Facebook Pixel

Kalcis vaikams

Kalcis vaikams

Kalcio trūkumą dažniausiai sukelia hipovitaminozė D. Tai įmanoma sergant kai kuriomis skydliaukės ir prieskydinių liaukų ligomis.

Kasdienis kalcio suvartojimas vaikai priklauso nuo lyties, amžiaus, taip pat nuo bendros organizmo būklės. Amžiaus standartai yra:

-pirmaisiais gyvenimo metais — 210–270 mg;
– nuo 1 iki 3 metų — 500 mg;
- nuo 4 iki 8 metų — 800 mg;
- vyresniems nei 8 metai — 1000 - 1300 mg.

Kalcio trūkumo simptomai

Tėvams svarbu žinoti kokių simptomų jie turi hipokalcemija sergantiems kūdikiams — kalcio trūkumas:

-plaukai aktyviai slenka, lūžinėja ir praranda blizgesį;
-pradeda lūžinėti nagai ir atsiranda baltų dėmių;
- nuo menkiausio mechaninio poveikio smūgis, rimtos žaizdos;
- yra susidomėjimas valgyti kreidą;
-tinkamai prižiūrint dantis, atsiranda kariesas;
- irzlumas, nervingumas, nuovargis;
- laikysenos pažeidimas ir kaulų deformacija.
- Hipokalcemija gali pasireikšti ankstyvame amžiuje ir sudaro palankias sąlygas vystytis rachitui, taip pat slopina normalius vaiko vystymosi procesus.

Vaikams skirti preparatai, kurių sudėtyje yra kalcio

Vitaminų papildų, kurių sudėtyje yra kalcio, ypatybė — tai malonaus skonio ir formos, labiausiai tinkanti vaikams. O tokie preparatai savo sudėtyje, be kalcio, turi papildomų komponentų tinkamam ir sveikam vaiko vystymuisi.

Solgar kramtomasis kalcis su D3 vaikams — tai pirmiausia patogi vitamino forma vaikams. Vitaminas D prisideda prie kalcio kaupimosi organizme, kuris reguliuoja ir gerina kalio ir fosforo pasisavinimą žarnyne. Kramtomas kalcis naudingas nagams ir plaukams, neleidžia vystytis vaikų kariesui.

ChildLife skystas kalcis ir magnis vaikams — greitam kalcio įsisavinimui ir maksimaliam organizmo pasisavinimui, į skysto kalcio sudėtį pridedamas vitaminas D ir cinkas. Jie pagerina ir pagreitina mineralo įsisavinimo procesą. Dėl savo maistinių medžiagų ši formulė palaiko sveiką kaulų augimą ir vaiko vystymąsi.

Now Foods mėlynių skonio skystas kalcio magnis. Kalcis yra būtinas mineralas, gerai žinomas dėl savo vaidmens formuojant kaulus ir dantis. Magnis — Kitas svarbus mineralas, kuris vaidina pagalbinį vaidmenį formuojant kaulus. Be to, šiame produkte yra boro ir vitamino D, nes jie svarbūs  kaulų metabolizmui. Kartu šie vitaminai dalyvauja keliose fiziologinėse sistemose, palaiko širdies ir kraujagyslių sistemą, taip pat sveiką raumenų funkciją.

Vaikams dažniausiai rekomenduojami vitamino kalcio papildai. valgio metu. Taip pat svarbu atkreipti dėmesį į tai, ar sudėtyje yra vitamino D, kuris pagerina kalcio pasisavinimą proporcingai jo patekimui į organizmą.

  ;

 

Turinys
  • Kalcio trūkumo simptomai
Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.