Facebook Pixel

L Triptofanas gerai nuotaikai ir savijautai

L Triptofanas gerai nuotaikai ir savijautai

Turinys

  1. L Triptofanas – kas tai?
  2. Biologinis L triptofano vaidmuo
  3. Ką lemia L triptofano trūkumas.
  4. Kaip L triptofanas naudojamas medicinoje.
  5. Sportas ir aktyvus gyvenimo būdas su L triptofanu.
  6. Kam išsivysto L triptofano trūkumas?
  7. Kas geriau: pirkti l triptofaną ar pakeisti dietą?
  8. L triptofano maiste.
  9. Įdomūs faktai apie l triptofaną
  10. Kaip vartoti L triptofaną, paros porcijos ir kita naudinga informacija
  11. Dienos vertė.
  12. Kaip vartoti?
  13. Perdozavimas.
  14. Atsargumo priemonės.
  15. Kokį L triptofaną pasirinkti?
  16. Kieno konsultacija naudingesnė: gydytojo ar vitaminų ir papildų specialisto? 
  17. Kaip suprasti, kad L triptofanas veikia

Kuo daugiau žinome apie save, apie sveikos gyvensenos ir mitybos įtaką, tuo didesnė tikimybė išlaikyti sveikatą ir patrauklią išvaizdą iki senatvės. Ši disertacija skatina mokslininkus nenuilstamai tyrinėti komponentus, kurie yra svarbūs mūsų gyvenimui. Vienas iš jų – L triptofanas, kuris mažai žinomas net tarp įmantrių maisto papildų vartotojų.

L Triptofanas – kas tai?

Pirmą kartą jį išskyrė ir aprašė vokiečių chemikas Richardas Neumeisteris 1890 m. Tai baltyminės kilmės aminorūgštis. Jis nustatė, kad jo biosintezė vyksta organizme. Tačiau norint išlaikyti normalų lygį, svarbu tinkamai maitintis ir užtikrinti, kad jo suvartojimas būtų iš išorės.

Poveikis mūsų organizmui gerovė tikrai pasirodė gana reikšminga. Todėl jau praėjusio amžiaus viduryje maisto papildų gamintojai jį priėmė.

Biologinis L triptofano vaidmuo span>

Šiuo metu nustatyta, kad esant normaliam l triptofano kiekiui organizme, žmogaus savijauta pagerėja. Kaip?

  1. L-triptofanas yra proteinogeninė aminorūgštis, skatinanti serotonino gamybą. Todėl lygiui nukritus stebimi nuotaikų svyravimai, netgi depresija. Ankstyvosiose stadijose trūkumas pasireiškia nuotaikų kaita, nepagrįstu nervingumu.
  2. Jam dalyvaujant, taip pat sintetinamas kitas svarbus hormonas – melatoninas. Jei blogai užmiegate, ilgai miegate ir atsibundate pavargę, greičiausiai turėtumėte nusipirkti l triptofano. Nedidelis papildas padeda ne tik atsikratyti nemigos, bet ir pagerinti miego kokybę. Tai padidina gilaus miego fazės, kurios metu mūsų kūnas atsigauna, trukmę. Todėl pabusite linksmi, kupini jėgų ir energijos.
  3. L triptofanas yra neatsiejama imuninės sistemos atsako į virusinę, bakterinę „ataką“ dalis. Be to, prie jo gali patekti tik vėžio paveiktos ląstelės, o tai lėtina jų augimą.

Sutinku: a pailsėjęs žmogus, būdamas geros nuotaikos, sugeba daug ką, tame tarpe lengviau pasiekia savo tikslus ir paprastai neturi problemų su bendravimu.

Kas lemia L triptofano trūkumą?

Vitaminų ir mineralų trūkumas prilygsta silpnam imunitetui

Vitaminų ir mineralų trūkumas prilygsta silpnam imunitetui, silpnumui ir daugelio ligų vystymuisi. Tačiau jei jų vartojimas nepadeda susidoroti su lėtiniu nuovargiu, vis tiek prastai miegate, dažnai peršalote, greičiausiai priežastis – L triptofano trūkumas.

Jei rimtai nesirūpinate savo sveikata, pasekmės organizmui yra gana rimtos.

  1. Stresas daro didžiulę įtaką širdies ir kraujagyslių sistemai. Todėl padidėja širdies priepuolio rizika.
  2. Išsivysto neurologinės ligos.
  3. Lėtinė nemiga tiesiogine prasme alina kūną.
  4. Padidėja jautrumas virusinėms ir peršalimo ligoms.
  5. Psichikos ligų rizika didėja.
  6. Galimas svorio padidėjimas (nutukimas).
  7. Ankstyvas odos senėjimas taip pat laikomas viena iš L triptofano trūkumo pasekmių.

