Facebook Pixel

populiariausi eteriniai aliejai

populiariausi eteriniai aliejai

Visi yra girdėję apie gydomąją terapiją naudojant eterinius aliejus – aromaterapiją. Dėl plataus gamtoje egzistuojančių gydomųjų kvapiųjų aliejų asortimento kiekvienas turi skirtingą poveikį organizmui. Jie gaunami iš žiedų, stiebų, vaisių, tinkamai apdoroti. Geras eterinis aliejus turi būti natūralus.

Jei turite problemų su nervų sistema, rekomenduojama naudoti levandų, bazilikų ir pankolių aliejus. Jei dažnai patiriate stresą ir kamuojate depresija, tiks jazminų ir citrusinių vaisių aliejai. Sumažėjęs imunitetas ir dažnai sergama? Tada naudokite kalendrų, rožių, šalavijas ir levandos. Ar dažnai sergate bronchitu? Naudokite kardamono, anyžių, šalavijų ir pušų aliejus. Ar vartojate choleretinių vaistų, kurie neduoda norimo efekto? Išbandykite petražolių, ramunėlių, pelyno ir rozmarino aromatinius aliejus.

 

Pažvelkime atidžiau į 5 populiarius eterinius aliejus.

1. Levanda span> yra vienas populiariausių lengvųjų eterinių aliejų, kuris nedirgina odos ir puikiai malšina stresą bei depresiją. Padeda esant nervų sutrikimams, nemigai, agresijai. Taip pat malšina skausmą ir subalansuoja nervų sistemą.  
2. Arbata medis – yra antivirusinė priemonė ir atspari infekcijoms bei bakterijoms, stiprina imuninę sistemą. Arbatmedžio eterinis aliejus dažnai naudojamas dezinfekcijai butuose.
3. Mirra – gydomasis stebuklingas aliejus, kuris pagreitina sveikimo procesą ir greitą atsigavimą po ligų ir traumų. Mirra yra priešgrybelinė priemonė ir padeda esant uždegiminiams procesams organizme.
4. Ramunėlės span> span> – aromatinė priemonė, kovojanti su nemiga, normalizuojanti miegą, todėl jis ramus ir ilgas. Slopina nerimo, dirglumo ir per didelio susijaudinimo jausmus. Padeda nuo galvos ir dantų skausmo, artrito, migrenos, spazmų. Beje, ramunėlės padeda pagreitinti medžiagų apykaitą Ramunėlių eterinis aliejus gydo žaizdas ir šalina odos bėrimus. Taip pat naudojamas vabzdžių įkandimams ir nudegimams.

5. Eukaliptas span> yra veiksmingiausias eterinis aliejus nuo kvėpavimo problemų. Jis malšina raumenų skausmą po fizinio krūvio ir padeda kūnui atsigauti. Pagerina smegenų veiklą ir atminties funkciją. Atpalaiduoja, pašalina mieguistumą ir letargiją. Eukalipto aliejus taip pat mažina kūno temperatūrą ir slopina uždegimus organizme. Padeda pašalinti pleiskanas ir plaukų slinkimą.

Nerekomenduojama naudoti aštraus prisotinto kvapo, jautrių žmonių kvapams eterinių aliejų. Stiprus aromatas gali pažeisti kvėpavimo takus ir net vidaus organus. Nėščios moterys taip pat turėtų atsisakyti aromatinių aliejų. Kadangi šiuo nuostabiu laikotarpiu moters skonio receptoriai gali pasikeisti, o įprasti kvapai gali tapti nekenčiami ir nepakeliami.



Šiandien eteriniai aliejai naudojami įvairiose srityse, medicinoje, kosmetologijoje, parfumerijoje. Jų pagalba galite pagerinti nervų sistemą, pašalinti ligas, nudžiuginti, atsipalaiduoti ir sumažinti stresą.


Pavyzdžiui, kosmetologijoje eteriniai aliejai naudojami stiprina ir atkuria plaukus, naikina pleiskanas, pagreitina plaukų augimą, nuo plaukų slinkimo ir galiukų skilinėjimo. Norėdami tai padaryti, į kaukes ir šampūnus įlašinami keli lašai eterinių aliejų ir užtepami ant galvos odos. Jei jaučiate deginimo pojūtį, šį mišinį reikia nedelsiant nuplauti.
Beje, tokius gydomuosius šampūnus galite pasigaminti ir namuose, tačiau iš anksto pasikonsultuokite su specialistu, nes kiekvienas būtinas aliejus veikia skirtingai. Taip pat rekomenduojama gaminti naminį šampūną, kad būtų pasiektas visas efektas, nes parduotuvių šampūnų sudėtyje yra įvairių dirbtinių ir kenksmingų medžiagų.

- Jei turite sausus plaukus, tuomet tinka ylang-ylang, rozmarinų, levandų aliejai, snapučiai;

- Riebalams plaukams padės kvapieji šalavijų, citrinų ir arbatmedžių aliejai;

- Plaukų slinkimui stiprinti ir nuo slinkimo naudokite laurų aliejus , sandalmedis, ylang-ylang, mandarinas ir ramunėlės;

- Norėdami pagreitinti plaukų augimą, imkitės būtinų čiobrelių, rozmarinų ir šalavijų aliejai ;

- nuo pleiskanų naudokite arbatmedžio, kipariso, kadagio, eukalipto aliejus šampūne, kedras ir rožės;

- Jei pastebite išsišakojusius plaukų galiukus, tuomet naudokite raudonmedžio aliejus, ylang-ylang ir mandarina.

 

Verta priminti, kad aliejų pasirinkimas tolesniam naudojimui yra kiekvieno individualus, todėl kreipkitės į specialistą, kuris padės jūs darote teisingą pasirinkimą, kad pasiektumėte teigiamą rezultatą.

Straipsnį parašė Biotus personalo rašytojas. 

 

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.