Facebook Pixel

Lėtinis nuovargis: kaip su juo kovoti?

Lėtinis nuovargis: kaip su juo kovoti?

Lėtinio nuovargio sindromas kažkada nebuvo pripažintas liga: jie sakė: „Viskas tavo galvoje“. Tik laikui bėgant liga vis tiek buvo „atpažinta“. Jam būdingas stiprus nuovargis, nesusijęs su jokia liga, taip pat atminties praradimas, koncentracijos sutrikimai, nepaaiškinamas raumenų ir sąnarių skausmas, miego sutrikimai.

Skirtumas tarp normalaus nuovargio sindromo ir lėtinio nuovargio sindromo yra tas, kad pirmuoju atveju galite eiti miegoti ir po to jaustis geriau.

Lėtinio nuovargio sindromas apetito praradimas, nes jūs visiškai neturite jėgų keltis ir gaminti maistą. Būtent todėl verta skirti ypatingą dėmesį mitybai ir stengtis subalansuoti mitybą. Venkite riebaus ir daug cukraus turinčio maisto. Patartina valgyti mažomis porcijomis kas 3-4 valandas — tai padidins jūsų energijos lygį.

Amerikietis daktaras Melvinas R. Werbachas atliko išsamų tyrimą mitybos srityje ir nustatė būtinus papildus, kurie gali padėti esant lėtiniam nuovargiui.

Kad išvengtumėte nuovargio, turite pakoreguoti mitybą, taip pat padidinti fizinį aktyvumą, kad galėtumėte geriau miegoti.

 

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Никита Малько
2020 m. liepos 22 d.
Спасибо за интересную статью. От стресса у меня появилась усталость. Я годами лечила нервную систему, но результатов особо не было. Я была в шоке когда мне помог обычный пробиотик Биолакт 5 ого поколения. Пробиотик пила курсом. Усталость сняло
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.