Kaip L triptofanas naudojamas medicinoje.

Dažniausiai psichikos sutrikimams, neurozėms gydyti . Taip pat skiriama sergant demencija, kurią lydi nuolatinio streso būsena, baimės, nemiga. Tyrimai parodė, kad vyresnio amžiaus žmonėms gerina nuotaiką, atkuria susidomėjimą gyvenimu. Vartojamas kartu su kitais vaistais, gerinančiais medžiagų apykaitą ir kraujotaką smegenyse.

Sportas ir aktyvus gyvenimo būdas su L triptofanu.

Sportas ir aktyvus gyvenimo būdas su L triptofanu.

span>

Perteklinis svoris atsiranda dėl netinkamos mitybos ir sėslaus gyvenimo būdo.

Antsvoris atsiranda dėl netinkamos mitybos ir sėslaus gyvenimo būdo. Jei pakoreguosite mitybą, pasirūpinsite uostu, tada bus lengva susidoroti su šia problema. Be to, su pakankamu L triptofano kiekiu pajusite jėgų ir žvalumo antplūdį. Todėl ryte bus lengviau apsispręsti sportuoti ar pabėgioti.

Taip pat svarbu, kad miego režimas stabilizuotųsi ir ryte jausitės linksmi. Tokia būsena išliks visą dieną, todėl jei turėsite galimybę treniruotis sporto salėje tik vakarais, tuomet nebegalėsite remtis nuovargiu – organizmas pareikalaus energijos išlaisvinimui. Tai reiškia, kad padidėja galimybė nenutraukti treniruočių praėjus savaitei po starto.

Profesionaliems sportininkams tai taip pat svarbu. Padeda palaikyti aktyvumą, atsigauti po intensyvių treniruočių. Tai yra sporto mitybos komponentas, skirtas raumenų masės auginimui.

Kam išsivysto L triptofano trūkumas?

L Triptofanas kas tai yra ir kaip palaikyti normalų jo lygį organizme, dažniausiai žmonės mokosi iš gydytojų.

L Triptofanas kas tai yra ir kaip palaikyti normalų jo lygį organizme, žmonės dažniausiai mokosi iš gydytojų. Yra keletas priežasčių, kodėl organizmui trūksta.

  1. Neteisinga mityba. Sveikuose produktuose yra viskas, ko reikia visaverčiam jos funkcionavimui. Jei jums labiau patinka pyragaičiai, daug aštraus ir sūraus maisto, greičiausiai jums jau trūksta L-triptofano.
  2. Amžius. Kuo vyresni, tuo prasčiau organizmas pasisavina maistines medžiagas iš maisto, mažėja hormonų gamyba. Tarp jų yra melatoninas, kurio sintezei reikalingas L-triptofanas. Tai paaiškina faktą, kad dauguma vyresnio amžiaus žmonių kenčia nuo nemigos.
  3. Ligos, susijusios su medžiagų apykaitos sutrikimais. Tarp jų: šeiminė hipertriptofanemija, Hartnapo liga, indikanurija.

Kas geriau: l pirkti triptofano arba pakeisti dietą?

Atsakymas į šį klausimą gana paprastas: tikrai geriau valgyti teisingai.

Atsakymas į šį klausimą gana paprastas: tikrai geriau valgyti teisingai. Produktuose kartu su svarbiomis maistinėmis medžiagomis yra ir pagalbinių komponentų, padedančių jiems geriau pasisavinti. Tačiau jei kalbame apie depresijos, psichozių, su amžiumi susijusių pokyčių gydymą, tai vargu ar galėsime tuo apsiriboti – reikia papildomų porcijų.

Jei norite gyventi sveiką gyvenimo būdą, turite žinoti, kurie maisto produktai padeda jaustis geriau.

L Triptofanas maisto produktuose

Triptofanas mėsos produktuose:

mg /100 g

Triptofanas žuvyje ir jūros gėrybėse:

mg/100 g

kalakutiena, triušis

330

raudonieji ikrai

960

II kategorijos vištiena

330

juodieji ikrai

910

I kategorijos vištiena

290

kalmarai

320

veršiena

250

Sumbrė

300

jautienos kepenėlės

240

Atlantinė silkė

250

jautiena

220

lašiša

220

aviena

210

menkė, polokas

210

vištienos kiaušiniai

200

karpis, otas, ūsai

180

kiauliena

190

sūdyto ešerio

170

Sumbrė

160

Triptofanas riešutuose ir sėklose:

mg/100 g

Triptofanas grūduose ir ankštiniuose augaluose:

mg/100 g

žemės riešutas

750

sojos pupelės

600

migdolai

630

žirniai, pupelės

260

anakardžiai

600

grikiai

180

kedro riešutai

420

soros

170

saulėgrąžų sėklos

300

avižiniai dribsniai

160

pistacijos

300

miežių kruopos

120

miežiai

100

Iš toliau pateiktų x duomenys rodo, kad l triptofano yra gana lengvuose ir sveikuose maisto produktuose. Be jo, juose yra ir kitų naudingų medžiagų, kurios padeda pagerinti sveikatą ir netgi sumažinti svorį.

