Facebook Pixel

Ką daryti, jei vaikas neturi apetito?

Ką daryti, jei vaikas neturi apetito?

Gana dažnai tėvai sprendžia apie vaiko apetitą pagal savo patirtį, ir tai klaidinga nuomonė. Noras valgyti yra individualus, todėl neturėtumėte prilygti kitų vaikų apetitui.

 

Netinkama vaiko mityba dažnai yra pagrindinė prasto apetito priežastis. Dažnas užkandžiavimas tarp valgymų mažina apetitą. O ypač netinkami užkandžiai: riestainiai, saldainiai, sausainiai, kurie visiškai atbaido kūdikio apetitą. Kaip išsirinkti tinkamą užkandį, jau rašėme ankstesnėje medžiagoje.

Apetitą didinantys vitaminai

Vitaminai yra geri pagalbininkai kovojant su prastu apetitu. Jei pastebite, kad maisto atsisakymo priežastis yra hipovitaminozė, pagrindinė užduotis yra įtraukti vitaminus į dietą. Maistinių medžiagų (normalaus gyvenimo biologinių elementų) trūkumo pašalinimas vitaminais tiesiogiai pagerina apetitą.

Be to, atsisakymo valgyti priežastis gali būti mažas vitaminų ir mineralų kiekis jūsų vaiko kūne. kūnas. Taip yra dėl nepakankamo maistinių medžiagų kiekio jūsų vaiko maiste.

Kaip išsirinkti tinkamą vitaminų kompleksą?

 

Vitaminų rinka yra įvairi ir daugelis susiduria su iššūkiu pasirinkti. Kūdikio labui verta rinktis produktus, kurie atitiktų visus kokybės standartus ir juose būtų visi vaikams reikalingi makro ir mikroelementai.

Beveik 80 % vaikų negauna rekomenduojamo maistinių medžiagų turinčių vaisių ir daržovių kiekio. Tai savo ruožtu pasireiškia ne tik prastu apetitu, bet ir padidėjusiu nuovargiu, dirglumu, sumažėjusiu dėmesiu ir miego sutrikimu – pagrindiniais hipovitaminozės (vitaminų trūkumo) simptomais.

 

Kad palaikytumėte kūdikio apetitą, atkreipkite dėmesį į vitaminai A, C, B1, PP - jie padės išvengti kūdikio susidomėjimo maistu. Taip pat pažiūrėkite į geležies lygį organizme. Papildomas mikroelementų, kurie yra vitaminų dalis, vartojimas pagerina apetitą ir padidina suvalgomo maisto kiekį.

Toliau išvardyti dalykai atlieka svarbų vaidmenį skatinantys vaikų apetitą:

  • Vitaminą primenanti aminorūgštis l-karnitinas.

  • Cinkas . Svarbus angliavandenių apykaitai ir organizmo apsaugos stiprinimui.

  • Magnis. Tai turi įtakos cukraus kiekiui ir gliukozės apykaitai.

  • Geležis. Ji yra būtina kraujo formavimuisi.

  • Oligofruktozė. Priklauso prebiotikams, nes gerina žarnyno mikrobinės floros augimą, veikia vietinį imunitetą ir virškinimą.

Pasirinkimas. Tinkamų vitaminų vaikui, turėtumėte atkreipti dėmesį į šiuos dalykus:

  1. Gamintojas. Rinkdamiesi vitaminus vaikams, atkreipkite dėmesį, kas yra gamintojas ir ar juo galima pasitikėti.

  2. Sudėtis. Svarbu įsitikinti, kad preparate yra visų pagrindinių vitaminų, turinčių įtakos apetitui.

  3. Galiojimo laikas. Visi žinome, kad pasibaigusio galiojimo vaistai yra labai pavojingi tiek vaikams, tiek suaugusiems.

 

 

 

 

 

 

Turinys
  • Kaip išsirinkti tinkamą vitaminų kompleksą?
Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.