Facebook Pixel

Kaip laikyti maisto papildus?

Kaip laikyti maisto papildus?

Ar žinote, kaip laikyti maisto papildus, tabletes ir vitaminus? Žmogus šioms lėšoms gali išleisti beveik pusę savo atlyginimo, o pirmiausia mes patys esame suinteresuoti tinkamu vitaminų naudojimu, vartojimu ir saugojimu, kad nereikėtų neplanuotų ir brangiai kainuojančių pirkinių.
Štai kodėl turime žinoti, kaip laikyti sveikatos papildus.

  1. Atidžiai patikrinkite etiketę.

    Kiekvienas vitaminų preparatas ir kiti papildai turi turėti etiketes, kuriose gamintojas užrašo produkto sudėtį, rekomendacijas naudojimas, svoris, gamybos laikas ir galiojimo laikas. Tai yra svarbiausi komponentai, kurie vartotojui turėtų būti vieši.
    Perkant reikia išsamiai išstudijuoti informaciją, ypač saugojimo būdus ir sąlygas.
    Pavyzdžiui, skystus papildus reikia laikyti šaldytuve, tačiau daugumą papildų rekomenduojama laikyti tamsioje vietoje ir žemiau. kambario temperatura.

  2. Išlaikykite tinkamą laikymo temperatūrą

    Saulė, karštis, per didelė drėgmė ir drėgmė lemia, kad papildai greitai baigiasi. Sausus vitaminų preparatus dažniausiai reikia laikyti sausoje ir vėsioje vietoje. Kadangi vandenyje tirpūs vitaminai, veikiami drėgmės, gali prarasti formą ir sugesti.
    Daugelis žmonių laiko savo vitaminus virtuvės komplekte, bet tai netinkama vieta, nes ten yra temperatūra daug didesnis nei toje pačioje patalpoje, dėl nuolatinio elektros prietaisų ir viryklių naudojimo. Vonios kambarys taip pat nėra geras pasirinkimas, nes priedai sugers drėgmę, dėl to jie pasikeis ir taps netinkami naudoti.
    Verta pasakyti, kad net šaldytuvas kartais tampa ne visai idealia vieta vitaminų papildams laikyti, nes į blogai uždarytą pakuotę gali patekti nedidelis kondensato kiekis. Taip pat nerekomenduojama maisto papildų nešiotis maiše arba ilgam palikti automobilyje.

  3. Tvirtai uždarykite pakuotę

    Pabandykite užtikrinti, kad atidarę vitaminų indelį uždarytumėte sandariai, nes minimalus oro patekimas į pakuotę gali pakeisti išvaizdą, priedų savybes ir greitai pasibaigti galiojimo laikas.

  4. Papildus laikykite vaikams nepasiekiamoje vietoje

    Ne veltui kiekvienas vaistas sako, kad vitaminus ir kitus produktus reikia laikyti vaikams nepasiekiamoje vietoje, nes vaikai gali labai nukentėti nuo nepažįstamų ryškių vitaminų piliulių vartojimo. Tėvai savo ruožtu turėtų mokyti savo vaikus nuo vaikystės, kad negalima naudoti vien įvairių priedų.
    Šiame atveju, vitaminus dėkite ten, kur mažo vaiko ranka nepasiekia. Jeigu atsitiko taip, kad vaikas vartojo nepažįstamų tablečių, būtina skubiai kreiptis į apsinuodijimų kontrolės centrą.

  5. Tinkamai išmeskite nepanaudotus vitaminus

    Pirmosios pagalbos vaistinėlės turinys turi būti tikrinamas ir valomas kas šešis mėnesius, tačiau ne visi žino, kaip tinkamai jį išmesti.

    Man reikia nuleisti vandenį į tualetą. Ne visai teisingas būdas, nes kai kurios tabletės gali patekti į upes ir ežerus, todėl jos patenka į vamzdžius su tekančiu vandeniu. Tačiau šis metodas yra plačiai paplitęs ir kol kas yra vienas iš teisingų. Jokiu būdu jų negalima mesti į šiukšliadėžę, nes naminiai gyvūnai ir gyvūnai iš gatvės gali netyčia juos suėsti, o tai sukels blogų pasekmių.

    Teisingai darykite ?
    Jei nuspręsite išmesti greitai gendančius vitaminus į šiukšliadėžę, sudėkite išmestas tabletes į sandariai uždarytą maišelį ir išnešdami šiukšles nuneškite į specialią maisto priedų perdirbimo tarnybą arba susisiekite su jais iš anksto.

Visada turite atsiminti, kad bet kokių vitaminų galiojimo laikas gali pasibaigti, todėl juos reikia tinkamai laikyti ir vartoti, kad išvengtumėte nemalonių pasekmių jums ir jūsų vaikams. Aukščiau pateiktos taisyklės padės efektyviai kaupti savo sveikatai reikalingas lėšas.

Šį straipsnį parašė „Biotus“ personalo rašytojas.

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.