Skirtingai nei vitaminai, l triptofanas beveik nesuyra veikiant aukštai temperatūrai. Taip pat svarbu pažymėti, kad jo vienodai randama augalinės ir gyvūninės kilmės maiste, todėl subalansuota mityba vegetarai nepatiria jo trūkumo.

Įdomūs faktai apie l triptofaną

Faktas Nr.1

Ilgą laiką buvo manoma, kad amerikiečiai gerai išsimiega po Padėkos dienos ir šis faktas siejamas su tradicine kalakutiena. Mokslininkai sugebėjo įrodyti, kad didelis l triptofano kiekis vaidina tik dalinį vaidmenį. Pagrindinė priežastis – persivalgymas, dėl kurio daugiausia energijos išeikvojama maisto virškinimui ir atsiranda mieguistumas. Prisiminkite, kaip po sočios vakarienės jaučiatės mieguisti – ir situacija taps aiškesnė.

Faktas Nr. b>

Praėjusio amžiaus devintajame dešimtmetyje Amerikoje kilo skandalas dėl į triptofaną. Nustatyti eozinofilijos-mialgijos sindromo atvejai (daugiau nei 60 000). Visi jie buvo siejami su Japonijoje pagaminto l-triptofano vartojimu. Tyrimo laikotarpiu jis buvo pašalintas iš prekybos. Įtarimas krito dėl pagalbinių komponentų, tačiau tikslios priežasties nustatyti nepavyko. Vėliau šie komponentai buvo uždrausti papildų gamybai, nebebuvo sindromo protrūkių.

Kaip vartoti L triptofaną, dienos porcijas ir kitą naudingą informaciją

Tai gana retas atvejis, kai nėra konkretaus priėmimo rodiklio.

Dienos vertė.

Tai gana retas atvejis, kai nėra tam tikro priėmimo lygio. Leistinos ribos – nuo 50 iki 300 mg. Faktas yra tas, kad norint nustatyti atskirą porciją, svarbu gauti ekspertų patarimus. Jis įvertins sveikatos būklę, padės susidoroti su simptomais ir parinks Jums optimalų kiekį. Dažnai tai priklauso nuo jūsų amžiaus, mitybos.

Kaip vartoti?

L triptofanas gaminamas iš natūralios kilmės žaliavų, todėl gerai pasisavinamas organizme. Kalbant apie suvartojimą, svarbu suprasti, kad tai visų pirma yra maisto papildas -tai yra, jis vartojamas su maistu. Tai vienintelis būdas užtikrinti geresnę absorbciją.

Perdozavimas.

Išgėrus vieną didelę porciją, rimtų pasekmių paprastai nepastebima. Mieguistumas, galvos svaigimas – didžiausios pasekmės. Jei piktnaudžiaujama ilgą laiką, gali pasireikšti medžiagų apykaitos sutrikimai, nervų sutrikimas ir anoreksija.

Atsargumo priemonės.

Paprastai L triptofanas gerai pasisavinamas organizme ir nesukelia nepageidaujamų reakcijų. Ir visą vartojant svarbu laikytis kelių taisyklių.

  1. Pirkdami sau biologinius priedus, būtinai išsiaiškinkite jų sudėtį, kad išvengtumėte alergijos atskiriems pagalbiniams komponentams.
  2. Vartokite vakare, paskutinio valgio metu, kad išvengtumėte mieguistumo dienos metu.
  3. Gavus nerekomenduojama vairuoti transporto priemonės.
  4. Jei vartojate kokius nors vaistus, būtinai apie tai praneškite konsultacijos metu. Kai kurie iš jų yra kontraindikacijos vartoti l triptofaną.
  5. Būtinai laikykitės nurodytos dozės. Jei jį paskyrė gydantis gydytojas, jis gali skirtis nuo nurodytos ant pakuotės. Kitu atveju vadovaukitės ant pakuotės pateiktomis instrukcijomis.

