Facebook Pixel

Kaip padaryti, kad tavo miegas skambėtų?

Kaip padaryti, kad tavo miegas skambėtų?

Miegas yra neatsiejama mūsų sveikatos dalis, o geras 8 valandų miegas yra raktas į sėkmingą dieną. Juk prastas miegas neigiamai veikia organizmą ir sveikatą: hormonų nepakankamumas, svorio padidėjimas arba, priešingai, svorio mažėjimas, smegenų veiklos sutrikimas, padidėjusi rizika susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis.

Specialistai vadina 8 valandas sveiko miego. Miego trūkumas, taip pat pernelyg ilgas miegas kenkia bendrai žmonių sveikatai.

Užtikrinti, kad miegas būtų sveikas ir nepabustų. naktį ir jaučiatės gerai pailsėję , turite laikytis šių taisyklių:

1. Prieš miegą pašalinkite šviesos šaltinius

Manoma, kad geriausias laikas eiti miegoti yra iki 23 val. Kad kūnas lengvai užmigtų, būtina pašalinti visus šviesos šaltinius, kurie neleidžia giliai užmigti:

-pirkite tamsų užmigimą užuolaidos ar žaliuzės ant langų, kurios nepraleis gatvės šviesos.

- įsigykite raištį akims miegui. Su jo pagalba jokia šviesa nepateks į jūsų regėjimo lauką, tačiau būtina, kad ji tvirtai priglustų, nesukeltų diskomforto ir nepraleistų šviesos.

– perstatykite lovą toliau nuo lango, jei gatvių šviesa trukdo miegoti.

2. Atsisakykite kavos vakare

Šiuo metu 70% gyventojų geria kavą kasdien, o maždaug 2–3 puodelius per dieną. Taip, kofeinas normalizuoja daugelį organizmo funkcijų, šalina nuovargį, didina hemoglobino kiekį, kraujospūdį, tačiau didelėmis dozėmis kofeinas atneš tik žalą – padažnins širdies ritmą, pabudimą, o tai neigiamai veikia miegą, jei vartojamas vakare.

Kava stimuliuoja nervų sistemą ir suteikia energijos, o tai blogina melatonino gamybą ir sveiką miegą.

Prieš miegą geriant kavą, medžiaga kraujyje išliks apie 3 valandas, todėl nerekomenduojama vartoti turintiems miego problemų. Didelės kofeino dozės blogina miego kokybę ir širdies veiklą.

3. Nustokite eiti miegoti dieną

Nuo pat mažens buvome mokomi ir verčiami miegoti dieną. Mums tai nepatiko, buvome kaprizingi ir nusiminę, bet vis tiek užmigome. Dabar miegoti dienos metu mums tapo brangus malonumas, yra darbai, vaikai ir kiti rūpesčiai, kurie neleidžia to daryti.

Dėl suaugusiam, dienos miegas nebeduoda tokios naudos kaip vaikystėje. Trumpas miegas, snaudulys dieną neigiamai veikia nakties miegą:

– numuša vidinį miego laikrodį. Kai esate įpratę eiti miegoti tuo pačiu metu, dienos miegas neleis jums užmigti naktį.

-po dienos miego ten yra vangumo ir mieguistumo būsena.

Tačiau tie, kurie įpratę gilinti dienos miegą, nejaučia jokių sutrikimų naktį.

4. Stenkitės užmigti ir pabusti tuo pačiu metu

Jūsų kūnas jau dirba pagal tam tikrą ritmą, kuris buvo sukurtas ilgą laiką.

Nereguliarus miegas gali pakeisti jūsų cirkadinį ritmą ir melatonino kiekį – veiksnius, kurie rodo, kad jūsų kūnas yra pasirengęs miegoti.

Vėlyvas užmigimas, kaip ir nereguliarus miegas, kenkia bendrajai būklei, sutrikdo kitus gyvybinius procesus, pavargsta ir ima mieguisti.

Norėdami reguliuoti miegą Stenkitės eiti miegoti ir keltis tuo pačiu metu. Taigi, jūs ne tik normalizuojate savo miegą, bet ir paversite jį įpročiu, kuris teigiamai paveiks jūsų sveikatą.

 

5. Vartokite melatoniną

Melatoninas yra pagrindinis hormonas, skatinantis atsipalaidavimą ir gerą miegą. Papildas yra puiki priemonė miegui gerinti ir palaikyti, o tai taip pat pašalina nemigą.

