Facebook Pixel

Kaip išsirinkti kūdikių maistą?

Kaip išsirinkti kūdikių maistą?

Vienas iš dažniausiai užduodamų klausimų naujai besilaukiančioms mamytėms – kaip pasirinkti kūdikiui tinkamas mišinys? Žinoma, naujagimiams nėra geresnio maisto už mamos pieną. Tačiau būna įvairių situacijų, kai tenka griebtis pakaitalų. O kūdikių maistas turėtų būti vertinamas pagal tai, kiek jis artimas idealui. Iki šiol nė vienam mišinių gamintojui nepavyko atkartoti motinos pieno sudėties, tačiau šiuolaikinių technologijų dėka juose yra daug svarbių komponentų, tokių kaip baltymai, riebalai, angliavandeniai, vitaminai ir mineralai.

Daugelis mamų susiduria su vaikų iki vienerių metų virškinimo problema. Bet čia neturėtumėte iš karto panikuoti, tokiems atvejams yra gydomųjų mišinių. Jų dėka vaikas sotus ir lengviau susidoroja su vidurių užkietėjimu, alergijomis ir laktazės trūkumu.

 

Dėl pieno mišinių gausos atrodo, kad jie yra panašūs vienas į kitą. Tačiau čia veikia individualios tolerancijos faktorius – tas pats mišinys sukelia skirtingas vaiko reakcijas. Todėl specialistai pabrėžia, kad mitybos pasirinkimas turi būti vertinamas atsargiai, atsižvelgiant į kūdikio savybes.

 

Kad pieno miltelių sudėtis būtų artima moterų ir atitiktų medžiagų apykaitos ypatumus, o taip pat tiktų kūdikių virškinimui, specialios pridedami komponentai. Jie padeda augančiam organizmui tinkamai vystytis ir kovoti su infekcijomis, gerina visų organų ir sistemų veiklą.

 

Naudingos medžiagos mišiniuose

Prebiotikai – jie skatina naudingų bakterijų augimą žarnyne. Todėl į kompoziciją įeina oligosacharidas (tai ypatinga angliavandenių rūšis), kuris veikia virškinimo sistemą ir padeda susidoroti su svarbiais organizmo procesais.

Pirmaisiais gyvenimo mėnesiais kūdikio kūnas yra nusilpęs ir linkęs į žarnyno sutrikimus, todėl gydytojai pataria mišinius, kuriuose oligosacharidas pateikiamas kaip laktulozė.

Kadangi probiotikai yra gyvi mikroorganizmai (visiems žinomi kaip lakto ir bifidobakterijos), gyvenantys kiekvieno žmogaus žarnyne, jie padeda kovoti su žarnyno infekcijomis, alergijomis ir stiprinti imuninę sistemą. Dabar yra įvairių rūšių mišinių, kurie padės išvengti žarnyno problemų, pavyzdžiui, Kabrita ožkų pieno mišinys, Pieno mišiniai jaunesniems nei 1 metų vaikams, Similac Formula Infant, Nature's One pieno produktai.

 

Nukleotidai laikomi sudėtingomis biologinėmis medžiagomis ir atlieka svarbų vaidmenį organizme: metabolizme, aprūpina ląsteles energija, yra DNR ir RNR statybiniai blokai, taip pat veikia imunitetą. Kokiuose mišiniuose ieškoti nukleotidų? Mišiniuose Milk Based Powder Nurture Inc., Dairy by Nature's One, daugiau žr. biotus.com.

Vyresniems vaikams ne mažiau svarbu rinktis maistą, kurio sudėtis būtų kuo natūralesnė ir jame būtų daug naudingų medžiagų.

Переходный вариант от жидкого питания к hard – tai kūdikių tyrelė. Jis yra tirštesnės konsistencijos nei pienas, o mamos pradeda jį įtraukti į kūdikio racioną maždaug nuo 6 mėnesių (būtent tokiame amžiuje vaikas pradeda aktyviai vystytis, o organizmui reikia sotesnio maisto). Tyrė turi būti vienoda, be gabalėlių ir nešvarumų, nes vaiko organizmas dar nepasiruošęs įsisavinti stambią pašarą.

Svarbu žinoti, kad pirmaisiais gyvenimo metais vaikui verta duoti tyrelės iš vienos rūšies daržovių ir vaisių.

Košės taip pat tinka pereiti prie tirštesnės dietos. Paprastai jie ruošiami iš avižinių dribsnių, sorų, ryžių, grikių ir kitų grūdų, kurie maldami nepraranda naudingų savybių. Manoma, kad javai   prisideda prie virškinimo normalizavimo, tačiau svarbu atkreipti dėmesį į tai, kad juose nėra glitimo, druskos ir cukraus.

Vaikiški sausainiai tinka kūdikiams, kuriems jau dygsta pirmieji dantukai. Juose neturėtų būti konservantų, dažiklių ir įvairių dirbtinių kvapiųjų medžiagų. Jie gaminami iš grūdų ir yra skanūs dantukai kūdikiams.

Renkant maistą kūdikiui, reikia išanalizuoti kiekvieno produkto sudėtį. Ir dar svarbu, kad jame būtų naudingų medžiagų ir vaikui patiktų skonis.

 

Turinys
  • Naudingos medžiagos mišiniuose
Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.