Laikydamiesi šių paprastų taisyklių, gausite maksimalią naudą sveikatą ir apsisaugokite nuo galimų neigiamų pasekmių.

L Triptofanas kurį pasirinkti?

Pasirinkimo sudėtingumas dabar susijęs su viskuo – drabužiais, gaminiais, net naminių gyvūnėlių maistu ir produktų asortimentu

Pasirinkimo sunkumai dabar liečia viską – drabužius, gaminius, net pašarus gyvuliams ir gamintojų siūlomų prekių asortimentas kasdien auga. Kartais, kad neklystumėte, informacijos tenka ieškoti ilgai. 

Atsižvelgiant į tai, kad beveik visi patiria dirglumą ir nemigą dėl streso ir bet kokio amžiaus, be reikalo, L-triptofanas greitai tapo paklausus tarp pirkėjų. Iš čia ir kilo gamintojų noras pasiūlyti rinkoje paklausų, gerai parduodamą produktą.

l triptofanas padeda iš dalies palengvinti paieškos apžvalgas, kurias lengva rasti žiniatinklyje. Tačiau būkite atsargūs – ne visada tai, kas tinka ir tiks jūsų atveju. Pažvelkime į keletą gerai žinomų prekių ženklų pavyzdžių.

Pavadinimas

Ypatybės

5-HTP Extra Strength, Swanson, 100mg

Pagaminta iš grifono grybų ekstraktų. Pagrindinis veiksmas yra antidepresantas, raminantis, atpalaiduojantis. Padeda pagerinti miegą. Naudojamas Parkinsono ligos simptomams palengvinti.

L-triptofanas, l-triptofanas, grynos kapsulės

Speciali formulė sportininkams. Jis turi tonizuojančią, atkuriančią savybę. Teigiamai veikia emocinę būseną., Stabilizuoja hormoninį foną.

Triptofanas (L-triptofanas), Now Foods

Nepakeičiamas vaistas norintiems sulieknėti. Padeda susidoroti su stresu, susijusiu su gyvenimo būdo, mitybos pokyčiais. Padeda didinti aktyvumą.

Kieno konsultacija naudingesnė : gydytojas ar vitaminų ir papildų specialistas? 

Kaip matote, preparatai beveik vienodais pavadinimais pasižymi skirtingomis savybėmis. Taip atsitinka daugiausia dėl originalių žaliavų. Pirmuoju atveju vaisto taikymas labiau orientuotas į melatonino, antruoju – serotonino gamybą. Todėl svarbu suprasti, kas tau svarbu – ramybė ir atsipalaidavimas, arba atvirkščiai: jėgų, energijos antplūdis.

Reguliariai atlikite medicinines apžiūras, svarbias absoliučiai visiems, nepriklausomai nuo amžiaus, lyties, profesijos. Apžiūros metu visada galima užkirsti kelią beveik visų ligų vystymuisi ankstyvosiose stadijose. Prieš vartojant bet kokius vaistus, taip pat teisinga pasitarti su gydytoju, pas kurį esate stebimas. Tai padės pašalinti galimas kontraindikacijas, turėdami po ranka tyrimų rezultatus, kitų specialistų išvadas.

Deja, už a. Dėl daugybės priežasčių net patyrę gydytojai ne visada gali padėti padaryti teisingą pasirinkimą. Pagrindinis iš jų – žinių stoka šioje srityje. Todėl kartu su tyrimu turėtumėte pasinaudoti Biotus vitaminų ir papildų konsultantų paslaugomis. Kodėl turėtumėte tai daryti?

  1. Darbuotojuose dirba specialistai, turintys specializuotą išsilavinimą.
  2. Jie puikiai žino produktų asortimentą, sudedamąsias dalis.
  3. Reguliarūs kvalifikacijos kėlimo kursai.
  4. Išsilavinimas, žinios, patirtis leidžia susitvarkyti su gydytojo nuomone, išskirti kontraindikacijas, alergenus.
  5. Todėl geriausia pasikonsultuoti su abiem ekspertais, kad pasirinktumėte jums tinkamą.

    Kaip suprasti, kad L triptofanas veikia

    Atminkite, kad biologiniai priedai nėra vaistai

    Atminkite, kad biologiniai priedai nėra vaistai, todėl neturėtumėte tikėtis greitų rezultatų. Reikia laiko, kol L triptofano lygis stabilizuosis. Jei pasirinkote teisingai, pagerėjimą pajusite per 2–3 dienas nuo vartojimo pradžios. Vartojimo trukmė priklauso nuo individualių savybių.

