Facebook Pixel

Kokie vitaminai yra veiksmingi ir naudingi odai?

Kokie vitaminai yra veiksmingi ir naudingi odai?

 

Visų pirma, tai yra vitaminas C. Būtent jis yra esminis mūsų organizmui, nes jis gerina odos regeneraciją ir padeda gaminti kolageną – svarbų baltymą. Tyrimai rodo, kad oda sensta būtent dėl to, kad mūsų organizme trūksta kolageno – ji praranda elastingumą, tampa blankesnė.  O geriausias kolageno laidininkas yra vitaminas C. Pavyzdžiui, Vitaminas C kūne veikia kaip antioksidantas, o tai savo ruožtu pagreitina pažeistos odos gijimo procesą.

 

Vitaminas E, kuris, kaip ir dauguma žmonių žino, vyrauja žuvyse. Tai ne mažiau svarbu mūsų odos sveikatai. Juk vitaminas E  prisideda prie jo atsinaujinimo, drėkinimo ir galiausiai, bet ne mažiau svarbu, padeda įsisavinti vitaminą A.

 

O kaip su odos elastingumu, jūs sakote? Jis prarandamas, jei jūsų organizmui trūksta Vitaminas A. Gana paprasta suprasti, kad būtent šio vitamino trūksta – ant rankų oda tampa tarsi pergamentas, lūpų kampučiuose atsiranda uogienės.  

 

Pagrindinis skirtumas B grupės vitaminai – kad jie pagerinti medžiagų apykaitos procesus organizme, ir tai, žinoma, atsispindi mūsų odoje. Jei šių vitaminų jūsų organizmui nepakanka, atsiranda odos dirginimas, niežulys, seborėja, o ypač pažengusiais atvejais – dermatitas, jums suteikiama.

Visi šios grupės vitaminai (B1, B2, B3, B6, B9, B10) padeda mūsų organizmui kovoti  su nepalankiu aplinkos poveikiu. Jie prisideda prie odos apsauginių funkcijų atkūrimo proceso.

 

Kaip kovoti su strazdanomis ir amžiaus dėmėmis  -  gana dažnas klausimas. Vitaminas C juos tik pašviesins, kad jie nebūtų tokie pastebimi, tačiau vitaminas K išspręs šią problemą.

.

Vitaminas D lėtina odos senėjimo procesą ir išsaugo jaunystę bei odos tonusą. ilgas laikotarpis. Šis vitaminas apsaugo mūsų organizmą nuo įvairių odos ligų ir apsaugo nuo «pleiskanų» кожи.

 

Visi išvardyti Vitaminai jūsų odai padės išlaikyti jos elastingumą, pagerinti veido spalvą ir užkirsti kelią nepageidaujamam senėjimui. Tačiau nepamirškite, kad vitaminų naudojimas yra veiksmingas siekiant užkirsti kelią problemai, o ne kovojant su jau veikiančiomis apraiškomis.

Patariame periodiškai lankyti fortifikacijos kursą sudėtingi vitaminai arba tam tikri vitaminai. Tokio tipo prevencija leis organizmui visapusiškai kovoti "; pasirengimą, atsispirti nuovargiui, suglebusiam ir senstančiai odai.  

Beje, vitaminų terapija odai puikiai atspindi plaukų ir nagų būklę bei ydas atvirkščiai.








Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.