Facebook Pixel

Jodo trūkumas: kaip nustatyti ir papildyti?

Jodo trūkumas: kaip nustatyti ir papildyti?

Skydliaukės svoris yra maždaug 12–25 gramai. Tačiau, nepaisant  mažo svorio, šis organas yra atsakingas už normalų viso žmogaus kūno vystymąsi. O pagrindinė sudedamoji dalis, normalizuojanti skydliaukės veiklą, yra jodas.

Kas yra jodas?

Jodas  yra  medžiaga, kuri yra visiškai atsakinga normaliai skydliaukės veiklai. Nuo nuotaikos ir gero miego iki nėštumo & nbsp; – visi šie  procesai  tiesiogiai priklauso nuo to, ar organizme yra reikiamo jodo kiekio.

 

Jodo trūkumas

Intelektinis vystymasis tiesiogiai  priklauso nuo jodo buvimo. Remiantis Jungtinių Tautų atliktų tyrimų rezultatais, apie keturiasdešimt trys milijonai žmonių kenčia nuo protinio atsilikimo dėl jodo trūkumo organizme.Kelp, Solgar, 250 kapsulių

Jei organizme trūksta jodo, gali pasireiškia tokiais simptomais:

Dirglumas.

Mieguistumas.

Intelekto sutrikimas.

Atminties pablogėjimas.

Mieguistumas.

Nuolatinis nuovargis.

Jodo trūkumas moters organizme neigiamai veikia pieno liaukų sveikatą, sukelia menstruacijų sutrikimus, nevaisingumą.


Jodo trūkumas o vaiko organizme jie pasireiškia šiais simptomais:

Smegenų veiklos sutrikimas.

Kretinizmas.

Kurtumo atsiradimas.

Sumažėjęs kalcio kiekis kauluose.

Sutrikimas seksualinio vystymosi sutrikimai.

Trapūs kaulai.

Displazija

Reikėtų atsiminti, kad jodas – Tai medžiaga, kurios organizmas negali susintetinti pats, todėl ji turi būti tiekiama su maistu   ar maisto papildais.   Daugelis žmonių bando kompensuoti jodo trūkumą įvairiais maisto papildais ir teisingai, nes mūsų rajone su maistu gauti pakankamai jodo tiesiog neįmanoma. Jodo yra jūros gėrybėse ir dumbliuose, todėl galite paklausti  klausimas sau: kaip dažnai valgote jūros gėrybes, o juo labiau jūros dumblius maistui?  Greičiausiai atsakymas bus neigiamas, todėl jūs patys turėtumėte apsvarstyti galimybę įsigyti jodo papildus, net ir pačius nebrangiausius.

Tačiau visada turėtumėte  atminkite, kad perdozavus jodo jodas taip pat labai pavojingas organizmui, todėl nereikėtų viršyti paros poreikio    be gydytojo recepto. Didelės jodo dozės reikalingos tik tuo atveju, jei gydytojas diagnozuoja ūmų jo trūkumą.

Kasdienio jodo poreikio gavimo procesas

 

Jodo dozė

Jaunesniems nei penkerių metų vaikams paros jodo dozė yra 90 mikrogramų.

Vaikai nuo 5 iki 12 metų turi gauti ne mažiau kaip 120 mikrogramų jodo per dieną.

Paaugliai ir suaugusieji – 150 mikrogramų jodo per dieną.

Nėštumo ir žindymo laikotarpiu moteris turi gauti ne mažiau kaip 250 mikrogramų jodo per dieną.

 

Turinys
  • Kas yra jodas?
  • Jodo trūkumas
  • Jodo dozė
Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.