai, kad organizmas reikia pertvarkyti visų sistemų darbą, kai trūksta vitaminų ir mineralų.

Vitaminų trūkumo pavojus  vaiko organizmui

Pirmiausia – vaikų pavasario problema jo avitaminozė atrodo   per sunkus. Nes labai greitai bus švieži vaisiai ir daržovės, o vaikas gaus visą spektrą reikalingų medžiagų. Bet taip nėra. Pavojus slypi tame, kad jei organizmas  ilgą laiką negavo  vitaminų reikiamu kiekiu, vadinasi, veikė, galima sakyti, „ekonominiu režimu“; , tai yra, absorbuojamas ir išeikvotas nedidelis vitaminų kiekis. Kai vitaminas pradeda patekti į organizmą su maistu pakankamais kiekiais, organizmas nebesugeba jo pasisavinti kaip reikiant.  Todėl išsivysto lėtinis avitaminozė, kuri galiausiai daro didelę žalą augančiam organizmui ir gali pasireikšti kaip rimta patologija.

Simptomai beriberi

Paprastai vitaminų trūkumas  gali sukelti įvairias ligas, tokias kaip diabetas, nutukimas,   anemija ir hipotirozė. Ryškiausi vitaminų trūkumo vaikams požymiai  yra šie:

Vitaminai vaikams, Hero Nutritional, Yammy Bears, 90 t

Nuolatinis nuovargis.

Silpnumas.

Apatija.

Dusulys po mažiausio  fizinio aktyvumo.

Sumažėja, o kai kuriais atvejais ir padidėja apetitas.

Oda tampa blyški.

Padidėja širdies susitraukimų dažnis.

Prakaitavimas.

Miego sutrikimai.

Vaikas gali tapti irzlus, verkti dėl bet kokios priežasties.

Galvos skausmai.

Raumenų skausmas.

Vaikas netenka veikla.

Visi pirmiau minėti ženklai rodo, kad  pradėti duoti vaikui kompleksą vitaminų ir mineralų. Ir geriau,  žinoma, nelaukite tokių simptomų, o jau nuo rudens duokite vaikui vitaminų.

Vaikų avitaminozės priežastys>

  Vitaminas paaugliams, Rainbow Light, 90 tablečių /></a></span></p><p><span>Pagrindinė vitaminų trūkumo vaikystėje priežastis yra netinkama mityba, taip pat jos režimo pažeidimas.</span></p><p> <span>Intensyvų vaiko kūno augimą kai kuriais atvejais gali lydėti  tam tikrų vitaminų ir mineralų trūkumas, nes jų poreikis labai padidėja. Šį procesą turėtų prižiūrėti gydytojas, kuris skiria reikiamus vitaminų kompleksus.</span></p><p><span>Vaikų imunitetas yra labai jautrus aplinkai. Jei vaikas gyvena ekologiškai nepalankiame regione, tam tikrų vitaminų papildomų dozių poreikis padidėja.</span></p><h4><span><br/></span></h4><h4><span>Beriberio prevencija vaikams.</span></h4><p><span>Vaikų vitaminų trūkumo prevencija yra racionalios, subalansuotos mitybos organizavimas, taip pat <a title= „Vitaminai vaikams Solgar“ href =vitaminų kompleksai specialiai sukurta vaikams pagal jų amžių.

Turinys
  • Vitaminų trūkumo pavojus vaiko organizmui
  • Simptomai beriberi
  • Vaikų avitaminozės priežastys>
  • Beriberio prevencija vaikams.
Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.