Facebook Pixel

Kaip išsirinkti vitaminus vyrams

Kaip išsirinkti vitaminus vyrams

Ankstesniame straipsnyje išsiaiškinome, kuo skiriasi vyriški ir moteriški vitaminai. Yra sąrašaspagrindinių vitaminų, be kurių stipriosios pusės organizmas negali išsiversti. atsparus infekcijoms ir ligoms. Gydytojai nustatė, kad vyrams reikia tokių vitaminų kaip B, A, C ir E, lipoinės rūgšties ir biotino. Kokias funkcijas atlieka šie vitaminai vyrų organizme?

 

Grupės vitaminai В

 

Ši grupė span>vitaminai atlieka svarbų vaidmenį vyro organizme:

 

  • vitaminas B1, B6 yra atsakingas už sveiką medžiagų apykaitą ir aprūpina reikiamomis maistinėmis medžiagomis visus organus;

  • vitaminas B2 atlieka audinių kvėpavimą, kuris leidžia deguonis turi būti transportuojamas į ląsteles;

  • B12 padeda baltymų sintezei, palaiko tinkamą mitybą ir taip pat kontroliuoja ląstelių dalijimąsi, kuris svarbus audinių augimo ir formavimosi procesui;

  • folio rūgštis arba vitaminas B9 yra atsakinga už DNR ir RNR molekules. Šis vitaminas žymiai pagerina spermatozoidų kokybę ir ypač reikalingas vaikelį planuojantiems susilaukti vyrams.

Vitaminas A

Funkcija šis vitaminas — vyro organizmo imuninės sistemos palaikymas ir stiprinimas. Urologai ir seksologai pastebi gerą šio vitamino poveikį vyrų potencijai. Juk jis dalyvauja audinių, ląstelių statyboje, taip pat grynai vyriško hormono gamyboje — testosterono.

Šį vitaminą reikia dozuoti griežtai, nes jo perteklius gali išprovokuoti kepenų funkcijos pablogėjimą.

Vitaminas C

Šis vitaminas svarbus žmogaus organizmo gyvybingumui ir energijai palaikyti. Kiekvieną dieną organizmas patiria stresą, o norint suaktyvinti išteklius konfrontacijai, būtina vitaminas C. Jis ypač reikalingas tiems vyrams, kurie rūko ir retkarčiais vartoja alkoholį. Taip pat tam tikra vitamino C dozė padeda normalizuoti kraujospūdį. Ypač tai pasakytina apie vyrus, kuriems jau per keturiasdešimt, nes šiuo laikotarpiu organizmas tampa pažeidžiamesnis dėl amžiaus.

Be to, šis vitaminas yra puiki apsauga nuo streso, padedaapsaugo širdies ir kraujagyslių ligų, neutralizuoja laisvuosius radikalus, provokuojančius širdies ir kvėpavimo sistemos ligas. Kitas askorbo rūgšties privalumas yra tai, kad ji lėtina senėjimo procesą, apsaugo nuo aterosklerozės ir mažina cholesterolio kiekį organizme.

Vitaminas E

Tai padės taupyti energiją, kovoti su senėjimu ir stiprinti kraujagysles span>vitaminas E. Tokoferolis, kaip jis dar vadinamas, laikomas vaisingumo vitaminu — tai reiškia, kad jis prisideda prie geresnio lytinių liaukų veikimo, o jo trūkumas vyriškame kūne turi įtakos lytinių hormonų gamybos pablogėjimui.

Vitaminas. N

Visi žinome ypatingą vyrų meilę nesveikam maistui, pavyzdžiui, alui, traškučiams ir riebiai mėsai, ir tai neigiamai veikia kepenų veiklą. Vitaminas N padės atkurti jo funkcionavimą, nes normalizuoja riebalų ir angliavandenių apykaitą, taigi kovoja su intoksikacija. Su šiuo vitaminu galite pagerinti skydliaukės, gaminančios vyrui būtinus hormonus, veiklą, taip pat žymiai pagerinti regėjimą ir klausą.

Vitaminų ir mineralų kompleksų sudėtis labai įvairi, todėl prieš vartojant vitaminus reikėtų pasikonsultuoti su gydytoju, kad išsirinkti būtent tuos, kurie atitiks organizmo poreikius.



Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.