Facebook Pixel

Ar verta tapti „be glitimo“?

Ar verta tapti „be glitimo“?

Ar turėčiau tapti “be glitimo”?

 Esame labai patenkinti šiuo metu populiarėjančiu sveikos gyvensenos populiarumu, o tai tikrai labai šaunu - kasdien vis daugiau šaltinių, informacijos, išteklių, renginių, prekių, įstaigų, kuriose galima tiesiog „gyventi“ sveika gyvensena.

 Vienas iš pagrindinių ir pagrindinių sveiko gyvenimo komponentų yra mityba, žinoma, kad maisto kokybė tiesiogiai veikia sveikatos būklę ir kasdienę savijautą. esamas. Su maistu organizmas gauna visas maistines medžiagas, kurios prisotinamos vitaminais ir energija. 

 Kiekvienas, kuris pradeda laikytis mitybos,  atkreipia dėmesį į produktų sudėtį - siūlome pradėti analizuoti maisto priešus nuo madingiausio dabar glitimo, kas tai yra, kodėl jis baramas ir ar tikrai toks kenksmingas mums.

  a “glitimas. -nemokamas” lipdukas nei įprastas produktas – tai gana geras sprendimas.

 Glitimas  (glitimas) yra aminorūgščių grupė, grūduose randamų baltymų šeima , pavyzdžiui, kviečiai, rugiai ir miežiai, taip pat maisto produktuose, kuriuose kaip tirštiklis yra pridėta miltų, pavyzdžiui, padažuose, kečupuose ir įvairiuose pusgaminiuose.  Maisto gaminimo metu glitimas naudojamas kaip klijai (todėl jis vadinamas glitimu), kad gaminant tešlą suteiktų elastingumas ir forma.

GLUTENO ŽALA IR NAUDA

& nbsp; priešas ir pradeda aktyviai su juo kovoti, atsitrenkdamas į plonosios žarnos sieneles. Pasekmės pačios baisiausios – odos bėrimas, viduriavimas, ūmūs skrandžio skausmai, pilvo pūtimas, mažakraujystė ir greitas nuovargis. Taip pat statistika rodo, kad jautrumas negiliam glitimui pasireiškia 0,5 – 13% žmonių. Tačiau ši liga – gana prieštaringas reiškinys, kai kurie specialistai mano, kad viskas tik žmonių galvose. Pavyzdžiui, tyrime ši teorija buvo patikrinta su 35 sekliam glitimui jautriais žmonėmis, kuriems buvo pristatyti dviejų rūšių miltai – be glitimo ir kvietiniai, nenurodant, kurios veislės. Tyrimo rezultatas nustebino – du trečdaliai žmonių pagal savijautą negalėjo nustatyti, kur miltai yra be glitimo, o kur – su glitimu.

Virškinimo sistema tik žmonėms, sergantiems celiakija ir jautriems sekliam glitimui.

Glitimas patenka į organizmo vidų ir įkaista, tampa lipnus ir suklijuoja visas mumyse esančias maisto mases bei sulėtina jo išsiskyrimą vitaminų patekimas į organizmą – tai yra vienintelė glitimo grėsmė likusiems 99 % žmonių.

Esama glitimo nauda organizmui – be glitimo organizmas tai daro negauna pakankamai vitaminų B ir D, magnio ir geležies

Tačiau, pavyzdžiui, dieta be glitimo vis tiek turi privalumų -

  1. Mažina virškinimo simptomus

  2. Mažina galvos smegenų ligų uždegimą

  3. Prideda energijos

  4. Lieknėjimas

 GLITIMAS IR MAISTAS

Norint laikytis dietos be glitimo, rekomenduojama iš dietos neįtraukti šių maisto produktų -

Kviečių sėlenų ir miltų.

Miežiai.

Rugiai.

Salyklas ir alaus mielės.

Kvietinė duona.

Makaronai (kviečių pagrindu).

Dribsniai (nebent pažymėta, kad be glitimo).

Kepimas.

Užkandžiai (krekeriai, musliai, skrudinti riešutai, traškučiai, kukurūzų spragėsiai, pyragaičiai).

Padažai (sojos, teriyaki, marinatas).

Padažai (sojos, teriyaki, marinatas).

p>

Ir lengviausias būdas kad išvengtumėte glitimo savo racione, valgykite neapdorotus, vieno ingrediento maisto produktus.

Maisto produktai be glitimo –

Mėsa ir žuvis.

Kiaušiniai.

Pieno produktai.

Vaisiai ir daržovės.

Grūdai ( quinoa, ryžiai, grikiai, tapijoka, sorgai, kukurūzai, soros, burbanas, avižos).

Krakmolas ir miltai (bulvės , kukurūzai, kokosas, migdolas, sojų miltai).

Žolelės ir prieskoniai.

  ; Tik mūsų kūnas mums diktuoja, kokius maisto produktus vartoti, rekomenduojame įsiklausyti į organizmo reakcijas ir nepasitikėti teiginiais, kurių nepatvirtina moksliniai duomenys.

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.