Facebook Pixel

Ginkgo Biloba – energijai, atminčiai ir nuotaikai!

Ginkgo Biloba – energijai, atminčiai ir nuotaikai!

Ginkmedis buvo plačiai tiriamas dėl daugybės naudos sveikatai. Tarp jų, priešuždegiminis ir antioksidacinis poveikis, ginkmedis yra atsakingas už trombocitų susidarymą, gerina kraujotaką. Taip pat įrodyta, kad ginkmedžio vartojimo nauda yra kognityvinė smegenų funkcija, pagerėjusi nuotaika, pagerėjusi energija, pagerėjusi atmintis ir su tokiomis lėtinėmis ligomis susijusių simptomų sumažėjimas  kaip astma, dėmesio deficito hiperaktyvumo sutrikimas (ADHD) ir demencijai gydyti.

Kas yra Ginkgo Biloba?

Ginkgo biloba (taip pat žinomas kaip Salisburia adiantifolia) – natūralus ekstraktas, gaunamas iš kininio ginkmedžio lapų. Ginkmedžio savybės dešimtmečius buvo tiriamos Prancūzijoje, Vokietijoje ir Kinijoje. Nors kinų vaistažolių medicinoje šimtus metų naudojami ir džiovinti ginkmedžio lapai, ir sėklos, šiandien įrodyta, kad standartizuotas skystas ginkmedžio ekstraktas, išgautas iš džiovintų žalių lapų, yra veiksmingas.

Pagal tradicinę kinų mediciną ir dabartiniais klinikiniais tyrimais, Ginkgo biloba yra saugus, efektyvus ir itin naudingas organizmui, nes turi apsauginį poveikį organizmui nuo mitochondrijų pažeidimų ir oksidacinio streso. Ginkmedis nuo neatmenamų laikų buvo naudojamas kinų vaistažolių medicinoje įvairiems negalavimams, ypač atminties problemoms, gydyti.

Kodėl ginkmedis toks veiksmingas? Ginkgo biloba ekstrakte yra du pagrindiniai komponentai (flavonoidai ir terpenoidai), kurie žinomi dėl savo stiprių antioksidacinių savybių. Manoma, kad jie padeda iš lėto sumažinti progresuojančias su amžiumi susijusias ligas, kovoja su oksidaciniu stresu, kuris dažniausiai paūmėja vyresnio amžiaus žmonėms.

Ginkmedžių gali vartoti bet kokio amžiaus žmonės, tačiau veiksmingiausi rezultatai pastebimi 50-59 metų žmonių. Tyrimai parodė, kad ginkmedžio sudėtyje yra  daugiau nei 40 komponentų. Tačiau gydant padeda tik du iš jų: flavonoidai ir terpenoidai. Flavonoidai – žolelių antioksidantai. Flavonoidai apsaugo nervų sistemą, širdies raumenis, kraujagysles ir tinklainę nuo pažeidimų. Terpenoidai  pagerinti kraujotaką plečiant kraujagysles ir didinant kraujo ląstelių judrumą.

Dauguma ginkmedžio privalumų siejama su smegenų veikla – koncentracija ir atmintis, taip pat protinė veikla. Remiantis amerikiečių tyrimais, ginkmedžio biloba & nbsp; šiuo metu labiausiai ištirtas ir pripažintas žolinis vaistas nuo pažinimo sutrikimų ir Alzheimerio ligos.

11 įrodytų Ginkgo Biloba privalumų

1. Didina koncentraciją

Tyrimai įrodo, kad ginkmedis gali padidinti koncentraciją, pašalinti pažinimo sutrikimus ir gydyti nuovargį. Ginkgo biloba gali padėti  gydant cerebrinį paralyžių  -  liga, kuriai būdinga lėtinė maža koncentracija, sumišimas, fiziniai apribojimai, nuovargis, galvos skausmas ir nuotaikų kaita.

2. Sumažina demencijos riziką ir kovoja su Alzheimerio ligos simptomais

Ginkmedis tikrai nėra tiesioginio poveikio vaistas, tačiau mokslininkai įrodė, kad ginkmedžio biloba padeda žmonėms, turintiems pažinimo problemų, įskaitant tuos, kurie kenčia nuo Alzheimerio ligos. liga. Ginkmedis gerina pažinimo funkcijas ir atmintį tiek suaugusiems, tiek jauniems žmonėms, bet ypač veiksmingas esant su amžiumi susijusiems psichikos sutrikimams.

