Facebook Pixel

Kokius vitaminus gerti esant stresui

Kokius vitaminus gerti esant stresui

Psichologai ir gydytojai pastebi ir neigiamas, ir teigiamas streso formas. Tačiau dažniausiai mūsų organizmas kenčia nuo neigiamos formos, o patarimas „venkite streso“ neturi praktinės prasmės.

Kanados endokrinologas Hansas Selye suformulavo streso sampratą: ar ne situacija, su kuria susiduriame. Svarbu yra pertvarkymo ar prisitaikymo prie jo poreikio intensyvumas.  Hansas Selye išskiria tris streso stadijas: nerimo reakciją, adaptacinių gebėjimų mobilizavimą ir pasipriešinimo / išsekimo stadiją. Kiekvienas iš šių etapų veikia nervų ir endokrininių sistemų funkcijas.

Patekus į stresinę situaciją, nervų sistema siunčia signalą antinksčiams, kurie savo ruožtu išskiria adrenaliną į kraują. Po to adrenokortikotropinis hormonas skatina kortizolio, streso hormono, gamybą.  Šis hormonas padeda aprūpinti organizmą energija „kovoti“, o ilgalaikis jo poveikis gali sukelti raumenų deginimą, hiperglikemijos ir diabeto išsivystymą. Tai taip pat gali sukelti imuninės sistemos slopinimą ir širdies ir kraujagyslių ligų vystymąsi. Kad išvengtumėte visų šių neigiamų veiksnių, turite pakoreguoti savo gyvenimo būdą ir įvesti vitaminų, kurie padės organizmui kovoti su stresu.

 Ginko biloba ekstraktas stiprina nervų sistemą. Gerina atmintį ir grąžina minties aiškumą, nes tinkamai veikia kapiliarinė kraujotaka. Taigi organizme Ginko Biloba ekstraktas veikia kaip antioksidantas ir saugo nuo streso, nesukeldamas priklausomybės ir mieguistumo. Kadangi raminamieji vaistai dažnai mažina efektyvumą ir sukelia mieguistumą nervinio streso metu. Visapusiškai kūno apsaugai pakanka išgerti vieną tabletę per dieną  - ir darbo produktyvumas užtikrinamas.

Sudėtiniai vitaminai B – tai 8 vitaminai, atsakingi už svarbias funkcijas mūsų organizme. Šios medžiagos reikalingos normaliai nervų sistemos veiklai, medžiagų apykaitai ir daugelio junginių sintezei. Jie gerina širdies ir kraujagyslių sistemą ir skatina maistinių medžiagų, kurias gauname su maistu, įsisavinimą. Būtina stebėti šių vitaminų kiekį organizme, nes streso metu jie greitai suvartojami, nes veikia kaip antioksidantai.

L-tirozinas padeda sumažinti neigiamą poveikį organizmui po streso. Jis mažina apetitą, mažina riebalų masę ir skatina melanino gamybą, taip pat gerina antinksčių ir hipofizės veiklą. Jis padeda reguliuoti nuotaikos svyravimus ir yra veiksmingas esant depresinėms būsenoms (abejingumas, apatija, mieguistumas).

 

Amino rūgštis L-argininas yra būtina visiems kraujagyslių sutrikimams ir streso padarinių korekcijai. Dėl azoto oksido jis teigiamai veikia širdies ir kraujagyslių sistemą, skatina vainikinių kraujagyslių išsiplėtimą. Taip pat ši aminorūgštis yra puikus pagalbininkas atkuriant miego ir pabudimo fazes, nes stimuliuoja imuninę sistemą, gerina nuotaiką ir suteikia ramybės pojūtį. Manoma, kad L-argininas apsaugo nuo streso daromos žalos odos elastingumui, tonusui ir drėkinimui.

Norėdami atsikratyti streso, pirmiausia turite nuimti nervinę įtampą ir pašalinti jos pasekmes organizme.  Deja, sunku atsikratyti išorinių dirgiklių,juk negali atsikratyti blogo viršininko. Šiuo atveju vitaminų kompleksai, kuriuos mes turime rašė apie aukščiau, padės jums.

 




 






Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.