    Jei jūsų nebekankina nemiga, dirglumas dingo, jis tapo lengviau ištverti stresą, tada jūsų pasirinkimas buvo tobulas tikslus. Jei norite geresnių rezultatų, nepamirškite mankštintis. Vos 10-15 minučių mankšta ryte pagerina vitaminų, mineralų, amino rūgščių pasisavinimą iš maisto ir maisto papildų.

    DUK – dažnai užduodami klausimai:

    Я беременна, срок уже 32 недели. Беспокоят симптомы которые здесь описаны. Скажите, можно ли принимать л триптофан на этом сроке?

    Во время беременности на любом сроке нельзя принимать что-либо без предварительной консультации врача. Действительно, нагрузка на организм будущей мамы сильно возрастает, витамины, минералы, аминокислоты расходуются быстрее, так как они необходимы для формирования плода. Однако, от приема L триптофана лучше все же воздержаться, поскольку до конца его влияние на мать и будущего ребенка еще не изучено. Лучше скорректировать питание, употреблять больше продуктов с его содержанием, делать специальную гимнастику. Тогда беспокойство и бессонница из-за предстоящих родов если не пройдут полностью, то по меньшей мере станут менее выраженными.

    Подскажите, какой препарат лучше подобрать моей маме? Ей 65 лет и она жалуется что подолгу не может заснуть.

    Хорошо для пожилых людей подходит 5-НТР экстра сила, 5-HTP Extra Strength. Но лучше свяжитесь с нашими менеджерами, чтобы уточнить симптоматику, наличие хронических заболеваний и узнать, какие еще лекарства она принимает, чтобы не навредить здоровью вашей мамы. Вполне возможно, лучше подойдет мелатонин, чем л триптофан.

    Работаю программистом в офисе. Понятно, что движений за день мало - а вот стрессов много. Вечером чувствую сильную усталость, при этом долго не могу заснуть. Л триптофан поможет?

    Скорее всего вы умолчали также о стрессах в течение дня и не совсем правильном питании. Да, вам однозначно стоит подобрать препарат, чтобы не запускать собственное здоровье. Найдите минутку, что пообщаться с нашими специалистами — они обязательно вам помогут.

    Не могу понять: с одной стороны л триптофан — это снотворное, с другой — для активности. Как это связано между собой?

    На самом деле все просто. Если вы хорошо, полноценно отдыхаете ночью, то утром и в течение дня чувствуете себя бодрее. Когда организм отдохнул, ему легче переносить ежедневные стрессы. Кроме того, вырабатывается гормон серотонин, поэтому вы сохраняете позитивный настрой в любой ситуации. Поэтому л триптофан часто называют "добавкой для хорошего настроения".

    Стоит ли принимать L триптофан для похудения?

    Проблема лишнего веса связана с многими факторами. В том числе - с дефицитом L триптофана. Если мало спите, организм требует дополнительной еды, чтобы получить больше сил. После их не хватает на тренировке в зале, зарядку по утрам. Получается замкнутый круг. Диетологи, специалисты по здоровому питанию не устают повторять, что для похудения и поддержания нормального веса важно полноценно отдыхать. Если вы хорошо выспались, то найти силы для занятия спортом намного легче. А после тренировок здоровый сон помогает восстановить мышцы. Серотонин дает вам возможность получать удовольствие именно от активного образа жизни, а не только от еды. Поэтому да — стоит принимать, если вы хотите привести свое тело и самочувствие в порядок.

    L Триптофан где купить можно?

    Чаще всего -в аптеках. В Киеве можно приехать к нам в офис или оформить заказа с доставкой курьером. По Украине доставка выполняется курьерскими службами. Более подробная информация есть в соответствующем разделе. Также вы можете уточнить детали у менеджера по телефону.

Turinys
  • L Triptofanas – kas tai?
  • Biologinis L triptofano vaidmuo span>
  • Kas lemia L triptofano trūkumą?
  • Kaip L triptofanas naudojamas medicinoje.
  • Sportas ir aktyvus gyvenimo būdas su L triptofanu.Sportas ir aktyvus gyvenimo būdas su L triptofanu. span>
  • Kam išsivysto L triptofano trūkumas?
  • Kas geriau: l pirkti triptofano arba pakeisti dietą?
  • L Triptofanas maisto produktuose
  • Įdomūs faktai apie l triptofaną
  • Kaip vartoti L triptofaną, dienos porcijas ir kitą naudingą informaciją
  • Dienos vertė.
  • Kaip vartoti?
  • Perdozavimas.
  • Atsargumo priemonės.
  • L Triptofanas kurį pasirinkti?
  • Kieno konsultacija naudingesnė : gydytojas ar vitaminų ir papildų specialistas?
  • Kaip suprasti, kad L triptofanas veikia
Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.