Facebook Pixel

Grožio vadovas: kuo retinolis yra naudingas odai?

Grožio vadovas: kuo retinolis yra naudingas odai?

Pašalina spuogus ir inkštirus, gaivina skruostų paraudimą, atkuria odos elastingumą ir net išlygina raukšles. Retinolis yra vitamino A forma, kurią dažnai rekomenduoja dermatologai ir grožio tinklaraštininkai, kad oda atrodytų jaunatviškai ir gražiai. Ką dar reikia žinoti apie retinolį, kad ji būtų veiksminga ir saugi? Skaitykite toliau!

Retinolis: Amerikos ir Europos taikymo mokyklos

Retinolis dažnai randamas atkuriamuosiuose serumai ir kremai, skirti gydyti spuogus, sumažinti jų sunkumą raukšlių ir fotosenėjimo požymių. Kalbant moksliškai, retinolis yra retinoidų tipas, cheminių medžiagų grupė, gaunama iš vitamino A. Labai aktyvi medžiaga aktyviai naudojama kosmetologijoje ir turi dvi taikymo sritis – amerikietišką ir europietišką.

Amerikos mokykla naudoja retinoinę rūgštį – labiau prisotintą retinolio formulę. Nors junginys veiksmingai gydo, atkuria ir atjaunina odą, jis turi šalutinį poveikį. Dažniausiai retinoinė rūgštis sukelia lupimąsi ir padidina odos jautrumą. Todėl jį reikia naudoti atsargiai: pradėkite nuo vieno tepimo per savaitę, stebėkite odos reakciją, pašalinkite lupimąsi. Ši taikymo sistema vadinama „retinolio žingsniais“ ir reikalinga daugeliui retinolio produktų.

Europos kosmetologijos mokykla laikosi švelnesnio požiūrio. Europoje mažiau koncentruotas retinolis 0,1-0,6%. Užtepus medžiagą, pati oda paverčia ją retinaldehidu, o tik po to į retino rūgštį.

Anti-age cretinolio savybės

Dermatologų teigimu, retinoinė rūgštis pagreitina odos atsinaujinimo procesus, taip pat aktyvina kolageno ir hialurono rūgšties gamybą. Taigi, ilgai naudojant retinolio pagrindu pagamintus produktus, oda įgauna sveikesnę ir labiau prižiūrimą išvaizdą, sumažėja raukšlių sunkumas, derma tampa elastingesnė ir tonizuota.

Klinikiniai tyrimai patvirtina anti- retinoidų senėjimo savybės, nes retinolis padeda padidinti kolageno gamybą odoje. kolagenasatsako už odos stangrumą ir elastingumą. Su amžiumi šios medžiagos odoje mažėja, o tai paveikia odos turgorą ir raukšlių atsiradimą. Todėl kolageno gamybos stimuliavimas gali padėti išlyginti smulkias linijas ir raukšles.

Retinolis taip pat veiksmingai šveičia ir atnaujina odą, suteikia jai gaivesnę ir spindinčią išvaizdą, valo ir sutraukia poras, reguliuoja riebalų gamybą, o tai padeda gydyti spuogus ir aknės bėrimus. Dermatologai rekomenduoja įtraukti retinolį į priežiūros programą nuo 25-30 metų, kai jau atsiranda pirmieji su amžiumi susiję odos pokyčiai.

Naudojimo subtilybės

Po pirmo naudojimo oda gali stipriai reaguoti į retinolio kremą ar serumą. Taip yra dėl to, kad tokie vaistai turi aktyvų poveikį. Jei produktas naudojamas pirmą kartą, kosmetologai rekomenduoja pradėti nuo nedidelio kiekio grietinėlės, maždaug žirnio dydžio, kartą per savaitę. Svarbu atsiminti, kad kosmetologas turėtų skirti preparatus su retinoliu.

Pati priemonė turi būti tepama taškais probleminėse vietose. Kosmetologai taip pat pataria naudoti retinolio pagrindu veikiančias senėjimą stabdančias ir drėkinančias priemones ne tik veidui, bet ir kaklui. Dekoltė ir kaklo srities oda yra plonesnė, sausesnė, siaurų porų, todėl sensta greičiau nei veido oda. Vartojant retinolį, taip pat reikia atsižvelgti į kontraindikacijas. Alergija, nėštumas ir žindymas yra absoliučios kontraindikacijos tokių grožio priemonių naudojimui, teigia dermatologai.

Kaip matote, retinolis turi daug naudingų savybių, todėl aktyviai naudojamas šiuolaikinėje kosmetologijoje palaikyti. grožis, odos sveikata ir jaunystė. Tačiau šios labai aktyvios medžiagos naudojimas turi savų subtilybių, kurių negalima ignoruoti. 

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.