Facebook Pixel

Ką valgyti žiemą, norint papildyti mitybos trūkumą?

Ką valgyti žiemą, norint papildyti mitybos trūkumą?

Mums trūksta vitaminų ir mineralų, ypač žiemą. Šiuo metų laiku vaisių ir daržovių pasirinkimas nėra toks didelis kaip vasarą, o perkamose yra mažiau maistinių medžiagų. Ką valgyti žiemą, norint papildyti mitybos trūkumą?
Ką valgyti žiemą, kad organizmas dirbtų visu tempu? Jūs turite jį aprūpinti vitaminais ir mineralais. Jų daržovių ir vaisių sandėlis. Svarbiausias yra vitaminas C (citrusiniai vaisiai, brokoliai, žalumynai), nes skatina interferono – terminių baltymų šaltinių, padedančių kovoti su mikrobais, saugoti nuo peršalimo ir gripo, taip pat gydant infekcijas, – gamybą, be to, jis vartoja. dalyvauja raudonųjų kraujo kūnelių sintezėje ir yra stiprus antioksidantas.
Tokie kaip vitaminas E (augaliniai aliejai, rupių miltų duona;) ir beta karotinas – provitaminas A (morkos, abrikosai, apelsinai, greipfrutai), neutralizuoja laisvuosius radikalus. Vitaminas A (kepenys, kiaušiniai, sviestas) palaiko gerą odos ir gleivinių būklę apvalkalas ir padidina imuninių ląstelių skaičių. B vitaminai (bananai, avokadai, mėsa, žuvis, pieno produktai, nesmulkinti grūdai) palaiko nervų sistemą, turi antidepresinį poveikį ir dalyvauti gynybai stiprinti reikalingų medžiagų gamyboje.
Taip pat reikia geležies (kepenų, mėsos, brokolių, pupelių, špinatų), seleno ir cinko (moliūgų sėklos, rupių miltų duona, grikių košė) , kalcis (pienas ir pieno produktai). Ką dar verta valgyti?
Ką valgyti žiemą: citrusinius vaisius
Žiema mums tinkamiausias metas valgyti greipfrutus, apelsinus, mandarinus, citrinas – dabar jie patys šviežiausi ir vertingiausi. Todėl jūs tikrai turėtumėte juos naudoti kiekvieną dieną. Juose yra daug vitamino C, vitamino B, beta karotino, kalio, kalcio ir daugybės kitų komponentų.
Reguliariai valgant po vieną greipfrutą per dieną (raudonose veislėse vitamino C yra didžiausias kiekis) išvengiama vėžio. ir širdies ligos. Citrinoje, be vitamino C, yra daug rutinos, kuri neleidžia prarasti šio vertingo vitamino ir tirština kraujagysles.
Ar jaučiate gerklės skausmą? Stenkitės mažais gurkšneliais gerti vandenį su citrinos sultimis. Eteriniai aliejai, išsiskiriantys valant mandariną ar apelsiną, atpalaiduoja ir pakelia nuotaiką. Vienas apelsinas arba du mandarinai patenkina vitamino A, C poreikį, vieno greipfruto minkštimą – 1/3 dozės beta karotino.

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.