Facebook Pixel

Vitaminai akims su liuteinu

Vitaminai akims su liuteinu

Liuteinas – deguonies turintis karotenoidas (geltonas pigmentas), kuris dar vadinamas „vitaminu akims“. Naudojamas įvairių akių ligų profilaktikai, įskaitant su amžiumi susijusią geltonosios dėmės degeneraciją, kataraktą, pigmentinį retinitą.

Pagrindinė liuteino funkcija — šviesos filtras, t.y. akies obuolio audinių apsauga nuo žalingo saulės spindulių poveikio, ypač ultravioletinės spinduliuotės.

Liuteinas ir iš jo susidaręs zeaksantinas akies audiniuose yra pagrindinis akių pigmentas. geltona dėmė, esanti tinklainės centre. Būtent ši sritis yra atsakinga už aiškų ir kokybišką regėjimą. Liuteinas ir zeaksantinas kartu su vitaminais C, E ir beta karotinu yra galingi antioksidantai, apsaugantys žmogaus organizmą nuo žalingo laisvųjų radikalų poveikio.

Naujais tyrimais buvo atrastas trečiasis karotinoidas, esantis geltonojoje dėmėje. akies membrana, vadinama mezo-zeaksantinu. Šio pigmento maiste nėra, o susidaro akies tinklainėje iš gauto liuteino.

Liuteino paros dozė – 5 mg. Net ir laikantis labiausiai subalansuotos mitybos tokio liuteino kiekio gauti iš maisto neįmanoma, todėl rekomenduojama papildomai vartoti liuteino.

Tyrimai rodo, kad reguliariai vartojant liuteinas 24 mėnesius žymiai pagerina regėjimą (30 %).

Liuteinas geriausiai pasisavinamas su riebiu maistu.

p>

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.