Facebook Pixel

Kokie vitaminai padeda nuo nemigos

Kokie vitaminai padeda nuo nemigos

Miego sutrikimas — problema, su kuria susiduria daugelis. Nemiga dažniausiai siejama su nervų sistemos įtampa, organizmas dažnai patiria stresą, o visa tai atsispindi darbuose, nuotaikoje ir, žinoma, sveikatai.

Mokslininkai įrodė, kad tas miego sutrikimas yra susijęs su tam tikrų vitaminų trūkumu mūsų organizme. Taigi kokie vitaminai padės ramiai ir gerai išsimiegoti ?

 

Jei ilgai vartatės ir vartotės ir negalite užmigti nuo minčių srauto, kuris aktyviai pradeda kilti naktį , tai aišku ženklas, kad organizmui nepakanka magnis . Būtent jis yra atsakingas už mūsų miego reguliavimą. Magnio trūkumas yra pagrindinė jūsų ilgų bemiegių naktų ir prislėgtos nuotaikos priežastis. Jei pastebėjote tokius simptomus savyje, turėtumėte įtraukti šį elementą į savo kasdienę mitybą.

 

Dažnai pabunda vidury nakties, sapnuoja blogus sapnus, dėl kurių neramiai miegate visa tai rodo kad jūsų organizmas negauna pakankamai kalcio . Tai padės sustiprinti nervų sistemą, todėl galėsite ramiau ir ramiau miegoti.

 

Diena iš dienos pabundi nepailsėjęs, žiovėdamas ir trintis akis visą dieną tai yra trūkumo pasekmės vitaminas D. Šis vitaminas ypač svarbus rudenį ir žiemą, nes būtent šiuo laikotarpiu negauname reikiamos saulės šviesos dozės.

 

Vitaminas A yra atsakingas ne tik už normaliam miego procesui, bet ir nervų ląstelių jaunatviškumui. Juk būtent miego metu mūsų organizmas atkuria visus organizme vykstančius procesus. Papildydami vitamino A atsargas galite užkirsti kelią nervų ląstelių senėjimui ir taip pagerinti miegą.

 

Atsakingas už antistresinių hormonų, kurie blokuoja nervingumą, gamybą vitaminas C. Jis gerina protinę ir fizinę veiklą visą dieną.

Nuolatinis nuovargis, mieguistumas visa tai yra vitamino E trūkumo požymis. Šis vitaminas atsakingas už visavertę smegenų veiklą. Žmonės tai vadina sveikatos ir geros savijautos vitaminu.

Vitaminai laikomi stipriausiais natūraliais antidepresantais В1, В6 . Jie sugeba pašalinti visus nerimą ir nervinius sukrėtimus, kurie neleidžia ramiai miegoti. Jie ne tik normalizuoja miegą, bet ir gerina apetitą, padeda susikaupti, taip pat labai svarbūs normaliam vaikų augimui.

 

Trūkumas vitaminas B12 neleidžia smegenims pailsėti, o miegant organizmas blogiau atsigauna. Vitaminas B12 apsaugo smegenų ląsteles nuo sunaikinimo ir ankstyvo nusidėvėjimo, o tai savo ruožtu pagerina miegą.

 

Kiekvienam, susidūrusiam su tokia problema kaip nemiga, patariama peržiūrėti savo mitybą ir papildyti vitaminų kompleksus. Prisotindami organizmą vitaminais, atgausite sotų, o svarbiausia sveiką miegą ir pamiršite nuolatinį nuovargį dėl miego trūkumo. Būkite sveiki su Biotus ir gerai išsimiegokite!



Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.