Facebook Pixel

Hemorojus: veiksmingi papildai gydymui

Hemorojus: veiksmingi papildai gydymui

Proktologai nustatė, kad 70 % žmonių patiria hemorojaus simptomus. Svarbu atsikratyti gėdos nuo pirmųjų simptomų pasireiškimo ir pradėti gydymą.

 

Hemorojus gali atsirasti dėl kraujo nutekėjimo obstrukcijos iš kaverninių tiesiosios žarnos rezginių, o tai savo ruožtu yra susiję su lėtiniu vidurių užkietėjimu ir sėsliu gyvenimo būdu.

Anksčiau gydytojai manė, kad ši liga atsiranda dėl venų varikozė tiesiojoje žarnoje. Bet taip nėra. Liga pagrįsta išangės kanalo poodinio sluoksnio kraujagyslių (kaverninių) darinių patologija.

Pradinėse ligos stadijose, apžiūrėjęs, gydytojas gali aptikti nedidelius, šiek tiek mėlynus ar raudonus gleivinės iškilimus. Jei nepradedate gydymo, liga progresuoja, o simptomai pradeda sunkėti.

Hemorojaus pasireiškimai yra labai įvairūs, tačiau galima išskirti du pagrindinius sindromus. : ūminis priepuolis ir lėtinis hemorojus. Daugeliui atrodys, kad tai yra tas pats dalykas, tačiau tai yra visiškai skirtingos ligos formos, kurių gydymo taktika skiriasi.

 

Gydytojai ūminį hemorojų skirsto į 3 sunkumo laipsnius ir labai dažnai pataria konservatyvų gydymą (dieta, žvakutės, tepalai, aliejiniai balzaminiai tvarsčiai). Kaip ir teisinga, toks gydymas suteikia laikiną efektą.

Tikslingiau būtų laikytis aukso vidurio ir išspręsti šią problemą kompleksiškai. Apsiribokite aštriu maistu, išvengsite vidurių užkietėjimo, būkite ramūs. Taip pat norint išvengti hemorojaus su maisto papildais.

 

Manoma, kad tradicinis augalas gali būti naudojamas hemorojaus profilaktikai – mėsininko šluota, dar vadinama „mėsininko šluota“. Tai padeda pagerinti kraujotaką, taip pat susiaurina venines kraujagysles. Tai savo ruožtu padės išvengti veninio kraujo kaupimosi galūnėse, nes augalas pasižymi venotropinėmis savybėmis ir puikiai tinka hemorojaus profilaktikai.

Gydytojai pažymėjo, kad kasdienis vartojimas (1000–2000 mg) C padeda išvengti hemorojaus. Šis vitaminas teigiamai veikia tiesiosios žarnos ir išangės kapiliarus, o tai savo ruožtu pašalina hemorojaus uždegimą. Taigi tai pagreitina sveikimą ir stiprina imuninę sistemą.

 

Pažengusiose stadijose, kai pažeista kraujagyslių struktūra, verta vartoti (200-600 mg per parą) vitaminas E. Stiprina sieneles ir gerina kraujagyslių elastingumą, taip pat apsaugo nuo tolesnio uždegimo vystymosi. Be to, šio papildo dėka galite sumažinti kraujavimo iš išangės riziką ir pagerinti kraujotaką tiesiojoje žarnoje.

 

Vitamino B kompleksas (50–100 mg per dieną) padeda virškinamajam traktui geriau funkcionuoti ir sumažinti tiesiosios žarnos įtampą. Taip galite išvengti vidurių užkietėjimo ir sugrąžinti žarnyno judrumą į normalią.

Svarbiausia, kad prieš gydydami hemorojus pasitarkite su gydytoju, kad nustatytumėte savo ligos stadiją. Vitaminų terapijos kursas yra prieinamas ir  efektyvus hemorojaus profilaktikos ir gydymo metodas.

 






 











Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.