Facebook Pixel

Taigi, ką iš tikrųjų reikia valgyti ir ko nereikia, kad padidintumėte savo galimybes susilaukti sveiko kūdikio?

Taigi, ką iš tikrųjų reikia valgyti ir ko nereikia, kad padidintumėte savo galimybes susilaukti sveiko kūdikio?

Daugelis iš mūsų, sulaukusių 20 metų, visais įmanomais būdais bando NEPAstoti, o sulaukę 30 metų  priešingai, desperatiškai bandome pastoti. Ir nors 40 procentų nėštumų yra neplanuoti, jei esate kituose 60 procentų, kurie planuoja pastoti, norite užtikrinti, kad nėštumas praeis gerai, gimdymas būtų lengvas ir kūdikis būtų sveikas.

Tačiau ar žinojote, kad 15 proc.   porų turi sunkumų pastoti? Kiekvienas mėnuo, kai nepavyksta pastoti, gali sukelti gilią depresiją. Tiek daug 30 metų amžiaus moterų, kurios ateina pas ginekologą, daugelį metų vartoja geriamuosius kontraceptikus. Jie vedė gyvenimo būdą, orientuotą į karjeros ir verslo tikslų siekimą, patyrė daug streso ir viską apgalvojo iki smulkmenų prieš pradėdami galvoti apie šeimos kūrimą. "Nevaisingumas" yra negalėjimas pastoti per 12 mėnesių nuo aktyvių bandymų. Deja, daugelis moterų nesuvokia, kad turi sveikatos problemų, kol nenusprendžia susilaukti kūdikio ir nesusiduria su problemomis.

Yra daug veiksnių, kurie prisideda prie nevaisingumo, tačiau funkcinė medicina mano, kad mityba visada turi prasidėti.

Tikslas – maksimaliai padidinti natūralių, grynų, ne GMO, necheminių ir be dažiklių ekologiškų produktų naudojimą . Pirkdami produktus stenkitės kuo daugiau teikti pirmenybę ekologiškai. Standartinė šiuolaikinio žmogaus, gyvenančio dideliame mieste, mityba iš tikrųjų mažina gimstamumą; žmonės, vartojantys daug transriebalų turintį maistą, perdirbtą mėsą, saldžius gėrimus ir maistą, turintį aukštą glikemijos indeksą, gali neturėti būtinų maistinių medžiagų, mineralų ir vitaminų, todėl gali būti sunku natūraliai pastoti. Tuo pat metu  Viduržemio jūros dieta –  padidina moterų galimybes pastoti natūraliai ir taikant IVF.

Pagrindinė idėja yra gauti pakankamai baltymų, riebalų ir sveikų angliavandenių, kartu apribojant perteklinį cukraus ir perdirbto maisto vartojimą.

Nors riebalų perteklius gali trukdyti vyrų ir moterų vaisingumui, nes riboja vyrų spermatozoidų skaičių ir didina hormoninių problemų. Naujausi tyrimai parodė, kad moterys, kurios vartojo visiškai riebius pieno produktus, galėjo pastoti (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17329264) nei tos, kurios valgė neriebų ar mažai riebūs pieno produktai.

Pieno produktai tinka ne visiems, o tik tiems, kurie juos gerai toleruoja ir visada valgo žole šertus riebius ekologiškus pieno produktus.

Norėdami pastoti, turite valgyti riebiai ir jūsų kūne turi būti riebalų. Laimei, yra daug sveikų riebalų. Stenkitės valgyti laukinę Aliaskos lašišą, kurioje gausu omega-3 riebalų rūgščių, o kepimui naudokite kokosų aliejų. Šiuo metu kyla daug ginčų dėl kokosų aliejaus ir sočiųjų riebalų, tačiau jei valgysite jo saikingai (nuo 1 iki 2 arbatinių šaukštelių per dieną), gausite reikiamų riebalų per dieną, reikalingų tinkamam hormonų kiekiui palaikyti.

Sočiųjų riebalų taip pat yra motinos piene, o tai yra papildomas veiksnys, kurį moterys siekia išlaikyti savo organizme po gimdymo. Reikėtų vengti transriebalų, nes jie yra susiję su padidėjusiu uždegimu organizme, kuris gali trukdyti ovuliacijai.

