Facebook Pixel

Kam reikalingas vitaminas B6?

Kam reikalingas vitaminas B6?

Dar 1926 m. Goldbergeris, Wheeleris, Lily ir Rogersas atrado vitaminą B6. Jis tirpsta vandenyje ir išsiskiria praėjus 8 valandoms po nurijimo.  Kūne nesikaupia, todėl  reikia reguliariai papildyti. Pats vitaminas B6 yra susijusių medžiagų grupė: piridoksinas, piridoksalis ir piridoksaminas, kurie savo poveikiu mūsų organizmui yra lygiaverčiai.

Vaidmuo vitaminas B6

 

B6 yra atsakinga už baltymų sintezė, fermentai , hemoglobinas, histamino rūgštis, taip pat mažina cholesterolio ir lipidų kiekį kraujyje. Dėl šio vitamino pagerėja širdies raumens susitraukimai, be to, jis padeda folio rūgštį paversti aktyvia forma.

Jei valgote daug riebalų ir baltymų. , tada tavo organizmui reikia daugiau vitamino B. Bet jei jo organizme nepakanka, tai transaminazė (vienas iš kraujo fermentų, reikšmingas diagnozuojant ir yra tam tikrų ligų požymis) yra užblokuotas ir oksalo rūgštis nevirsta . Dėl šio poveikio oksalo rūgštis susijungia su kalciu, o organizme susidaro oksalatai (smėlis ir inkstų akmenys).

 

Kam reikalingas vitaminas B6

 

Amerikos profesorius Albertas Szent-Györgyi (jis vienu metu atrado kelis vitaminus: askorbo rūgštį, tiaminą, riboflaviną, biotiną ir piridoksiną) daugiau nei 20 metų tyrinėjo vitaminą B6. Jis padarė išvadą, kad maitinančios motinos ir nėščios moterys turėtų padidinti šio vitamino suvartojimą nuo 2 mg iki 20-25 mg. Ведь он уменьшает спазмы, а также судороги мышц.

 

Dalies vitamino B6 reikia:

  • moterims, vartojančioms kontraceptikus ir kitus estrogenų turinčius vaistus; span>

  • per paskutines dvi priešmenstruacinio ciklo savaites (būtent šiuo metu moters kūnas turi didelis kiekis estrogenų);

  • žmonės, vartojantys vaistus kartu su steroidais;

  • tiems, kurie ilgą laiką bando sulieknėti, nes tokio ilgo proceso priežastis gali būti trūkumas vitamino B6;

  • paaugliai, kenčiantys nuo spuogų ir padidėjusio riebalinių liaukų aktyvumo (bėrimas išnyksta per 5–20 dienų, jei vitamino B6 yra tepalo sudėtyje).

Kanados psichiatras Hofferis mano, kad trys ketvirtadaliai žmonių, kenčiančių nuo psichologinių sutrikimų, turėtų vartoti vitaminą B6. Jis rūpinasi natrio ir kalio balansu kūno skysčiuose, o tai savo ruožtu labai svarbu mūsų nervų sistemai.

Piridoksinas labai svarbus baltymų apykaitai palaikyti, taip pat riebalų ir angliavandenių medžiagų apykaitai.

 

Kaip matote, vitaminas B6 vaidina svarbų vaidmenį žmogaus gyvenime,  atsakingas už įvairūs procesai mūsų kūne. Jis padeda palaikyti sveiką hemoglobino kiekį, yra atsakingas už nervų sistemą ir yra geras pagalbininkas lieknėjant.




  ;



Turinys
  • Kam reikalingas vitaminas B6
Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.