Facebook Pixel

Kaip drėkinti odą? Hialurono rūgštis: kapsulėse ir kosmetikoje

Kaip drėkinti odą? Hialurono rūgštis: kapsulėse ir kosmetikoje

Hialurono rūgštį plačiai naudoja ir kosmetologai, ir vaistininkai. Kosmetikos pavidalu hialurono rūgštis yra įtraukta į senėjimą stabdančius kremus ir gelius, tiek pigius, tiek brangius. Kuo didesnė produkto kaina, tuo geriau išvaloma rūgštis. Svarbu į tai atkreipti dėmesį, nes jei kosmetikoje yra nešvarumų, tai gali sukelti alergiją. Rekomenduojame kosmetiką pirkti tik iš patikimų gamintojų, su kokybės kontrolės ženklais.

Hialurono rūgštis – tai ne koks nors biologinis stebuklas, išvestas slaptose laboratorijose. Visiškai natūrali medžiaga, kuri yra audinių, įskaitant odą, dalis. Jo funkcija – išlaikyti drėgmę kūne ir "sutepti" sąnariai. Jame yra daug deguonies, kuris kaip magnetas traukia vandens molekules ir sudaro su jomis stiprius molekulinius ryšius. Taigi, hialurono rūgštis sugeria ir sulaiko drėgmę kaip kempinė

Viena hialurono rūgšties molekulė pritraukia iki 600 vandens molekulių! Pripildydama odą drėgme, hialurono rūgštis lygina raukšles, o veido išraiškos išlieka gyvos.

 

Kosmetika su hialurono rūgštimi ir injekcijomis

Kosmetologai hialurono rūgštį naudoja kosmetikos ir injekcijų pavidalu.

Yra paplitęs mitas, kad kosmetikos gaminiai (geliai, kremai ir kt.) su hialurono rūgštimi „neveikia“, nes jos molekulės yra per didelės, kad prasiskverbtų tarp viduje esančių odos ląstelių. Tačiau, pasak autoritetingo grožio tinklaraščio The BeautyBrains, hialuronai neturi prasiskverbti į odą, kad ją drėkintų: išlikę ant odos paviršiaus, ji vis tiek maitina. ir ją drėkina. O Australijos Monasho universiteto biochemikai ir mikrobiologai eksperimentais įrodė, kad hialurono rūgšties molekulės iš kosmetikos vis dar prasiskverbia per odą ne tik į viršutinius jos sluoksnius, bet ir į poodinius.

Norinčioms išgauti maksimalų kosmetikos su hialurono rūgštimi efektą, rekomenduojame prieš tepant ją nulupti. Tačiau norint išlyginti raukšles, turinčias ilgalaikį poveikį hialurono rūgštimi, turėsite atlikti kosmetologų injekcijas. Populiariausios iš šių procedūrų – mezoterapija: biorevitalizacija, kuri žymiai drėkina odą, skatina kolageno ir elastino gamybą ir dėl to išlygina raukšles. Hialurono rūgšties užpildai taip pat naudojami siekiant pakeisti lūpų formą, pakelti antakius ir veido ovalą, paryškinti skruostikaulius.

Biologiniuose prieduose esanti hialurono rūgštis

Norint išgauti galbūt ne tokią įspūdingą išvaizdą, bet žymiai ilgesnį odos drėkinimą ir kartu ją pagerinti, hialurono rūgštį geriau vartoti maisto papildų pavidalu. Atkreipkite dėmesį, kad teigiamas hialurono rūgšties poveikis yra neatsiejamai susijęs su vandeniu. Todėl vartojant tablečių kursą, reikia gerti kuo daugiau vandens!   

Hialurono rūgšties galite gauti su maistu – jo yra visuose į želė panašiuose produktuose. Pavyzdžiui, želė.

Pabaigai paneigkime paskutinį mitą apie hialurono rūgštį. Nepaisant pavadinimo, pagal cheminę sudėtį hialurono rūgštis nėra rūgštis – jis neturi tirpiklių ar šveičiamųjų savybių.

 

Turinys
  • Kosmetika su hialurono rūgštimi ir injekcijomis
  • Biologiniuose prieduose esanti hialurono rūgštis
Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.