Valgyti sveikus augalinius baltymus ir riboti perdirbtą mėsą būtina sveikai mitybai pastojimo metu. Kasdien reikėtų vartoti tokius maisto produktus kaip pupelės, riešutai ir įvairūs ankštiniai augalai, taip pat žuvis ir kiaušiniai, kurių, remiantis tyrimu (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18226626), nėra. neigiamas poveikis vaisingumo funkcijai, priešingai nei raudona mėsa, vištiena ir kalakutiena, kurių naudojimas turi būti ribojamas. Jei vartojate gyvulinius baltymus, įsitikinkite, kad tai ekologiška laisva vištiena arba žole šeriama karvė, jei įmanoma.

Daržovės, daržovės ir daugiau daržovių.

Nepaisant to, ką jau turiu pasakojo apie būtinybę vartoti baltymus saikingai, svarbu atminti, kad vegetarai ir vegetarai nėra automatiškai sveiki žmonės. Dažnai daugeliui vegetarų trūksta riebalų, taip pat vitamino B12, geležies, vitamino D ir cholesterolio, kurie gali trukdyti hormonų gamybai bandant pastoti. Jie taip pat linkę numesti svorio, o tai taip pat gali užkirsti kelią nėštumui. Valgydami daržoves kiekvieno valgio metu svarbu gauti reikiamą vitaminų ir mineralų kiekį.

Kiekvieną dieną suvalgykite nuo septynių iki devynių porcijų įvairių spalvų, fitonutrientų ir antioksidantų daržovių. Daržoves dėkite į kokteilius, sultis, omletus, salotas, sriubas ir netgi naudokite kaip užkandžius. Padarykite daržoves neatsiejama savo dienos dalimi, kad užtikrintumėte, jog jų gausite pakankamai.

Natūralūs augaliniai pluoštai.

Daugiau ląstelienos turinčio maisto vartojimas ir didelio glikemijos turinčio maisto ribojimas yra svarbūs vaisingumo galvosūkio elementai. em>

Maistas, kuriame gausu skaidulų, padeda stabilizuoti gliukozės kiekį kraujyje ir išlaikyti sveiką svorį, užkertant kelią didžiuliam insulino antplūdžiui ir hormonų disbalansui, pvz., policistinėms ligoms. kiaušidžių sindromas, atsirandantis dėl padidėjusio testosterono kiekio. Skaidulos taip pat skatina virškinimo trakto detoksikaciją ir veikia kaip prebiotikas, būtinas moterims, kurioms dominuoja estrogenai ir kurioms reikia pašalinti perteklinį ksenoestrogenų kiekį, susijusį su tokiomis problemomis kaip endometriozė ir fibroma. Tačiau paslaptis yra įsitikinti, kad pakankamai natūralių skaidulų gaunate iš augalinio maisto, o ne iš per didelio androgininių perdirbtų skaidulų papildų vartojimo.

Sveikas virškinimo trakto ir makšties mikrobiomas yra būtinas reprodukcinei funkcijai.

Studies Show (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26261170) kad turint sveiką laktobacilų kiekį padidėja sėkmingo pastojimo tikimybė. Sveika mikrobioma yra svarbi, nes mažina makšties infekcijas, palaiko stiprią imuninę sistemą ir pažaboja uždegiminį procesą, kuris prasideda virškinimo trakte. Gydytojai primygtinai pataria moterims kuo daugiau vartoti fermentuoto maisto, įskaitant miso, raugintus kopūstus, kimchi, kokosų kefyrą ir riebų arba graikišką jogurtą (jei gerai toleruojate pieno produktus). Kombucha yra dar vienas puikus fermentuotas gėrimas, kuriame gausu probiotikų; tačiau būtina apriboti kombučos vartojimą dėl nežymaus joje esančio alkoholio kiekio.

Taip pat būtina aptarti būsimų mamų psichologinę sveikatą. Jis ne mažiau svarbus nei fiziologinis.

Originalus tekstas: www.mindbodygreen.com

 

Turinys
  • Yra daug veiksnių, kurie prisideda prie nevaisingumo, tačiau funkcinė medicina mano, kad mityba visada turi prasidėti.
  • Pagrindinė idėja yra gauti pakankamai baltymų, riebalų ir sveikų angliavandenių, kartu apribojant perteklinį cukraus ir perdirbto maisto vartojimą.
  • Daržovės, daržovės ir daugiau daržovių.
  • Natūralūs augaliniai pluoštai.
  • Daugiau ląstelienos turinčio maisto vartojimas ir didelio glikemijos turinčio maisto ribojimas yra svarbūs vaisingumo galvosūkio elementai. em>
  • Sveikas virškinimo trakto ir makšties mikrobiomas yra būtinas reprodukcinei funkcijai.
Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.