Facebook Pixel

Vaikų vitaminai smegenims aktyvinti

Vaikų vitaminai smegenims aktyvinti

Kai smegenys pavargsta, jų veikla automatiškai sulėtėja, joms sunku susikoncentruoti į elementarias užduotis, o tai veda į abejingumą. Ir svarbiausia – vaikas praranda gebėjimą įsiminti.

B grupės vitaminai, taip pat E, selenas, jodas ir geležis stimuliuoja jūsų vaiko pažintinę veiklą. , prisideda prie geresnio įsiminimo, optimizuoja smegenų veiklą. Šie vitaminai padeda užtikrinti normalią nervų sistemos veiklą.

 

Pirmasis B trūkumo simptomas vitaminų vaikui yra prasta atmintis, o tai savo ruožtu reiškia neurotransmiterių, atsakingų už impulsus tarp neuronų, sintezės sunkumą.

 

Šiandien visiškai aprūpinkite organizmą būtinų vitaminų ir mineralų per mitybą nėra lengva. Ir yra keletas priežasčių:

  • vaikai atsisako valgyti daug maisto, nes jiems nepatinka spalva , skonis ar kvapas;

  • kai kurie produktai yra brangūs arba juos sunku rasti parduotuvių lentynose; span>

  • kai kurie produktai yra išauginti dirbtinai ir juose nėra tiek daug vitaminų, kiek turėtų būti.

Todėl daugelis tėvų ir gydytojų prieina prie išvados, kad į vaikų racioną reikėtų papildomai įtraukti specialiai sukurtus vitaminų kompleksus. Ypač 6-8 metų amžiaus, kai vaikas pradeda eiti į mokyklą ir turi tiek fizinių, tiek intelektualinių krūvių.

 

Kokie vitaminai turėtų būti vaikams? Yra keli kriterijai: jie turi būti kiek įmanoma subalansuoti, pagaminti patogia forma ir turėti komponentų, prisidedančių prie psichinės ir fizinės vaiko raidos.

Vaikai kiekvieną dieną patiria naujų potyrių, kurie kartais sukelia stresą, taip pat fizinį krūvį. Štai kodėl jiems reikia kalcio, fosforo, kurie turi teigiamą poveikį virškinimo ir kūno nervų sistemoms. Riebalų rūgštys, esančios žuvų taukuose, apsaugo nuo pervargimo, gerina darbingumą ir gerai veikia vaiko smegenų veiklą.

Какие препараты содержат необходимые витамины для улучшения памяти?

 

Vitaminai veiksmingiausi veikiant kartu :

 

Atminčiai gerinančius vitaminus vaikai gali vartoti nuo bet kokio amžiaus, pasirenkant tinkamą vaisto formą ir dozę. Vaikams iki vienerių metų rekomenduojama lašinti tiesiai į maistą, sirupai – puikus pasirinkimas nuo vienerių iki ketverių metų, o vyresniems jau galima duoti kramtomųjų ar šnypščiųjų tablečių.

 

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.