Facebook Pixel

Kolagenas – natūralus jaunystės baltymas

Kolagenas – natūralus jaunystės baltymas

Iš biologijos pamokų mokykloje žinoma, kad mūsų kūnas susideda iš daugybės ląstelių, taip pat tarpląstelinių medžiagų. Ląsteles galima lyginti su plytomis, o tarpląstelines – su jas surišančiu cementu.

Tarpaląstelinė medžiaga dar vadinama jungiamuoju audiniu, kurio yra visuose organuose. Šis jungiamasis audinys sudaro atraminį organų rėmą ir yra atsakingas už dauginimąsi, ląstelių vystymąsi, taip pat dalyvauja medžiagų apykaitos procese. Kaulai, kremzlės, dantys ir sausgyslės visi tai yra jungiamieji audiniai. Mūsų oda atrodys stangri ir elastinga dėl tarpląstelinės matricos. Struktūriniai baltymai kolagenas ir elastinas, glikozaminas, proteoglikanai ir jungiamojo audinio ląstelės visa tai yra pagrindiniai mūsų odos komponentai.

Pats kolagenas pagrindinis jungiamojo audinio struktūrinis elementas. Mokslininkai pažymi, kad 25-30% visų mūsų kūno baltymų yra skiriama kolagenui.  Jį sudaro trys baltymų grandinės, kurios atrodo kaip susuktos spiralės. Kiekvieno organo kolageno sudėtis yra skirtinga. Manoma, kad yra 28 kolageno tipai, atsakingi už daugiau nei 40 genų.

Nepriklausomai nuo amžiaus, kiekviena moteris nori turėti gražią ir stangrią odą. Ir visa tai tiesiogiai priklauso nuo kolageno lygio organizme, nes tai yra struktūrinis elementas. Jei organizme nėra pakankamai kolageno, oda praranda savo patrauklumą, greičiau atsiranda raukšlių, prarandamas elastingumas. O kolageno lygio palaikymas organizme padės odai būti sveikai.

Kolageno sintezė vyksta keliais etapais. Pirmasis žingsnis yra kolageno susidarymas fibroblastuose ir jungiamojo audinio ląstelėse.  Fibroblastai  atsako už kolageno grandinių kūrimo pradžią, todėl mūsų organizmas gauna prokolageno molekules. Po visų jungiamųjų procesų organizme susidaro visavertė kolageno molekulė. Taip pat dažnai kolageno susidarymo procese vitaminas C gali veikti kaip kofaktorius, dalyvaujantis tam tikrų aminorūgščių hidroksilinimo procese. Dėl šio proceso organizme susidaro  stiprios ir stabilios kolageno skaidulos.

Kuo senstame, tuo blogiau mūsų organizme gaminasi kolagenas. ir jo lygis mažėja. Tam įtakos gali turėti ir įvairūs mūsų organizme esantys hormonai.  Norėdami apsaugoti odą nuo priešlaikinio senėjimo, turėtumėte laikytis šios paprastos taisyklės: apribokite buvimą ryškioje saulėje ir patepkite odą apsaugančia nuo saulės kosmetika.

Ir žinoma Tačiau būtina stebėti kolageno kiekį organizme, nes būtent jo trūkumas iš karto atsiras ant odos. Norint išvengti šių neigiamų reiškinių, svarbu tinkamai aprūpinti organizmą kolageno šaltiniais ir vengti jo sintezę stabdančių poveikių (blogų įpročių, dehidratacijos, streso). Specialių baltymų, vitaminų, kuriuose yra kolageno, naudojimas padeda pradėti kolageno sintezę organizme.

Kolagenas atlieka keletą teigiamų funkcijų organizme. kūnas:

span>

  • leidžia išlaikyti kaulų, sąnarių ir raumenų bei kaulų sistemos tvirtumą;

  • skatinti sveiką, stangrią odą , žvilgantys plaukai ir stiprūs nagai;

  • palaiko vandens balansą ir apsaugo nuo dehidratacijos;

  • spartina regeneracijos procesą po įvairių traumų;

  • gerina kraujagyslių sienelių elastingumą.

Svetainėje biotus.ua galite rasti įvairių tipų kolageno, kuris padės išlaikyti jūsų odos ir viso kūno sveikatą:

 

Jūrinis kolagenas ir hialurono rūgštis iš TM “Neocell“.

biotus_ blog_10_30_1.png

Этот препарат помимо коллагена в своем составе имеет гиалуроновую кислоту и витаминно-минеральный jauninantis kompleksas. Maisto papildas padės ne tik atjauninti odą, bet ir palaikyti vandens balansą organizme.

 

Super Collagen C+, 1 tipas ir 3 iš TM &ldquo ;Neocell”

biotus_ blog_10_30_2.png

Коллаген этого типа поможет išlaikyti jėgą ir lankstumą visame kūne. Dėka didelių kolageno molekulių, vaistas padės apsaugoti ir palaikyti minkštuosius audinius, sujungdamas juos su skeletu. Ir           atsako ir už sąnarių sveikatą. 

Super kolagenas, 1 ir 3 tipai, “Neocell”

biotus_ blog_10_30_3.png

Супер коллаген содержит клинически изученный коллаген BioActive NeoCell, kuri palaiko sveiką kolageno gamybą organizme.  Kadangi kolagenas yra struktūrinis mūsų kūno elementas, šis maisto papildas padės išlaikyti visų kūno elementų stiprumą ir elastingumą.

 

 

 

 

 

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.