Ginkmedis taip pat gali padėti žmonėms atsigauti po traukulių ar trauminio smegenų pažeidimo. Ekstrakto pavidalu jis plačiai naudojamas gydant ūminį išeminį insultą Kinijoje. Pekino kinų medicinos universiteto mokslininkai pranešė, kad ginkmedžio ekstrakto vartojimas turi teigiamą poveikį organizmui esant neurologiniams sutrikimams.

Mokslininkai netgi įrodė, kad ginkmedis bus veiksmingas papildomas gydymas žmonėms, sergantiems šizofrenija ir sunkiomis psichikos ligomis. sutrikimai. Taip pat gali pagerinti išsėtine skleroze sergančių žmonių pažinimo funkciją.

3. Padeda įveikti nerimą ir depresiją

Jei kenčiate nuo lėtinio streso, kuris neleidžia gyventi normaliai, nervingumą, depresiją ar nuotaikų kaitą, ginkmedis – tas, kuris gali jums padėti. Ginkgo biloba veikia organizmo gebėjimą valdyti stresą sukeliančius veiksnius, todėl jis neutralizuoja didelį streso hormonų, tokių kaip kortizolis ir adrenalinas, kiekį. Jis taip pat žinomas kaip adaptogeninė žolė, kuri yra natūralus kūno pagalbininkas, galintis padėti susidoroti su nerimu ir depresija. Ypač veiksminga žmonėms, sergantiems bendru nerimo sutrikimu (GAD) ir sezonine depresija, panikos priepuoliais ir socialine fobija.

4. Kovoja su PMS simptomais

Tyrimai parodė, kad ginkmedis turi teigiamą poveikį mažinant PMS simptomus, įskaitant nuotaikų kaitą, galvos skausmą, nerimą, nuovargį ir raumenų skausmą. Tai taip pat teigiamai veikia moterų, sergančių menopauze, nuotaiką.

5. Padeda išlaikyti regėjimą ir akių sveikatą.

Ginkmedžio savybės yra tokios plačios, kad pagerina kraujotaką akies obuoliuose ir kovoja su laisvųjų radikalų infiltracija, galinčia pakenkti ragenai ir tinklainei. Ginkmedis laikomas ypač veiksmingu vyresnio amžiaus žmonėms, nes jo naudojimas padeda palaikyti regėjimą ir sumažinti neigiamą ultravioletinių spindulių poveikį akiduobėms. Ginkmedis veiksmingai sumažina geltonosios dėmės degeneracijos riziką dėl gebėjimo aktyvuoti trombocitus ir užkirsti kelią laisvųjų radikalų sukeltam lęšiuko pažeidimui.

6. Padeda išvengti ar gydyti dėmesio stokos ir hiperaktyvumo sutrikimo (ADHD)

Įrodyta, kad ginkmedis kartu su kitais vaistais žymiai sumažina ADHD simptomus. Kadangi ginkmedis gali pagerinti koncentraciją, atmintį ir užduočių atlikimą, jis taip pat gali sumažinti simptomus žmonėms, sergantiems disleksija. Nors ginkmedžio poveikis autizmu sergantiems žmonėms dar nėra iki galo ištirtas, tačiau jau žinoma, kad jis gali koreguoti pacientų elgesį ir sumažinti autizmo simptomus.

7. Padidina libido tai gali padėti žmonėms, kenčiantiems nuo erekcijos sutrikimų ir turintiems žemą libido. Ginkmedis plečia kraujagysles ir gerina kraujotaką lytiniuose organuose, o tai neabejotinai naudinga reprodukcinei sveikatai. Įrodyta, kad ginkmedis netgi gydo seksualinę disfunkciją, kurią sukelia antidepresantai.

8. Padeda nuo galvos skausmo ir migrenos

Ginkmedis yra natūralus vaistas nuo dažno galvos skausmo, padeda sumažinti priepuolių dažnį   ir skausmo simptomus, plečia kraujagysles ir kovoja su stresu. Galvos skausmą gali sukelti stresas, nuovargis, alergijos, akių įtempimas, alkoholio ar narkotikų vartojimas, mažas cukraus kiekis kraujyje, hormonai, vidurių užkietėjimas ir mitybos trūkumas. Reguliarus Ginkgo biloba naudojimas pašalina visus šiuos simptomus ir padeda sumažinti kraujospūdį.

9. Sumažina astmos simptomus

Ginkgo biloba ekstraktas gali sumažinti su astma susijusius simptomus. Kadangi jis malšina rėmenį, veikia kaip antioksidantas ir teigiamai veikia nervų sistemą, gavėjai pranešė apie mažiau kvėpavimo problemų pavartojus ginkmedžio.

