Facebook Pixel

Maisto papildai 25-30 metų mergaitėms: nuo ko pradėti?

Maisto papildai 25-30 metų mergaitėms: nuo ko pradėti?

Natūralūs maisto papildai kaip niekada populiarūs! Šou verslo žvaigždės, žinomi aktoriai, kūno rengybos treneriai, natūropatai socialiniuose tinkluose vis dažniau rašo ir kalba apie mėgstamus maisto papildus. Nepaisant daugybės diskusijų, moksliškai įrodyta, kad maisto papildai yra vitaminų, mineralų ir antioksidantų šaltinis, padedantis išlaikyti sveiką, gražią ir jaunatvišką odą, plaukus ir nagus. Nepalanki ekologija, kasdienis stresas, pagreitėjęs gyvenimo tempas ir nesubalansuota mityba – pagrindiniai nerimą keliantys „šaukimai“ net ir jaunoms moterims. Kokie maisto papildai gali tapti gyvybiškai svarbių medžiagų šaltiniu 25-30 metų merginoms?

Vitaminai „Gyvieji“: šiek tiek istorijos

Nuo neatmenamų laikų mūsų močiutės ant savo stalo turėdavo daug žalumynų, vaisių, daržovių, grūdų, riešutų ir augalinio aliejaus. Mūsų protėviai žinojo, kad šiuose produktuose yra maksimalus kiekis naudingų medžiagų, reikalingų gerai sveikatai, aktyvumui ir jaunystės pratęsimui. Juk nuo to, ar gauname pakankamai maistinių medžiagų komplekso, priklauso plaukų, odos ir nagų gyvybingumas, grožis. Supermaistas ir subalansuota mityba šiais laikais vis dar labai populiarūs, tačiau be sveikų užkandžių, natūralūs maisto papildai, kuriuos ypač mėgsta merginos. Ir tam yra paaiškinimas!

Tai, kad tam tikrų maisto produktų valgymas padeda žmonėms išvengti daugelio ligų, buvo žinoma labai seniai. Tačiau sunku patikėti, kad tik XX amžiuje lenkų biochemikui Kazimierui Funkui pavyko išskirti aktyvią azoto turinčią medžiagą, kurią pavadino „vitaminu“. Pavadinimas susidarė iš žodžių vita – gyvybė ir aminas – aminas, tai yra azoto turintis junginys. Tiesa, vėliau paaiškėjo, kad ne visuose vitaminuose yra azoto. Tačiau terminas „vitaminas“ yra tvirtai įsitvirtinęs mokslo bendruomenėje ir mūsų kasdieniame gyvenime.

Grožio maistinės medžiagos mergaitėms

Jei apskritai atrodote ir jaučiatės gerai, nesergate lėtinėmis ligomis, gerai maitinatės ir mankštinatės 2–3 kartus per savaitę, tuomet galite pradėti nuo pagrindinio, minimalaus reikalingo vitaminų rinkinio. .

Prieš pradedant vartoti maisto papildus, geriau pasitarti su gydytoju, taip pat atsižvelgti į savo amžių ir kūno ypatybes. Žinoma, jaunoms 25-30 metų merginoms, siekiant geros sveikatos ir išpuoselėtos išvaizdos, svarbu laikytis sveiko miego ir mitybos režimo: valgyti šviežias sezonines daržoves ir vaisius, gerti pakankamai vandens ir nepamiršti apie 7 m. -8 valandos miego.   

Tačiau būtent šiuo laikotarpiu daugumai moterų prasideda lėtieji odos senėjimo procesai ir visą kūną. Ląstelės mažiau sintetina natūralaus kolageno, glutationo ir a> – medžiagų, kurios palaiko odos elastingumą, sveikus kaulus ir sąnarius, kompleksinius apsauginius organizmo procesus.

Kokia mityba. papildai turėtų būti įtraukti į dietą, kad išlaikytumėte grožį odai, plaukams ir nagams, aktyvumui ir gerai savijautai?

Biotinas (vitaminas B7), B vitaminai

Biotinas yra labai aktyvi maistinė medžiaga , priklausanti B grupės vitaminams. Vandenyje tirpus vitaminas B7 į organizmą patenka tik su maistu, todėl jo trūkus reikia papildomai vartoti maisto papildus. Moksliškai įrodyta, kad biotino papildai yra veiksmingi nuo plaukų slinkimo, jie taip pat padeda stangrinti odą ir stiprina nagus. B grupės vitaminai didina organizmo atsparumą stresui, teigiamai veikia nervų sistemą, nes dalyvauja formuojantis serotoninui – „laimės hormonui“.

Žuvų taukai

Sudėtyje yra nepakeičiamų omega-3 riebalų rūgščių, kurios atlieka svarbų vaidmenį perduodant nervinius impulsus. Jis lėtina ląstelių senėjimo procesus, gerina odos, plaukų ir nagų būklę, palaiko kraujagyslių elastingumą. Žuvų taukai mažina riziką susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis. Padeda pagerinti atmintį, protinę veiklą ir emocinį stabilumą.

Kalcis ir vitaminas D 

25–30 metų moterys dažnai patiria kalcio ir vitamino D trūkumą, o tai sukelia problemų dantų, taip pat pavojinga liga – osteoporozė, kuriai būdingas kaulų ir dantų trapumas. Kalcio ir vitamino D vartojimas yra veiksminga osteoporozės ir rachito profilaktika.

Vitaminas A (retinolis)

Vitaminas A dažnai vadinamas jaunystės ir grožio maistine medžiaga. Pagreitina audinių regeneracijos procesą, pašviesina amžiaus dėmes, padeda išlyginti raukšles ir gamina kolageną. Pagrindiniai šio vitamino šaltiniai yra sviestas, augaliniai aliejai, moliūgai, džiovinti abrikosai, menkių kepenėlės, kiaušinių tryniai.

Vitaminas C

Vitaminas C yra vienas galingiausių antioksidantų! Askorbo rūgštis skatina kaulų augimą ir atsistatymą, žaizdų gijimą ir padidina atsparumą stresui. Vitaminas C taip pat padeda apsisaugoti nuo sezoninių peršalimo ligų, pagreitina SŪRS eigą ir palengvina geležies pasisavinimą. Geriausi vitamino C maisto šaltiniai: citrusiniai vaisiai, avietės, juodieji serbentai, paprikos, braškės, brokoliai.

Vitaminas E

Vitaminas E palaiko odos, plaukų ir nagų grožį ir sveikatą, yra naudingas akims, taip pat palaiko imuninę sistemą. Vitaminas E randamas augaliniuose aliejuose (alyvuogių, saulėgrąžų, rapsų), kiaušiniuose, riešutai, žalios lapinės daržovės.

Mieli skaitytojai, turite sutikti, kad sveika, išpuoselėta išvaizda, gera sveikata ir aktyvumas labai priklauso nuo mūsų! Geras miegas, subalansuota mityba, natūralių maisto papildų vartojimas, teigiamos emocijos, taip pat harmonija su pasauliu ir savimi – geriausi pagalbininkai siekiant išlaikyti sveikatą, jaunystę ir grožį ilgus metus. Būkite gražios, sveikos ir džiaugsmingos su Biotus!

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.