Ką mes žinome apie kolageną?

Ką mes žinome apie kolageną?

KĄ ŽINOME APIE KOLAGENU?

Dabar vis daugiau girdime apie kolageną , ypač iš kosmetikos reklamos. Tačiau iki šiol dauguma mūsų nesuprato, kas tai yra, kodėl mums to reikia, kaip jį naudoti, o svarbiausia – kodėl?

Šiek tiek teorijos: kolagenas yra kietas, netirpus ir skaidulinis baltymas. trečdalis žmogaus organizme esančių baltymų . Kolagenas mūsų organizme veikia kaip palaikomasis ir jungiamojo audinio komponentas. Būtent jis suteikia mūsų odai tvirtumo ir elastingumo, kaip teigiama knygoje Dr. Daniel Sister „Jūsų hormonų gydytojas“ – „70 % jūsų odos sudaro kolagenas. Blogos naujienos mums yra kad mūsų kolageno ištekliai išsenka kiekvienais metais, todėl sumažėja odos elastingumas ir atsiranda raukšlių.

 

Spręskime, kodėl mums reikia kolageno, pavyzdžiui, pastarieji 15 metų progresyvioje Europoje buvo neįtikėtinas „bumas“. ; ant kolageno europiečiai jį naudoja visomis formomis – tepa ant odos, dedama į maistą (ir net kavą), maudosi kolagenu ir, žinoma, ima kaip atskirą priedą miltelių ar tablečių pavidalu.

Norėdami įsitikinti, pažiūrėkite į tyrimų rezultatus COSderma Laboratory, Bordeaux, Prancūzija ir Rousselot BVBA, Gentas, Belgija, jie rodo, kad kolageno vartojimas 8 savaites padidina odos drėkinimą ir tankumą 1,5 karto.

Šis poveikis tęsėsi 12 savaičių po vartojimo nutraukimo. Pastebėta, kad tyrimuose dalyvavusių žmonių grupėje Northeast Surgical Associates of Ohio Ltd., Independence, OH, JAV atsitiktinai buvo žmonės, turintys ilgalaikių opų, o tyrimų rezultatai atskleidė reikšmingą teigiamą žaizdų būklės pokytį.

Apie pagrindinį dalyką – kokio kolageno mums reikia matomiems ir apčiuopiamiems rezultatams. Pagal pagrindinę klasifikaciją kolagenas skirstomas į dvi pagrindines kategorijas:

1 ir 3 tipo kolagenas – rekomenduojame vartoti kartu su sultimis. arba vitaminas C pagal rytą.

KĄ TAI DARO?

Sumažina seklias ir gilias raukšles.

Padidina odos elastingumą ir stangrumą.

Sustorina ir stabdo plaukų slinkimą.

Gerina kraujotaką

Gamina glicinas, padedantis deginti riebalus miegant.

Prekės ženklai turi puikių 1 ir 3 tipo kolageno pasirinkimų Neocell, Geriausias gydytojas, Jarrow formulės ir Kaimo gyvenimas.

Veiksmingumui padidinti rekomenduojamas 2 tipo kolagenas prieš einant miegoti tuščiu skrandžiu.

Jis sudaro 50–60 % kremzlėse esančių baltymų ir 85–90 % kolageno sąnarių kremzlėje.

Padeda palaikyti sąnarių, nugaros ir žandikaulių sveikatą.

Apima hialurono rūgštis , chondroitinas ir gliukozaminas.

Solgar, Reserveage Nutrition, Jaunimo teorija ir Now Foods.

 

Rinkoje yra daug įvairių kolageno papildų, pvz. įvairių malonių skonių, taip pat vitamino C, reikalingo pastebimam rezultatui. Įvairiems poreikiams ir patogumui kolagenas yra skysto pavidalo, formoje tabletės, gelinės kapsulės arba milteliai.

Šaltiniai:

https:// www.energeticnutrition.com/blog/2016/04/collagen-types-1-2-3-knowing-important-differences/

https://www.getthegloss.com/article/what-you-need-to-know-about-collagen

https: //www.medicalnewstoday.com/articles/262881.php

Autorius: Biotus personalo rašytojas

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.