10. Padeda išgydyti hemorojus

Ginkgo biloba taip pat padeda žmonėms, patiriantiems visus skausmingus hemorojaus simptomus, tokius kaip iškilimai, skausmas ir kraujavimas dėl padidėjusio spaudimo išangės ir tiesiosios žarnos venoms. Ginkmedis padeda sumažinti skausmą, malšina rėmenį, o tai savo ruožtu padeda sustabdyti kraujavimą iš hemorojaus. Taigi ginkmedis taip pat gali būti laikomas labai veiksminga priemone nuo hemorojaus.

11. Kovoja su fibromialgija

Ginkmedis kartu su kofermentu Q10 gerina pacientų, kuriems diagnozuota fibromialgija arba nervų sistemos sutrikimas, būklę. Fibromialgija yra plačiai paplitusi raumenų liga, kurią dažniausiai lydi nuovargis ir galvos skausmai, miego sutrikimai, nerimas ir depresija.

Rekomenduojamos ginkmedžio dozės

Ginkgo veiksmingumas biloba priklauso nuo dozės, todėl kuo daugiau vartojate, tuo geresnis rezultatas, tačiau rekomenduojama laikytis nustatytos paros dozės. Priklausomai nuo kūno būklės, dozė gali svyruoti nuo 40 iki 300 miligramų per dieną. Kai kurie pacientai pastebėjo skausmo simptomų ir nervingumo sumažėjimą vartojant 40 mg per parą, o kiti pastebėjo pažinimo pagerėjimą vartodami 120 mg per parą. Suaugusiems ir pagyvenusiems žmonėms didesnė dozė duoda geresnių rezultatų, kaip ir tiems, kurie kenčia nuo hormonų disbalanso, rėmens, pažinimo sutrikimų ir nuotaikos svyravimų.

Ginkmedis yra kapsulių, tablečių, skysčio pavidalu. ekstraktas arba džiovinti lapai.

Rekomenduojama dozė, atsižvelgiant į jūsų sveikatos būklę:

  • Atmintis problemoms ir Alzheimerio ligai: 120-240 mg per parą, padalijus į dalis (sudėtyje yra 24-32% flavonoidų ir 6-12% terpenoidų).
  • Maža koncentracija arba nuovargis (kaip sergant ADHD, depresija, nuotaikos pokyčiais): 120 - 240 miligramų per dieną.
  • Uždegimai ir kraujospūdžio sutrikimai (astma, PMS, skausmas, nuovargis, fibromialgija: 120-240 miligramų per dieną.
  • Nerekomenduojama vaikams.

Kaip greitai galiu tikėtis rezultatų? Ginkgo biloba poveikis pradės veikti po 4-6 savaičių vaisto vartojimo kad. Pagerėjimai pastebimi beveik iš karto, tačiau norint pamatyti rezultatą esant uždegimui, reikia išgerti vaisto kursą.' width='290' />

Ginkmedžio sąveika su kitais vaistais

Nors ginkmedis laikomas labai saugiu ir greičiausiai nesukels šalutinio poveikio, kaip ir kiti vaistažolių preparatai, vis tiek verta laikytis tam tikrų atsargumo priemonių. Reti kraujavimo atvejai buvo pastebėti nedidelei daliai pacientų, vartojusių ginkmedžio biloba, nes ginkmedžio ekstraktas   gali sąveikauti su antikoaguliantais ir antitrombocitais preparatais.

Šiomis dienomis populiarėjant alternatyviems gydymo būdams, daugelis pacientų vartoja vaistažolių, gydytojo paskyrimo metu jie neaptaria jų vartojimo ir dozavimo. Tyrimai rodo   kad iki 70 % pacientų net neužsimena apie savigydą  fitopreparatais pas gydytojus, net jei serga sunkiomis ligomis ar ruošiasi operacijai.

Patariame neapleisti receptų gydytojų ir vartodami bet kokias žoleles, laikykitės rekomenduojamų dozių, o jei jas vartojate, kovojate su sunkia liga ar ruošiatės operacijai, informuokite savo gydytoją. Tai padės išvengti nepageidaujamų pasekmių.

Turinys
  • Kas yra Ginkgo Biloba?
  • 11 įrodytų Ginkgo Biloba privalumų
  • Rekomenduojamos ginkmedžio dozės
  • Rekomenduojama dozė, atsižvelgiant į jūsų sveikatos būklę:
  • Ginkmedžio sąveika su kitais vaistais
Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.