Facebook Pixel

Kokie vitaminai tinka kūdikiams?

Kokie vitaminai tinka kūdikiams?

Renkantis vitaminai vaikams iki metųbūtinai turėtumėte pasikonsultuoti su gydytoju. Daugelis veiksnių įtakoja poreikį vartoti papildomus kompleksus. Pagrindinis yra mityba. Ar žindote?   Nesvarbu, ar tinkamai valgėte nėštumo metu ir po jo, ar patiriate stresą – tai priklauso nuo to, ar vaikui reikia papildomų vitaminų, ar ne. Geriausias sprendimas būtų papildyti mamos racioną vitaminais, kad jie per pieną patektų į naujagimio organizmą.

Nuo šešių mėnesių kūdikio didėja mitybos poreikiai.  Jei vaikas maitinasi dirbtiniu maistu, vitaminų papildus duoti verčiau 3-4 gyvenimo savaitę.

Būtina supažindinti su vitaminais. vitaminų į dietą, kad padidintumėte imunitetą, jei jūsų vaikas dažnai serga, taip pat kad išvengtumėte rachito. Rachito prevencija pagerins miegą ir mitybą, taip pat sustiprins kūdikio kaulus. Pakankamas vitamino D kiekis padės išvengti šios ligos, todėl šį vitaminą vaikams rekomenduojama duoti atskirai arba kartu su kitais.

Dabar vitaminai naujagimiams gaminami įvairiomis formomis: lašeliais, geliais, milteliais. Svarbu pasirinkti formą, kurią jums bus lengviau duoti vaikui.

Renkantis svarbu atkreipti dėmesį ne tik į pagrindines veikliąsias medžiagas, bet ir į pagalbines (skonius ir dažus). Jie  gali išprovokuoti vaikui alergiją, todėl svarbu atkreipti dėmesį: ar nėra bėrimų, niežėjimo, odos sausumo, koks vaiko apetitas.

  Vitaminai kūdikiams

Vitaminus reikia duoti ryte (valgio metu arba po jo) ir griežtai laikytis anotacijoje nurodytų ar gydytojo paskirtų dozių. Populiariausi vitaminai naujagimiams yra: vitaminas D ir vitaminų kompleksas – A, D, E.

Vitaminas A yra atsakingas už ląstelių augimą ir regėjimą. Vitaminas D, kaip minėjome, reikalingas tinkamam skeleto vystymuisi ir dantų augimui. Vitaminas C veikia kaip antioksidantas, formuoja audinius, taip pat gerina imunitetą ir dalyvauja medžiagų apykaitos procesuose.

 

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.