Facebook Pixel

MEDUS: medaus maistinė vertė ir gydomosios savybės

MEDUS: medaus maistinė vertė ir gydomosios savybės

Medus stiprina širdį, ramina nervus, atgaivina smegenis, gydo žaizdas. Pasižymi antibakterinėmis savybėmis – kai kurios bakterijos naikina geriau nei antibiotikai. Be to, medus pasitvirtino kaip kosmetikos gaminys. Į kasdienį meniu verta įtraukti medų. Pažiūrėkime, kokių dar maistinių ir gydomųjų savybių turi medus.
Medus ne tik skanus, bet ir turi sveikatą stiprinančių savybių. Medus turi baktericidinį poveikį. Medicinos tėvas Hipokratas yra skolingas 111 gyvenimo metų dėl didelio medaus kiekio. Tiesa, šiuolaikiniai tyrimai nepatvirtino medaus poveikio ilgaamžiškumui, tačiau dar ne visos iš avilio atkeliaujančios medžiagos iki galo iššifruotos ir ištirtos. Didelę reikšmę meduje turi fermentai. Jie daugiausia atsiranda iš vabzdžių seilių liaukų. Meduje yra vandenilio peroksido – medžiaga, turinti bakteriostatinę savybę, 3% tirpale yra žinoma kaip vandenilio peroksidas. Atskiesto medaus antibiotinis aktyvumas yra nuo 6 iki 220 kartų didesnis nei neskiesto. Be to, medus veikia juodligės bacilas, Mycobacterium tuberculosis ir žmonėms patogeniškus Candida genties grybus. Taip pat meduje yra daug mikroelementų: kalio, chloro, fosforo, magnio, kalcio, geležies, molibdeno, mangano ir kobalto, taip pat vitaminų: A, B1, B2, B6, B12, C, folio rūgštis, pantoteno rūgštis ir biotinas.
Medus stiprina širdį
Acetilcholinas, esantis meduje, didina širdies raumens efektyvumą. Jame esantis kalis taip pat veikia širdį.
ŽIAEDAKDĖS yra vertingas bičių produktas. 100 gramų medaus aprūpina organizmą 319 kcal. Garsiausias pasaulyje yra tymiankowe medus, kilęs iš Graikijos kalvų. Dažnai perka medų korėse. Visiškai suvirškinama per mažiau nei 2 valandas (palyginimui: kumpis po 4 valandų).
Medus jau seniai naudojamas grožiui. Žinomas dėl savo drėkinančių ir šviesinančių savybių. Meduje esanti fruktozė neutralizuoja alkoholio vartojimo pasekmes.Jei uždarytą indelį medaus laikysime vėsioje vietoje (tinkamiausia temperatūra 6-10 laipsnių šilumos), tai medus nepraras savo vertės 23 metus. Medaus vaistai ir stiprinimo priemonės yra nepamainomos padidėjusio fizinio ir psichinio aktyvumo laikotarpiu, sergant ilgalaikėmis, lėtinėmis ligomis, išsekimo būsenomis, mineralų ir mikroelementų trūkumu. Ypač rekomenduojama vaikams, pagyvenusiems žmonėms ir žmonėms su menopauzės simptomais. Medaus pagalba galite greitai sustiprinti organizmo imunines jėgas ir padidinti apetitą.

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.