Facebook Pixel

Ką daryti, jei sergate bulimija

Vieša nuomonė dažnai turi didesnę įtaką žmogaus gyvenimui, nei norėtųsi. Blizgūs viršeliai, reklama „standartai“ grožis ir žinutės, ateinančios iš žiniasklaidos, sukelia nemažai psichologinių nukrypimų. Taigi bulimija gavo pagrindinės XXI amžiaus psichinės ligos statusą, kurios priežastis buvo valgymo sutrikimas.

 

Skirtingai nuo anoreksijos, bulimikai gali palaikyti normalią svorio dėl persivalgymo metu gautų kalorijų. Nestabilūs valgiai, perėjimas nuo ekstremalių prie ekstremalių, kai kurių elementų trūkumas ir kitų perteklius priveda organizmą prie visiško žlugimo. Bulimija provokuoja rimtus sveikatos sutrikimus: anemiją, žemą kraujospūdį, virškinamojo trakto ligas, inkstų nepakankamumą, stemplės plyšimą (su vėmimu), nereguliarų mėnesinių ciklą.

 

Norėdami susidoroti su problema ir normalizuoti kūno funkcionavimą bei medžiagų apykaitą, turėtumėte imtis reikiamų kompleksų vitaminų ir elementų – biologiniai priedai.

 

Bulimija: kaip pradėti gydymą

 

Valgymo sutrikimo gydymas trunka ilgai , kurio metu organizmas palaipsniui atsigauna, o visi procesai normalizuojasi. Kad padėtumėte kuo veiksmingiau kovoti su bulimija, turite naudoti du pagrindinius papildus:

 

  • multivitaminai. Norint atsikratyti alkio priepuolių ir kontroliuoti suvartojamo maisto kiekį, organizmas kasdien turi gauti vitaminų. Kompleksas padeda užpildyti maistinių medžiagų trūkumą ir kuo greičiau susidoroti su sutrikimu;

  • cinko chelatas. Aktyviai dalyvauja baltymų apykaitoje. Mažina apetitą ir padeda žmogui pagerinti skonio suvokimą.

 

Vaistai, normalizuojantys žarnyno florą, teigiamai veikia organizmo atsigavimą: acidophilus, B kompleksas, kalcio ir magnio chelatas. Taip pat galite kreiptis į gydymą vietoje: osteo kompleksas – širdies veiklai palaikyti, aminorūgščių kompleksas – papildo baltymų trūkumą, Esther S span> – veikia tinkamai endokrininėms liaukoms.

 

6 sveiki papildai virškinamojo trakto sveikatai

 

Su maistu ir organizmo funkcionavimu susijusios problemos įpareigoja žmogų kasdien gauti vitaminų, mineralų ir kitų naudingų elementų. Sergant bulimija ši problema ypač aktuali, tačiau net ir nesant diagnozės, būtina stebėti savo valgymo nuotaiką. Atkreipkite dėmesį į 6 natūralius papildus, kurie padės palaikyti gerą kūno formą ir užtikrinti tinkamą visų procesų funkcionavimą:

  • kofermentas Q10 (ubikinonas). Šios medžiagos yra kiekvienoje žmogaus ląstelėje. Jis atlieka antioksidanto ir imunomoduliatoriaus vaidmenį. Dėl jo trūkumo sulėtėja visi organizmo procesai. Todėl sergant bulimija medžiaga ypač svarbi;

  • geležies chelatas. Normalizuoja apetitą ir yra daugelio cheminių procesų katalizatorius;

  • Jodas. Trūkstant jodo, sutrinka skydliaukės veikla, dėl to sutrinka hormonų lygis. Todėl būtina užtikrinti, kad šis mikroelementas visada būtų normalus;

  • Papainas. Padeda organizmui geriau pasisavinti riebaluose tirpius vitaminus ir normalizuoja kasos veiklą;

  • Bromelainas. Tai būtina siekiant efektyvesnio maisto medžiagų įsisavinimo ir laisvųjų radikalų naikinimo virškinimo trakte. Natūralioje aplinkoje jis randamas nevalgomoje ananaso šerdyje, iš kur išgaunamas pramoniniu mastu;

  • Vitaminas E. Jis atlieka antioksidanto vaidmenį, dalyvauja daugumoje ląstelių metabolizmo procesų.

 

Visapusiškai kovai su bulimija būtina derinti virškinamąjį traktą atkuriančius vaistus su psichoterapeuto ar psichiatro konsultacija.

 

Turinys
  • Bulimija: kaip pradėti gydymą
  • 6 sveiki papildai virškinamojo trakto sveikatai
Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.