Melatoninas nesukelia priklausomybės, todėl dažnai jį naudoju keliaujant, kai reikia. priprasti prie naujos laiko juostos.

Turintiesiems miego problemų organizmas nepajėgia pasigaminti šio hormono, rekomenduojama naudokite papildą.

Be melatonino, yra daug kitų medžiagų, galinčių pagerinti miegą: ginkmedžio biloba, glicinas, valerijono šaknis, magnis, levandos ir teaninas. Šios natūralios priemonės padės pagerinti miegą, padaryti jį stiprų ir jautrų.

6. Atsisakykite alkoholio

Išgėrę alkoholio daugelis žmonių knarkia naktimis arba ilgą laiką negali užmigti. Taip yra dėl to, kad alkoholiniai gėrimai slopina kvėpavimą ir  gali jį sustoti.

Be to, alkoholiniai gėrimai neigiamai veikia miegą. hormono – melatonino, o taip pat po kurio laiko organizme pradedami procesai, kurie pradeda šalinti alkoholį per inkstus ir šlapimo pūslę. Todėl kelis kartus teks bėgti į tualetą, o tai trikdys miegą ir neleis greitai užmigti.

 

7. Susitvarkykite savo miegamąją vietą

Sureguliuokite kambario, kuriame miegate, temperatūrą, prieš miegą išvėdinkite kambarį, kad miegodami kvėpuotumėte šviežiu, nepastebimu oru .

Jei patalpoje per aukšta temperatūra, tai gali smarkiai paveikti miegą, nes į plaučius nepateks grynas oras ir bus sunku užmigti.

Nepatogios plunksnų pagalvės ar kupras čiužinys gali trukdyti miegoti, todėl verta įsigyti patogų čiužinį, pagalves ir patalynę. span>

Reguliariai keiskite pagalvių užvalkalus, antklodės užvalkalus ir paklodes, kad jūsų kūnas būtų nuolat veikiamas švarių ir malonių medžiagų.

Jei pasirinksite tinkamus patalynės aksesuarus, savo vietą galėsite padaryti patogią ir malonią, kad miegas būtų sveikas ir sveikas.

8. Naktį nevalgykite ir negerkite daug skysčių

Pavalgyti rekomenduojama ne vėliau kaip 2-3 valandas prieš miegą. Tokiu atveju jūsų kūnas turės laiko suvirškinti vakarienei suvalgytą maistą prieš užmigdamas. Kadangi vėlyvos vakarienės metu jūsų maistas bus virškinamas naktį, o tai sukels diskomfortą užmigdami, pablogins miego kokybę ir trukmę. Taip pat gali padidėti svoris.

Daugelio skysčių kiekio gėrimas prieš miegą yra žalingas, nes šlapimo pūslė jus pažadins laiku giliam miegui, o tai dar labiau sutrikdys skysčių gamybą. miego hormonas. Skystį rekomenduojama gerti likus 1-2 valandoms iki miego.

9. Paimkite atpalaiduojančią vonią

Atpalaiduojanti vonia arba dušas yra dar vienas veiksmingas būdas pagerinti miegą, ypač esant kontrastiniam miegui.

Išsimaudyti pilnoje šilto vandens vonioje ir įpilti jūros druska arba uždekite aromatinę žvakę su eterinis aliejus padeda atsipalaiduoti, o druska padeda detoksikuoti kūną ir nušveisti negyvą odą. Tokioje vonioje verta būti ne ilgiau nei 30 minučių, po to pasinerti po šilta antklode ir kietas bei gilus miegas garantuotas. Kai kurie žmonės rekomenduoja daryti pėdų voneles, nes yra nervų galūnėlių, kurios siunčia signalą į smegenis ir padeda nuraminti nervų sistemą.

Verta pasakyti, kad miegas tikrai vaidina svarbų vaidmenį gyvybei, o Jo trūkumas neigiamai veikia mūsų sveikatą, didina įvairių ligų riziką. Žalingų įpročių atsisakymas ir gerų taisyklių laikymasis neprivers jūsų laukti, būtent jausitės kupini jėgų ir energijos, net pagerinsite savo sveikatą.

Straipsnį parašė „Biotus“ personalo rašytojas . 

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.