Facebook Pixel

Kaip išsirinkti vitaminus vaikams

Kaip išsirinkti vitaminus vaikams

Visi žinome, kad geriausias būdas prisotinti organizmą vitaminais yra natūralūs produktai. Tačiau ne visais metų laikais ir ne visada su maistu galime gauti reikiamą kiekį reikalingų vitaminų. Yra žinoma, kad maistinių medžiagų trūkumas tiek suaugusiam, tiek vaikui gali sukelti įvairius organizmo sutrikimus ir ligas.

 

Ir čia tėvų laukia svarbi užduotis: įgyti amžių bendrai stiprinantys vitaminų kompleksai arba vitaminai, skirti kovoti su tam tikromis ligomis.

Rachito profilaktika

Kaip prevencinė priemonė nuo rachito ir jo gydymui, vitaminas D. Gydytojai įrodė, kad savalaikis vitamino D vartojimas pašalins ligą 100% atvejų. Kalciferolis (vitaminas D) yra būtinas kūdikiui visapusiškam kaulų ir raumenų audinio vystymuisi, taip pat nervų ir imuninei sistemoms. Be vitamino D prastai pasisavinamas kalcis ir fosforas, kurie taip pat yra atsakingi už vaiko augimą ir visavertį viso organizmo funkcionavimą.

Imuniteto palaikymas

Vitaminų ir mineralų kompleksai yra būtini norint apsaugoti kūdikio organizmas peršalimo ir virusinių ligų laikotarpiu. Būtina palaikyti vaikų imuninę sistemą visos ligos metu ir kurį laiką po jos.

Askorbo rūgštis, vitaminas E, selenas, jodas ir cinkas yra atsakingi už jūsų kūdikio imunitetą jie padeda organizmui atsispirti virusinėms infekcijoms, sukurdami joms barjerą.

Palaikykite ir atkurkite regėjimo funkcijas

Šiuolaikinės technologijos nestovi vietoje  kas antras vaikas turi telefoną, kompiuterį, jais ne tik žaidžia, bet ir gali skaityti įvairius vadovėlius. Dėl to akys labai įtemptos ir netrukus gali pablogėti regėjimas. Norint apsaugoti trapias vaiko akis, yra įvairių -konfet.html' target='_blank'>vitaminų ir mineralų kompleksų. Vitaminai A, C, E, B2 , D, taip pat folio rūgštis puikiai susidoroja su šia užduotimi ir Omega-3.

Bendrasis tonikas

Tinkamai vaikų vystymuisi ir augimui būtini organizmai vitaminų-mineralų kompleksai. Jų dėka galite užtikrinti vienodą kūdikio organizmo aprūpinimas maistinėmis medžiagomis ištisus metus. Tokie kompleksai tinka ir sveikiems vaikams, ir besigydantiems po ligos.  

Dantų ir kaulų stiprinimas

Daugelis tėvų susiduria su šia problema kaip netolygus vaikų skeleto sistemos formavimasis. Augančiam organizmui reikia geresnės kaulų ir dantų mitybos, naudojant kalcis, fosforas ir vitaminas D.

Sveikos mikrofloros formavimas span>

Norint pagerinti žarnyno mikroflorą, vaiko organizmui reikia probiotikų (inulino, fruktooligosacharido), jie padės pagerinti maisto pasisavinimą skrandyje. Dėl to šių elementų poveikis normalizuoja virškinimą ir padidina apetitą.

Nervų sistemos stiprinimas ir atminties gerinimas

Darbo krūvis mokykloje, papildomi būreliai visa tai reikalauja didelės vaiko dėmesio koncentracijos ir dažnai sukelia stresą organizmui. Dėl to gali pablogėti vaiko atmintis, sumažėti darbingumas, atsirasti galvos skausmų, agresija, depresija.

Siekiant išvengti šių simptomų, yra specialiai sukurta vitaminų ir mineralų kompleksai. Juose yra reikalingas B grupės vitaminų kiekis, kuris yra nepakeičiamas nervų sistemai. Taip pat šių vitaminų komplekse yra askorbo rūgšties, vitamino E, A ir D, cinko, jodo ir kalcio.

Vitaminus taip pat svarbu parinkti pagal vaiko amžių. Todėl verta iš anksto pasikonsultuoti su savo pediatru, kuris tiksliai nustatys, kokių maistinių medžiagų mažylio organizmui nepakanka. Būkite sveiki jūs ir jūsų vaikai kartu su Biotu!

 

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.