Facebook Pixel

Kaip sėmenų aliejus veikia mūsų organizmą?

Kaip sėmenų aliejus veikia mūsų organizmą?

Pastaruoju metu labai populiarėja temos, susijusios su teigiamu linų sėmenų aliejaus poveikiu mūsų sveikatai. Kodėl toks susidomėjimas šiuo produktu? Žmonės vis daugiau dėmesio skiria savo sveikatai. Jie pradeda vadovautis sveiku gyvenimo būdu, pirkti sveiką maistą ir tt Linų sėmenų aliejus buvo žinomas jau senovės Egipte. Jis buvo naudojamas kaip maisto produktas, pramoninė žaliava ir kaip priedas prie kosmetikos. Kodėl sėmenų aliejus tam tikru momentu „paliko sceną“? Tai lėmė gana specifinis skonis ir kaina. Naftos gavyba buvo brangi ir daug darbo reikalaujanti. Tačiau šiandien, naujų technologijų ir pramoninių sprendimų epochoje, linų sėmenų aliejus vėl tapo palankesnis. Dėl to jie vėl pradėjo vertinti jo naudingas savybes.
1. Pirma, reikia pažymėti, kad linų sėmenų aliejus priklauso omega-3 riebalams, kurie turi teigiamą poveikį mūsų organizmui. Ypač rekomenduojama moterims po menopauzės, siekiant sumažinti krūties vėžio riziką. Kaip žinote, omega-6 ir omega-9 (augalinis aliejus iš sojos, kukurūzų ar saulėgrąžų sėklų) vartojimas prisideda prie piktybinių navikų vystymosi. Omega-3 riebalų rūgštys sumažina tikimybę. Taip pat reikėtų pridurti, kad linų sėmenų aliejus padeda žmonėms, sergantiems prostatos vėžiu.
2. Sėmenų aliejus taip pat yra mūsų audinių statybinė medžiaga. Visų pirma, smegenų audiniams. Be to, jis padeda mūsų organizme sintetinti hormonus. Todėl, jei norite džiaugtis gera sveikata, turite reguliariai tiekti mūsų organizmą šia labai vertinga medžiaga. Iš pradžių jus gali atbaidyti kartaus aliejaus skonis, tačiau atminkite, kad veiksmingas gydymas nebūtinai turi jums patikti, jis turi veikti efektyviai.
3. Linų sėmenų aliejus turėtų būti nuolatinis žmonių, turinčių problemų dėl didelio cholesterolio kiekio, mitybos elementas. Moksliniais tyrimais įrodyta, kad linų sėmenų aliejus mažina vadinamojo blogojo MTL cholesterolio kiekį. Ypatingą dėmesį į šį produktą turėtų atkreipti žmonės, kenčiantys nuo antsvorio ar nutukimo. Tai natūralus papildas, galintis veiksmingai padėti sergant tokiomis ligomis.
4. Linų sėmenų aliejus taip pat gali padėti žmonėms, kenčiantiems nuo įvairių odos uždegimų. Dažnai naudojamas kaip maisto papildas žmonėms, turintiems spuogų ar egzemos problemų. Padeda sumažinti saulės nudegimą. Linų sėmenų aliejus lemia tai, kad oda tampa šviežia; maitina odą ir skatina jos atsinaujinimą. Taip pat nurodomas plaukų slinkimo atveju.
5. Kitas linų sėmenų aliejaus privalumas yra medžiagų apykaitos reguliavimas. Jei turime problemų, pavyzdžiui, su vidurių užkietėjimu, verta išbandyti šį vaistą. Jį reikia vartoti reguliariai – du kartus per dieną. Dėl aliejuje esančio skaidulų kiekio vidurių užkietėjimo problemos turėtų išnykti.

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.