Facebook Pixel

Liposominis vitaminas C: alternatyva intraveniniam kokteiliui?

Liposominis vitaminas C: alternatyva intraveniniam kokteiliui?

Nuo tada, kai Nobelio premijos laureatas Albertas Szent-Györgyi atrado vitaminą C, diskusijos apie šią maistinę medžiagą nenutrūko. „Sveikatos ir jaunystės vitaminas“ – maistinė medžiaga, kuri, kaip įrodyta, padeda nuo gripo ir peršalimo protrūkių ir netgi naudojama padėti vėžiu sergantiems pacientams atsigauti po chemoterapijos. Liposominis vitaminas C yra palyginti nauja formulė, kuri yra ne tik didelė dozė, bet ir veiksminga.

Liposominis vitaminas C: didelis biologinis prieinamumas

Žinoma, kad geriami vitaminai pasisavinami daug blogiau nei į veną leidžiami kokteiliai, nes sąveikauja su skrandžio sultimis. Siekdami padidinti vitamino C biologinį prieinamumą, mokslininkai sukūrė naują formą - liposominis vitaminas C. Tai patobulinta forma, kuri pasisavinama daug geriau nei įprasta askorbo rūgštis dėl įtrauktų liposomų – fosfolipidų, kurie gaunami iš saulėgrąžų ar sojų sėklų. Liposomos, susidedančios iš riebalų rūgščių, apsaugo vandenyje tirpų vitaminą C nuo sunaikinimo skrandžio sultimis.

Pagrindinė liposominio vitamino C savybė yra didelis biologinis prieinamumas, todėl ši maistinė medžiaga dažnai yra savo savybėmis palyginti su intraveniniu kokteiliu vitaminu C. Įprasto vitamino C įsisavinimo žarnyne slenkstis yra gana žemas. Todėl didelės maistinės medžiagos dozės gali sukelti alergiją, viduriavimą ar pilvo pūtimą. Liposominis vitaminas C pasisavinamas 2 kartus geriau ir nesukelia šalutinio poveikio, išskyrus individualias alergines reakcijas.

Naudingos savybės

Liposominis vitaminas C yra galingas antioksidantas, kuris neutralizuoja toksinus, palaiko imuninę sistemą ir stiprina organizmo apsaugą. Askorbo rūgštis taip pat palaiko nervų sistemą, stimuliuoja endokrininę sistemą, gerina kraujotaką, stiprina kraujagysles. Vitaminas C dalyvauja daugelyje svarbių medžiagų apykaitos procesų – kolageno sintezėje ir jungiamojo bei kaulinio audinio regeneracijoje.

Maistingoji medžiaga atlieka pagrindinį vaidmenį gydant žaizdas, palaikyti sveikas dantenas ir skystinti kraują. Šis vitaminas taip pat dalyvauja antioksidacinėje ląstelių apsaugoje, todėl mūsų laikais didelės vitamino C dozės aktyviai naudojamos vėžiu sergantiems pacientams atstatyti po chemoterapijos.

Pasak garsaus gydytojo -natūropato, amerikiečių mokslininko Michaelo Murray'aus, moksliniai tyrimai įrodė, kad liposominis %D0%BC%D0%B8%D0%BD+%D1%81'>vitaminas C, kaip ir jo intraveninė forma, apsaugo nuo audinių pažeidimo esant širdies ir kraujagyslių patologijoms. Todėl ši maistinė medžiaga vis dažniau įvardijama kaip geriamoji vitamino C alternatyva į veną.

Efektyvumas sergant peršalimo ligomis

Liposominis vitaminas C įgijo didelį populiarumą kaip veiksminga priemonė nuo peršalimo ligų. Pasaulyje žinomas tyrinėtojas Linusas Paulingas savo knygoje „Vitaminas C ir šaltis“ rašė apie daugybę mokslinių eksperimentų, kurie įrodė, kad maistinė medžiaga pašalina peršalimo simptomus ir trukmę. Šiais laikais liposominio vitamino C tyrimai parodė, kad jis taip pat sumažina peršalimo riziką.

Šiais laikais liposominis vitaminas C tampa vis populiaresnis kaip alternatyva intraveninis kokteilis. Klinikiniai tyrimai rodo didelį šios maistinės medžiagos biologinį prieinamumą ir veiksmingumą. Nors jis neturi šalutinio poveikio, kurį sukelia didelės įprasto vitamino C dozės, jis gali sukelti alergiją. Todėl prieš vartojant rekomenduojame pasitarti su gydytoju. Būkite sveiki su Biotu!

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.