Facebook Pixel

Vaikystės autizmas – palengvinkite simptomus vitaminais!

Vaikystės autizmas – palengvinkite simptomus vitaminais!

Autizmo tema retai kalbama žiniasklaidoje ir medicininiuose tyrimuose, apsėsta kovoti su vėžiu ir sugalvoti pavadinimus naujoms gripo rūšims. Patys tėvai dažnai turi ištirti simptomus ir išbandyti įvairius jų gydymo būdus. Ir jūs turite pripažinti – jie daro pažangą!

Šiuo metu JAV yra tik vienas patvirtintas vaistas autizmo sutrikimams gydyti (risperidonas). Daugelis tėvų kreipiasi į alternatyvią mediciną – probiotikai ir specialios dietos, skirtos vaiko savijautai pagerinti.

Žarnyno ir smegenų darbas yra glaudžiai susiję, o viena iš autizmo priežasčių gali būti glutamato vartojimo disbalansas. Mononatrio glutamatas – tai skonio stipriklis ir kvapioji medžiaga, dar žinoma kaip E 621, E 631, hidrolizuoti augaliniai baltymai. Iki 95% perdirbtų maisto produktų yra šio stipriklio, o gamintojai turi teisę nenurodyti jo buvimo produkte. Glutamatas stimuliuoja nervų ląsteles, o pusiausvyros sutrikimas organizme gali sukelti neurologinio vystymosi sutrikimus, pvz., autizmą.

San Francisko biochemikė Katherine Reid dieta išgydė savo dukrą nuo autizmo simptomų. visi maisto produktai, kurių sudėtyje yra glutamato. Vaikui buvo diagnozuotas autizmas po dvejų metų; dabar jai septyneri metai ir, remiantis tyrimų ir analizės rezultatais, ligos apraiškos visiškai išnyko. Gavusi patvirtinimą apie gydymo veiksmingumą, Catherine įkūrė ne pelno siekiančią organizaciją „Unblind My Mind“ (nuoroda http://unblindmymind.org), tiriančią maisto poveikį smegenims. Dieta, kurią siūlo Katherine, pašalina perdirbtus maisto produktus. Vietoj to į racioną pridedami nesmulkinti grūdai, magnis, vitaminas D, žuvų taukai ir B kompleksas.

Kalifornijos mikrobiologai atliko daugybę tyrimų (nuoroda http://www.cell.com/retrieve /pii/S0092867413014736 ) autizmą ir patvirtino hipotezę, kad priežastis gali būti virškinimo trakto problemos. Mokslininkai siūlo jas išspręsti probiotikų preparatais, ypač bakterijos Bacteroides fragilis štamu.

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.