Facebook Pixel

Kokį vaidmenį mūsų organizme atlieka fermentai?

Kokį vaidmenį mūsų organizme atlieka fermentai?

Daugelis žmonių žino, kad organizmas be fermentų negali normaliai funkcionuoti, būtent virškinti maisto. Bet kas tai yra ir kokias kitas funkcijas jis atlieka, reikia išsiaiškinti. Fermentai yra nepakeičiamos medžiagos, jų galima rasti ne tik maiste, bet ir prausimuisi bei prausimuisi skirtose medžiagose. Kiekvienas iš jų atlieka svarbias funkcijas. Organizme fermentai padeda virškinti maistą, o plovikliai, kuriuose yra fermentų, pašalina dėmes nuo indų, drabužių ir kitų daiktų.


Fermentai taip pat veikia kaip ląstelėse vykstančių cheminių reakcijų greitintuvas, padeda lengvai įsisavinti ir virškinti maistą bei pagreitina medžiagų apykaitą.

Kai kurie fermentai skaido dideles molekules į mažesnes, kad padėtų organizmui jas lengvai virškinti, o kiti priešingai, sujungia mažas molekules į dideles medžiagas. Molekulės, sujungtos fermentais, tai yra substratai, sukuria tiesioginį ryšį su viena iš fermentų dalių. Taip koreguojamas jų darbas, skatinantis virškinimą žmogaus organizme.

Žmogaus aukšta temperatūra paaiškinama tuo, kad ji pagreitina kitas organizmo reakcijas. Tačiau verta pasakyti, kad tai vyksta tik fermentinės reakcijos metu, kai kūno temperatūra viršija 40 laipsnių. Jei temperatūra nukris žemiau normos, fermentinių reakcijų greitis vėl padidės.


Be to, šios reakcijos greičiui įtakos turi rūgštingumo indeksas – pH. Kiekvienam fermentui yra individualus rūgštingumo lygis, kuriam esant reakcija vyksta neskausmingai. Pakeitus pH lygį, paspartėja fermentinė reakcija. Normalizuokite pH lygį, kol bus atkurtas normalus fermentų aktyvumas.

Žmogaus organizme esantys fermentai skirstomi į 2 grupes:

  ;

  • metabolizmas - neutralizuoja toksinus ir skatina energijos bei baltymų gamybą. Jie taip pat pagreitina biocheminius procesus organizme.

  • virškinimą – padeda virškinti ir virškinti maistą.  Jei organizmas netinkamai virškina produktą, turėtumėte pakoreguoti savo mitybą, įtraukti maistą, kuriame yra fermento, galinčio suskaidyti valgomą maistą.

 

Maiste randami fermentai

Maisto fermentaitai medžiagos – katalizatoriai, gebantys suskaidyti maistą iki tokios būsenos, kurią organizmas gali pasisavinti ir virškinti. Žmogaus organizme koncentruojasi įvairių rūšių fermentai (fermentai), kurie yra skirtingose virškinamojo trakto dalyse.

 

Būtent fermentai padeda organizmui  suskaidyti maistą į produktą, kurio būsena bus tinkamas tolesniam maistinių medžiagų naudojimui

Produktai, kuriuose yra daug fermentų, yra tiesioginis normaliai medžiagų apykaitai reikalingų naudingų bakterijų atsiradimo šaltinis.
Manoma, kad abrikosuose yra daug naudingų medžiagų, kurios padeda pagreitinti medžiagų apykaitą ir virškinimą. Jis taip pat skaido gliukozę ir padidina energijos kiekį.

Lipazė, kurią gamina kasa, pagreitina lipidų susidarymo procesą. virškinimas. Produktas, kuriame yra šio fermento, yra avokadas. Dėl naudingų savybių maistas bus ne tik geriau virškinamas, bet ir išvalys žarnyną nuo toksinų, taip pat teigiamai veiks odą ir plaukus.

 

Amilazė ir maltazėtaip pat yra svarbūs fermentai. Jų galima rasti tokiuose maisto produktuose kaip bananai, duona, bulvės ir įvairūs grūdai. Maltazaa puikiai skaido salyklo cukrų ir pašalina jo perteklių.
Beje, ananasuose yra fermento, pvz., bromelaino. , o tai savo ruožtu pašalina vėžį ir neleidžia atsirasti uždegiminiams procesams organizme.

 

Fermentai kosmetologijoje

Šiuo metu kosmetologijoje naudojami įvairūs odos sveikatos palaikymo, atjauninimo ir injekcijų tipai.

Padedant kosmetikos gaminiuose esantiems fermentams, ant mūsų odos išnyksta dėmės, bėrimai, o vietoje sausų vietų atsiranda naujos ląstelės, kurios prisideda prie naujų naudingų fermentų išsiskyrimo.>
Kosmetologijoje fermentai turi pavadinimą – bakterijos, o įvairios bakterijos – lakto ir bifidus – naudojamos priežiūros priemonėms fermentuoti. . Jie suardo ląstelėse esančius barjerus, po kurių naudingosios medžiagos maksimaliai įsigeria į odą ir turi drėkinamąjį bei antioksidacinį poveikį.

Dažniausiai naudojamas raudonojo ženšenio ekstraktas, kuris susidoroja su raukšlėmis, suteikia odai natūralią spalvą ir nesukelia dirginimo.

Verta pasakyti, kad visų tipų fermentai nesukelia jokių neigiamų odos reakcijų, įskaitant dirginimą. Todėl tokie produktai tinka visiems odos tipams.
Fermentai taip pat žymiai sumažina odos uždegimo riziką. veidui ir kūnui, priešingai, skatina aktyvų drėkinimą.

Kaip matote, fermentai tikrai atlieka svarbų vaidmenį mūsų organizme ir išvaizdoje. Rekomenduojame valgyti daugiau maisto produktų, kuriuose yra naudingų fermentų, kurie padeda lengvai įsisavinti ir virškinti maistą, kad išvengtumėte neigiamų pasekmių.

Straipsnį parašė Biotus personalo rašytojas

 

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.